Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 17 - 30 iulie 2017

Prognoza meteo pentru perioada 17 - 30 iulie 2017

Regimul termic va ramane unul in general cald pentru aceasta perioada, cu temperaturi ce vor oscila intre 27 si 35 de grade, in functie de fiecare regiune, iar probabilitatea pentru aparitia precipitatiilor, slabe cantitativ, va fi mai ridicata in ultimele zile din luna iulie, conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), aferenta perioadei 17 - 30 iulie, data luni publicitatii.

In Banat in intervalul de prognoza va debuta cu valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 28...29 de grade si a minimelor de 13...14 grade. Treptat, pe masura ce temperatura aerului va continua sa creasca, vremea va deveni calduroasa, local caniculara in timpul dupa-amiezelor. Cele mai ridicate valori termice sunt estimate pentru perioada 21-24 iulie, cand media maximelor va fi in jurul a 36 de grade, iar a celor minime de 18...20 de grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani se estimeaza o scadere a valorilor termice, astfel incat la finalul ei se va ajunge la medii ale maximelor in jurul a 32 de grade si a celor minime de 16…17 grade. Pana spre finalul primei saptamani ploile vor fi cu totul izolate. Ulterior sunt posibile ploi in general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare in intervalele 25-27 si 28-29 iulie.

In Crisana in intervalul de prognoza va debuta cu valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 27...29 de grade si a minimelor de 11...13 grade. Treptat, pe masura ce temperatura aerului va continua sa creasca, vremea va deveni calduroasa, local caniculara in timpul dupa-amiezelor. Cele mai ridicate valori termice sunt estimate pentru perioada 21-24 iulie, cand media maximelor va fi in jurul a 35 de grade, iar a celor minime de 17...18 grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani se estimeaza o scadere a valorilor termice, astfel incat la finalul ei se va ajunge la medii ale maximelor in jurul a 30 de grade si a celor minime de 16…17 grade. Pana spre finalul primei saptamani este posibil sa nu ploua decat slab si cu totul izolat. Ulterior va creste probabilitatea de aparitie a averselor in general slabe cantitativ.

Pe parcursul primei saptamani, in Transilvania vremea se va incalzi treptat, devenind calduroasa in a doua parte a ei, cand media temperaturii maxime va fi de 32…33 de grade, iar a celor minime se va situa in jurul valorii de 15 grade. in intervalul 24-30 iulie, regimul termic nu va avea variatii semnificative, vremea urmand sa se mentina calduroasa, in medie cu maxime de 30…31 de grade si minime de 14...15 grade. in unele zile ale celei de-a doua saptamani vor fi posibile ploi de scurta durata si in general slabe cantitativ, cu probabilitate ceva mai ridicata de aparitie in intervalul 25-26 iulie.

La debutul primei saptamani, in Maramures media valorilor minime va fi de 26…28 de grade, iar a celor minime de 10...12 grade. Ulterior, vremea va deveni treptat calduroasa, astfel incat in intervalul 21 - 24 iulie se va ajunge la maxime, in medie, de 33...34 de grade si minime in jurul a 16 grade. in a doua saptamana, pe fondul accentuarii instabilitatii atmosferice, se preconizeaza o scadere usoara a valorilor termice, spre o medie a maximelor de 20 de grade si minime in jur de 12 grade. Pana spre 23 iulie, ploile se vor semnala doar cu totul izolat. in perioada 24-29 iulie va fi ridicata probabilitatea pentru averse care local pot fi mai insemnate cantitativ pe 25-26 iulie si in a doua parte a celei de-a doua saptamani.

Pe parcursul primei saptamani, in Moldova vremea se va incalzi treptat, devenind calduroasa in a doua parte a ei, cand media temperaturilor maxime va fi de 32…33 de grade, iar a celor minime se va situa in jurul valorii de 18 grade. in intervalul 24-30 iulie, regimul termic nu va avea variatii semnificative, vremea urmand sa se mentina calduroasa, cu maxime de 30…32 de grade si minime de 16...18 grade. Ploi de scurta durata si in general slabe cantitativ vor fi posibile in unele zile ale celei de-a doua saptamani, cu probabilitate ceva mai ridicata in intervalul 25-26 iulie.

In Dobrogea vremea va intra intr-un proces de incalzire, ce se va mentine pana catre finalul primei saptamanii, cand media temperaturilor maxime va ajunge la 31…32 de grade, iar a celor minime se va situa in jurul valorii de 20 de grade. in intervalul 24-30 iulie, regimul termic nu va avea variatii semnificative, vremea urmand sa se mentina calduroasa, cu maxime de 30…31 de grade si minime de 20 de grade. Ploi de scurta durata vor mai fi posibile la inceputul intervalului si dupa data de 28 iulie.

In Muntenia pana pe 23 iulie, temperatura va creste usor si treptat, de la maxime in jur de 26 de grade, pana spre o medie a acestora de 34…35 de grade, vremea urmand sa devina calduroasa, local caniculara in timpul dupa-amiezelor din a doua parte a primei saptamani. in acelasi sens vor evolua si minimele, ce vor atinge o medie de 18…19 grade, izolat urmand sa se inregistreze si nopti tropicale. Aceste valori termice, mai ridicate decat mediile multianuale se vor mentine si in a doua saptamana de prognoza, o usoara scadere fiind posibila spre sfirsitul acesteia, cand este estimata o medie a valorilor maxime in jur de 32 de grade. Probabilitatea pentru fenomene specifice instabilitatii atmosferice va fi in crestere dupa 23 iulie, cand mai ales in zonele de deal vor fi ploi de scurta durata si descarcari electrice.

In Oltenia intervalul de prognoza va debuta cu valori termice usor sub mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de numai 26 de grade si minime in jur de 14 grade. Apoi temperatura aerului va continua sa creasca, iar vremea va deveni calduroasa, local caniculara in timpul dupa-amiezelor. Cele mai ridicate valori termice sunt estimate pentru perioada 22-25 iulie, cand media maximelor va fi de 35…36 de grade, iar a celor minime se va apropia de 20 de grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani se estimeaza o scadere a valorilor termice, spre medii ale maximelor de 32 de grade si de 18 grade a celor minime. Pana spre finalul saptamanii ploile vor fi cu totul izolate. Ulterior sunt posibile averse in
general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare in jurul datei de 25 iulie si dupa 28 iulie.

La inceputul primei saptamani la munte vremea va fi racoroasa, mai ales in timpul diminetilor, cand media valorilor minime va fi de 6…8 grade, iar a celor maxime nu va depasi 16…18 grade. Ulterior procesul de incalzire se va remarca si in aceasta regiune, astfel incat in jurul datei de 23 iulie se va ajunge la maxime, in medie de 24 de grade si minime in jur de 14 grade. in a doua saptamana, pe fondul accentuarii instabilitatii atmosferice, se preconizeaza o scadere usoara a valorilor termice, spre o medie a maximelor de 20 de grade si minime in jur de 12 grade. Pana spre 23 iulie, ploile se vor semnala doar cu totul izolat in timpul dupa amiezelor. Va fi ridicata probabilitatea pentru averse care local pot fi torentiale in saptamana 24-29 iulie, cantitatile mai insemnate fiind estimate pe 25-26 iulie si in ultimele zile ale acestei perioade.

17 iulie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.