Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 9 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 31 iulie - 13 august 2017

Prognoza meteo pentru perioada 31 iulie - 13 august 2017

Vremea se va mentine caniculara in majoritatea regiunilor tarii pana in jurul datei de 10 august, cu temperaturi ce vor continua sa creasca in urmatoarele zile pana la 40 de grade Celsius in unele regiuni, probabilitatea de aparitie a averselor si instabilitatii atmosferice fiind in crestere, in anumite zone, dupa data de 7 august, conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) pentru perioada 31 iulie - 13 august, data luni publicitatii.

In Banat, in prima saptamana de prognoza, temperaturile maxime vor fi in crestere usoara si treptata, de la valori medii de 35 de grade pana la 40 de grade, caracterizand o vreme caniculara in toata regiunea, in timp ce minimele termice se vor situa in medie intre 18 si 22 de grade. incepand cu data de 7 august valorile termice medii vor scadea usor, cele maxime de la 38 la 33 de grade, iar cele minime de la 20 la 17 grade, insa pana in jurul datei de 10 august, local, vremea inca se va mentine caniculara. Probabilitatea de aparitie a ploilor slabe va fi extrem de mica, in special in zona inalta de relief, si doar incepand cu data de 7 august.

Temperaturile maxime vor fi in crestere usoara si treptata si in Crisana, incepand din 31 iulie si pana pe 6 august, de la valori medii de 35 de grade pana la 39 de grade, caracterizand o vreme caniculara in toata regiunea, in timp ce minimele termice se vor situa in medie intre 16 si 21 de grade. Din data de 7 august valorile termice medii vor scadea usor, cele maxime de la 39 la 32-31 de grade pana spre sfarsitul intervalului de prognoza, iar cele minime de la 21 la 16 grade, insa pana in jurul datei de 10 august, local, vremea inca se va mentine caniculara. Din data de 7 august probabilitatea de aparitie a averselor si fenomenelor asociate instabilitatii atmosferice va fi in crestere.

In Transilvania, in prima saptamana temperaturile maxime vor fi in crestere usoara si treptata, de la valori medii de 32 de grade, pana in jurul a 36 de grade, caracterizand o vreme caniculara in cea mai mare parte a regiunii, in timp ce minimele termice se vor situa in medie intre 13 si 18 grade. Apoi, valorile termice medii vor scadea usor, cele maxime de la 36 la 30 de grade, iar cele minime de la 18 la 14 grade. Dupa data de 6 august va creste probabilitatea de aparitie a averselor si fenomenelor asociate instabilitatii atmosferice.

Si in Maramures temperaturile maxime vor fi in crestere usoara si treptata, in prima saptamana, de la valori medii de 33 de grade pana in jurul a 37 de grade, caracterizand o vreme local caniculara, in timp ce minimele termice se vor situa in medie intre 15 si 19 grade. Apoi, valorile termice medii vor scadea usor, cele maxime de la 37 la 30 de grade, iar cele minime de la 18 la 14 grade, dar vremea inca se va mentine calduroasa. Din 7 august va creste probabilitatea de aparitie a averselor si fenomenelor asociate instabilitatii atmosferice.

In Moldova temperaturile maxime vor fi in crestere usoara si treptata, de la valori medii de 32 de grade in data de 31 iulie, pana la 37 de grade la sfarsitul primei saptamani, caracterizand o vreme caniculara in mare parte a regiunii, in timp ce minimele termice se vor situa in medie intre 15 si 20 de grade. Apoi, valorile termice medii vor scadea usor, cele maxime de la 36 la 30 de grade, iar cele minime de la 20 la 16 grade, dar vremea inca se va mentine calduroasa. incepand cu data de 7 august probabilitatea de aparitie a averselor si fenomenelor asociate instabilitatii atmosferice va creste.

Vremea va fi calduroasa pe parcursul aproape intregului interval in Dobrogea si se vor inregistra in medie temperaturi maxime cuprinse intre 29 si 34 de grade, iar in perioada 3 — 7 august in partea continentala vor fi si valori diurne de peste 35 de grade. in cele doua saptamani, minimele termice vor avea valori medii cuprinse intre 18 si 23 de grade, noptile cele mai calde fiind estimate pentru perioada 4 — 9 august. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi redusa.

In Muntenia, temperaturile maxime vor fi in crestere usoara si treptata, de la valori medii de 32 de grade in data de 31 iulie, pana la 37-38 de grade, la sfarsitul primei saptamani, caracterizand o vreme caniculara. Minimele termice se vor situa in medie intre 16 si 20 de grade. Apoi, valorile termice medii vor scadea usor, cele maxime de la 38 la 33 de grade, iar cele minime de la 20 la 17 grade, insa pana in jurul datei de 10 august, local, vremea inca se va mentine caniculara. Dupa data de 6 august vor fi posibile ploi slabe, in special in zona inalta de relief.

In Oltenia, temperaturile maxime vor fi in crestere usoara si treptata, de la valori medii de 33 de grade in data de 31 iulie, pana la 38-39 de grade, la sfarsitul primei saptamani, caracterizand o vreme caniculara in mare parte a regiunii, in timp ce minimele termice se vor situa in medie intre 17 si 22 de grade. Apoi, desi valorile termice medii vor scadea usor, cele maxime de la 39 la 33 de grade, iar cele minime de la 22 la 17 grade, local vremea inca se va mentine caniculara. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi redusa.

La munte, vremea va fi calda in tot intervalul, dar cu precadere in prima saptamana cand se vor inregistra in medie temperaturi maxime cuprinse intre 21 si 26 de grade si minime intre 12 si 16 grade. incepand cu data de 7 august vor aparea aversele si fenomenele asociate instabilitatii atmosferice.
31 iulie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.