Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea va fi calduroasa. Prognoza meteo pentru joi si vineri

Vremea va fi calduroasa. Prognoza meteo pentru joi si vineri

Vremea va fi calduroasa in Crisana, Banat, sud-vestul Transilvaniei, local in Muntenia si vestul Dobrogei, precum si in Oltenia, regiune in sudul careia dupa-amiaza va fi canicula, informeaza ANM.

Joi

In tara

In Banat si in Oltenia indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pe spatii restrânse pragul de 80 de unitati al disconfortului termic. Temperaturile maxime se vor incadra intre 24 si 34 de grade, mai ridicate in extremitatea de sud-vest. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vântului local la munte, in special in Carpatii Meridionali si de Curbura si pe arii restrânse in sudul tarii. Izolat vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp.  Minimele termice vor fi cuprinse intre 8...10 grade in depresiunile intramontane si 21...22 de grade in Dealurile de Vest si pe litoral.

La Bucuresti

Vremea va fi usor instabila. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare, ploi de scurta durata si conditii pentru descarcari electrice. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 28...30 de grade, iar cea minima de 16...18 grade.

Vineri

In tara

 
Vremea va deveni calduroasa in cea mai mare parte a tarii, caniculara dupa-amiaza local in sud si sud-vest, unde disconfortul termic va fi in accentuare, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pe spatii restrânse pragul de 80 de unitati;  temperaturile maxime se vor incadra in general intre 28 si 36 de grade. in prima parte a zilei, cerul va fi variabil, mai mult senin in sud si sud-est. incepând cu orele prânzului, instabilitatea atmosferica va fi in accentuare in vestul si nord-vestul tarii si in toate zonele montane si submontane, unde vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vântului. Local cantitatile de apa vor fi insemnate, izolat va cadea grindina si vor fi posibile vijelii. in restul tarii astfel de fenomene se vor semnala pe spatii mici, mai ales seara si la inceputul noptii. Minimele termice vor fi cuprinse intre 12 si 22 de grade.
21 iunie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.