Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 24 iulie - 6 august 2017

Prognoza meteo pentru perioada 24 iulie - 6 august 2017

Meteorologii estimeaza pentru urmatoarele doua saptamani o vreme, in general, calda la nivelul tuturor regiunilor, in timp ce fenomenele de instabilitate atmosferica vor continua sa fie prezente prin ploi locale si insemnat cantitativ, intre 24 si 29 iulie, reiese din prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) pentru perioada 24 iulie - 6 august, data luni publicitatii.

In Banat, incepand din data de 25 iulie si pana spre sfarsitul primei saptamani de prognoza, temperaturile vor fi semnificativ mai scazute decat cele inregistrate pana atunci, astfel ca maximele vor fi de 25 — 28 de grade, iar minimele de 12 — 15 grade, in medie regionala. Ulterior, pentru cea de-a doua saptamana, estimarile indica o crestere importanta a valorilor termice, astfel ca luna august va debuta cu o vreme caniculara. Ploi mai frecvente si local mai insemnate cantitativ, in special in zona deluroasa, vor fi in jurul datei de 25 iulie, insa fenomene de instabilitate atmosferica vor fi posibile cu caracter local pe tot parcursul primei saptamani.

In Crisana, din 25 iulie si pana spre sfarsitul primei saptamani de prognoza, temperaturile vor fi semnificativ mai scazute decat cele de pana atunci, urmand a se inregistra maxime de 24 — 28 de grade si minime de 12 — 15 grade, mediat pe regiune. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate valori termice in crestere, astfel ca debutul lunii august va fi unul canicular. Ploi mai frecvente si local mai insemnate cantitativ vor fi in jurul datei de 25 iulie, insa fenomene de instabilitate atmosferica vor fi posibile cu caracter local pe tot parcursul primei saptamani.

In Transilvania, dupa data de 25 iulie si pana la sfarsitul primei saptamani de prognoza, temperaturile vor fi semnificativ mai scazute decat cele inregistrate pana atunci, astfel ca vor fi, mediat pe regiune, maxime de 23 — 27 de grade si minime de 11 — 15 grade. Ulterior, pentru cea de-a doua saptamana, estimarile indica o crestere apreciabila a valorilor termice, cele diurne in jurul a 30 de grade, in medie. in intervalul 24 — 29 iulie fenomenele de instabilitate atmosferica vor fi relativ frecvente, iar in jurul datei de 25 iulie ploile vor fi insemnate cantitativ.

In Maramures, dupa data de 25 iulie si pana spre sfarsitul primei saptamani de prognoza, temperaturile vor fi semnificativ mai scazute decat cele inregistrate pana atunci, urmand a se inregistra, in medie, maxime de 23 — 26 de grade si minime de 12 — 15 grade. Pentru cea de-a doua saptamana, estimarile indica o incalzire apreciabila a vremii pana la valori medii diurne in jurul a 30 de grade. Pe parcursul primei saptamani vor fi fenomene de instabilitate atmosferica relativ frecvente, iar temporar, mai ales in jurul datei de 25 iulie, ploile vor fi insemnate cantitativ.

In Moldova, la inceputul intervalului de prognoza, vremea se va mentine calduroasa, in special in jumatatea de sud, cu medii ale valorilor diurne de 29 — 31 de grade si ale celor nocturne de 17 — 19 grade. Din data de 27 iulie, racorirea vremii va fi apreciabila, astfel ca pana la sfarsitul lunii iulie temperaturile maxime vor fi de 24 — 28 de grade, iar cele minime de 13 — 16 grade, mediat pe regiune. Pentru debutul lunii august este estimata o crestere importanta a temperaturilor, vremea redevenind calduroasa. in perioada 24 — 29 iulie fenomenele de instabilitate atmosferica vor fi relativ frecvente, iar temporar, mai ales intre 26 si 27 iulie, ploile vor fi insemnate cantitativ.

In zona Dobrogei, vremea calduroasa va persista in primele zile ale intervalului de referinta in partea continentala, iar media regionala a maximelor va fi de 29 — 31 de grade, iar a minimelor de 19 — 22 de grade. Dupa data de 27 iulie o racorire se va produce in toata regiunea, determinand valori diurne de 26 — 28 de grade si nocturne de 17 — 20 de grade, in medie. Pentru cea de-a doua saptamana, estimarile indica o tendinta de crestere a temperaturilor de o la zi la alta, vremea redevenind calduroasa. Probabilitatea pentru ploi frecvente, in general moderate cantitativ, va fi mai ridicata in jurul datei de 27 iulie, insa si in celelalte zile ale primei saptamani din intervalul de referinta vor fi posibile manifestari de instabilitate atmosferica, dar pe arii restranse.

In Muntenia, la inceputul intervalului de prognoza, vremea se va mentine calduroasa, in special in jumatatea de sud, cu medii ale valorilor diurne de 29 — 31 de grade si ale celor nocturne de 17 — 20 de grade. Din data de 27 iulie, racorirea vremii va fi apreciabila, astfel ca pana la sfarsitul lunii iulie temperaturile maxime vor fi de 26 — 29 de grade, iar cele minime de 14 — 17 grade, mediat pe regiune. Pentru debutul lunii august este estimata o crestere importanta a temperaturilor, vremea redevenind calduroasa, local posibil caniculara. in perioada 24 — 29 iulie vor fi manifestari de instabilitate atmosferica cu caracter local, iar in jurul datei de 27 iulie ploile vor fi pe arii extinse si insemnate cantitativ.

In Oltenia, dupa o prima zi caracterizata de o vreme calduroasa, local caniculara in sudul regiunii, temperaturile vor incepe sa scada usor si treptat, astfel ca la mijlocul saptamanii media valorilor maxime va fi de 27 — 28 de grade, iar a minimelor de 14 — 18 grade. Ulterior, vremea se va incalzi din nou, iar debutul lunii august va fi cel mai probabil unul canicular. Probabilitatea pentru ploi frecvente si insemnate cantitativ va fi mai ridicata in jurul datei de 25 iulie, insa si in celelalte zile ale primei saptamani din intervalul de referinta vor fi manifestari de instabilitate atmosferica cu caracter local.

La munte, vremea se va racori treptat, de la o zi alta, incepand din 25 iulie, astfel ca in a doua parte a saptamanii vor fi temperaturi maxime de 14 — 18 grade si minime de 8 — 12 grade, in medie. Valorile termice vor creste din nou catre inceputul lunii august, estimarile indicand o medie diurna de 19 — 22 de grade si nocturna 10 — 13 grade. in perioada 24 — 29 iulie, probabilitatea pentru averse se va mentine ridicata in toate masivele si vor fi intervale in care ploile vor fi insemnate cantitativ.
24 iulie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.