Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 22 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea se va mentine calduroasa. Prognoza meteo pentru luni si marti

Vremea se va mentine calduroasa. Prognoza meteo pentru luni si marti

Vremea se va mentine calduroasa in cea mai mare parte a tarii, local caniculara dupa-amiaza in vest si in sud, iar disconfortul va fi ridicat, indicele temperatura-umezeala (ITU) urmand sa atinga si sa depaseasca pragul critic de 80 de unitati, informeaza ANM.

Luni

In tara

Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 28 si 37 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza si seara in estul teritoriului, precum si in zonele de deal si de munte, iar noaptea in jumatatea de vest, unde local vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, ce pot lua si aspect de vijelie. Izolat vor fi caderi de grindina si cantitati de apa de peste 25 l/mp. In restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restranse. Minimele termice se vor situa intre 14 si 24 de grade.

La Bucuresti

Vremea va fi in continuare calduroasa, iar disconfortul ridicat; temperatura maxima va fi de 33...34 de grade, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, cu innorari seara si noaptea cand vor fi posibile averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Minima termica va fi de 19...21 de grade.

Marti

In tara


In majoritatea zonelor tarii, vremea va fi in general instabila si se va racori, scaderea de temperatura fiind chiar semnificativa in regiunile vestice; treptat, incepand din vest, innorarile se vor accentua, vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si pe arii restranse caderi de grindina. Cantitatile de apa vor fi insemnate, local peste 20...25 l/mp.

Exceptie vor face regiunile sud-estice, unde se va mentine vremea calduroasa, local caniculara si disconfortul ridicat, cu atingerea si depasirea pragului de 80 de unitati al indicelui temperatura-umezeala (ITU), iar instabilitatea atmosferica se va manifesta seara si noaptea. Temperaturile maxime se vor incadra intre 22...23 de grade in Dealurile de Vest si in jurul a 36 de grade in Baragan; cele minime se vor situa intre 13 si 19 grade, mai ridicate pe litoral, pana la 21...22 de grade.
24 iulie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.