Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 3 - 16 iulie 2017

Prognoza meteo pentru perioada 3 - 16 iulie 2017

In Banat pana in data de 7 iulie vremea se va incalzi treptat, iar media temperaturilor maxime va avea valori de la 25 de grade in prima zi, pana la 32 de grade in ultima. in intervalul 8 – 16 iulie temperaturile diurne nu vor avea variatii semnificative, iar media lor se va situa intre 30 si 32 de grade. Minimele termice vor fi in scadere pana in dimineata zilei de miercuri, 5 iulie, cand media lor va fi de 12 grade, apoi vor creste si vor atinge, in medie, 16 grade in data de 8 iulie. Ulterior, pana la finalul intervalului de prognoza, vor ramane relativ constante.

In Crisana valorile termice diurne vor fi in crestere pana in data de 7 iulie, cand media maximelor se va situa in jurul valorii de 30 de grade. Din data de 8 iulie si pana in ultima zi de prognoza vor fi usoare variatii ale temperaturilor maxime, media lor urmand sa se situeze intre 28 si 30 de grade. Temperaturile nocturne vor fi in scadere in primele 3 zile, iar in diminetile de 4 si de 5 iulie, media lor va atinge 12 grade. Ulterior vor creste treptat, spre 16 grade in dimineata de 11 iulie, iar pana la finalul intervalului de prognoza, vor scadea cu 1...2 grade. Dupa data de 6 iulie vor fi posibile manifestari specifice instabilitatii atmosferice aproape in fiecare zi.

In prima zi, in Transilvania media temperaturilor diurne va fi de 21 de grade, apoi va creste, astfe ca in data de 7 iulie va atinge 27 de grade. in zilele care vor urma, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, variatiile termice vor fi nesemnificative, media temperaturilor maxime fiind de 27...28 de grade. Media temperaturilor nocturne va scadea de la 14 grade in data de 3 iulie, pana la 8 grade in 5 iulie. in urmatoarele 3 zile temperaturile minime vor fi in crestere, pana la 13 grade in dimineata zilei de 10 iulie si se vor mentine in jurul acestei valori pana la finalul intervalului de prognoza. Intervale cu averse si descarcari electrice vor fi aproape in fiecare zi, dar frecventa lor va fi mai mare in data de 3 iulie si dupa data de 6 iulie.

In Maramures primele doua zile media temperaturilor maxime va fi de 24 de grade, in urmatoarele 3 zile va creste cu aproximativ 3 grade, pentru ca, pana la finalul intervalului variatiile sa fie mici, intre 26 si 28 de grade. Temperaturile minime vor fi in scadere pana in dimineata zilei de 5 iulie, cand media lor va fi de 10...11 grade, apoi vor creste, astfel ca in dimineata de 11 iulie vor fi, in medie, 15 grade. in intervalul 12 – 16 iulie media pe intreaga regiune se va situa in jurul valorii de 14 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare la inceputul intervalului si in perioada 6 – 16 iulie.

In intervalul 3 – 11 iulie vremea in Moldova se va incalzi treptat, de la o medie a valorilor termice diurne de 23 de grade in prima zi, pana la 29...30 de grade in ultima zi. intre 12 si 16 iulie media temperaturilor maxime se va situa in jurul valorii de 29 de grade. Tendinta temperaturilor minime va fi de scadere pana in dimineata de 5 iulie, cand media lor va fi de 12 grade, apoi de crestere, astfel ca in intervalul 11 – 16 iulie media pe intreaga regiune va ajunge la 15...16 grade.

In Dobrogea primele 3 zile de prognoza media temperaturilor maxime va fi de 25...27 de grade, in timp ce a minimelor va scadea, astfel ca in dimineata de 5 iulie va ajunge sa se situeze in jurul valorii de 15 grade. in zilele care vor urma nu vor fi variatii semnificative de temperatura, media maximelor va oscila in jurul a 27 de grade, iar a minimelor in jurul a 18 grade. Vor fi averse, pe arii extinse in data de 3 iulie, apoi pe spatii mici, posibil, aproape in fiecare zi.

In Muntenia media valorilor termice diurne va fi, in general, in crestere de la 23 de grade in prima zi, pana la 31 de grade in data de 11 iulie. in zilele care vor urma aceasta se va mentine relativ constata, la 30...31 de grade. Minimele termice vor fi in scadere pana in dimineata zilei de 5 iulie, cand se vor atinge 13 grade, apoi vor creste, si vor avea valori medii intre 14 grade in ziua de 6 iulie si 17 grade in 12 iulie. in prima zi si dupa data de 9 iulie vor fi averse pe arii extinse. in restul intervalului, averse, in general slabe cantitativ, vor fi pe spatii mici.

Pana in data de 6 iulie in Oltenia temperaturile maxime vor creste, de la o medie de 22 de grade, pana la 30 de grade, apoi nu vor mai fi variatii semnificative. Tendinta temperaturilor minime, in primele trei zile, va fi de scadere, astfel ca in dimineata de 5 iulie media lor va ajunge la 12...13 grade. Ulterior vor creste, cu aproximativ 3...4 grade, pana in data de 9 iulie. Pana la sfarsitul intervalului nu vor mai fi modificari importante. in prima zi si dupa data de 9 iulie vor fi averse pe arii extinse. in restul intervalului, averse, in general slabe cantitativ, vor fi pe spatii mici.

La munte media temperaturilor maxime se va situa intre 12 grade in prima zi si 18...19 grade intre 7 si 16 aprilie, in timp ce a minimelor va avea variatii de la 7 grade in diminetile de 4 si de 5 iulie, pana la 11 grade in jurul datei de 11 iulie.
Vor fi manifestari specifice instabilitatii atmosferice aproape in fiecare zi, dar mai ales in prima si dupa data de 8 iulie.
3 iulie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.