Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Tendintele meteo pentru lunile mai, iunie si iulie

Tendintele meteo pentru lunile mai, iunie si iulie

Tendintele meteo pentru lunile mai, iunie si iulie

Specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie prognozeaza in perioada mai - iulie 2007 o medie a temperaturilor lunare normala pentru aceste perioade ale anului. Insa in luna iunie maximele ar putea trece peste 32 de grade Celsius, iar in luna iulie va fi ceva mai cald decat limitele normale in majoritatea regiunilor.

Luna Mai

Media temperaturilor din aceasta luna vor fi normale, cu maxime intre 15 si 25 grade Celsius, iar cele minime intre 4 si 14 grade Celsius. Vor fi si zile mai fierbinti cu maxime de peste 30 grade Celsius in sudul tarii. Noptile foarte reci vor avea un regim termic la limita de inghet in depresiunile din nordul si centrul tarii. Luna mai se va mai caracteriza de averse de ploaie si descarcari electrice. Local se vor manifesta grindina si vant mai puternic sau vijelie.

Luna Iunie

Temperaturile vor fi mai ridicate peste cele obisnuite in jumatatea nordica a tarii. In restul tarii, regimul termic va fi normal.

Maximele se vor incadra intre 20 si 30 Celsius, iar cele minime intre 7 si 17 grade Celsius. De asemenea, vor fi zile foarte calde cu maxime de peste 32 grade Celsius in sudul tarii. Cele mai reci nopti vor avea minime de 5 grade Celsius in depresiunile din centrul si nordul tarii. In ceea ce priveste precipitatiile, se vor inregistra cantitati normale, insa cu tendinta de deficit in estul tarii. Si in aceasta luna se vor semnala averse de ploaie, vant mai puternic sau vijelie si local grindina.

Luna Iulie

In aceasta luna va fi mai cald decat in mod obisnuit in toata tara. Maximele se vor incadra intre 21 si 31 grade Celsius, iar cele minime intre 9 si 19 grade Celsius. Vor fi si zile caniculare cu maxime de peste 35 grade Celsius in vestul si sudul tarii, dar si nopti cu aspect tropical ( minime de peste 20 grade Celsius ) in sudul tarii si pe litoral. Se vor semnala precipitatii in cantitati normale, averse de ploaie, vant mai puternic, vijelie si local grindina.

Sursa: Jurnalul National, 2 mai 2007

2 mai 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.