Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 6 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea va fi calda pentru aceasta data. Prognoza meteo pentru miercuri si joi

Vremea va fi calda pentru aceasta data. Prognoza meteo pentru miercuri si joi

Vremea va fi calda pentru aceasta data, calduroasa dupa-amiaza in regiunile vestice, sud-vestice si sudice si partial in centru, informeaza ANM.

Miercuri

In tara


In Banat si Oltenia, cele mai ridicate valori diurne se vor situa in jurul pragului de canicula, iar indicele de temperatura-umezeala (ITU) va atinge pe spatii mici 80 de unitati, conditii in care va aparea starea de disconfort termic. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 26 si 35 de grade, iar cele minime intre 12 si 20 de grade, usor mai scazute in depresiuni, dar si mai ridicate pe litoral. Cerul va fi variabil, dar vor fi  si intervale cu manifestari specifice instabilitatii atmosferice, respectiv innorari temporar accentuate, descarcari electrice, averse, intensificari de scurta durata ale vântului, trecator cu aspect de vijelie, punctiform caderi de grindina si cantitati de apa mai mari de 20 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala - in jumatatea de nord a tarii si la munte, in a doua parte a zilei si la inceputul noptii, iar in cea de sud, dupa aceea, dar pe arii mai restrânse.

La Bucuresti

Vremea va fi calduroasa, iar in cursul zilei si predominant frumoasa. Noaptea, cerul va prezenta innorari si va creste probabilitatea pentru averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vântului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 33 de grade, iar cea minima va fi de 16...18 grade.

Joi

In tara


Vremea va fi in general frumoasa, iar in regiunile vestice, sudice si centrale si calduroasa. Din nou, in Banat si in Oltenia, vor fi valori caniculare dupa-amiaza si disconfort termic, indicele de temperatura-umezeala (ITU) urmând sa atinga, pe spatii restrânse, pragul de 80 de unitati. Cerul va fi variabil si indeosebi dupa-amiaza si seara, local in zona montana si submontana si izolat in restul teritoriului, vor fi innorari, averse si descarcari electrice. Punctiform, vor mai fi posibile caderi de grindina si cantitati de apa mai insemnate. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, dar trecator si in timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 27 si 35 de grade, iar cele minime de la 8 grade in depresiuni, pâna la 21...22 de grade pe litoral si in Dealurile de Vest.
20 iunie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.