Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 25 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 8 - 22 mai 2017

Prognoza meteo pentru perioada 8 - 22 mai 2017

In vestul, centrul, nordul tarii si la munte vremea va fi in general instabila, cu innorari temporar accentuate. Regimul termic se va apropia de cel specific sfarsitului de luna mai. In medie, maximele se vor incadra intre 23 si 26 grade, iar minimele intre 8 si 11 grade.

In Banat primele zile ale intervalului, valorile termice vor fi in crestere, astfel ca vremea va deveni calda, cu medii ale maximelor de 23...26 de grade si ale minimelor de 10...14 grade. In perioada 8 - 11 mai, vremea se va racori, urmand a se inregistra temperaturi in jurul mediilor climatologic specifice pentru prima decada a lunii mai, cu valori diurne de 18...22 de grade si nocturne de 8...11 grade, mediat pe regiune. Apoi, pana la sfarsitul intervalului de referinta, este estimata o crestere semnificativa a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ce ar fi normal in prima jumatate a lunii mai. Pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, in orele dupa-amiezelor instabilitatea atmosferica se va manifesta prin ploi de scurta durata.

Valorile termice in Crisana vor fi in crestere in primele zile ale intervalului, astfel ca vremea va deveni calda, cu medii ale maximelor de 23...26 de grade si ale minimelor de 9...13 grade. Vremea se va racori, urmand a se inregistra temperaturi apropiate de mediile climatologic specifice pentru prima decada a lunii mai, cu valori diurne de 17...21 de grade si nocturne de 7...10 grade, mediat pe regiune. Apoi, pana la sfarsitul intervalului de referinta, este estimata o crestere semnificativa a temperaturii aerului spre valori cu mult
peste ce ar fi normal in prima jumatate a lunii mai.
Pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, in orele dupa-amiezelor instabilitatea atmosferica se va manifesta prin ploi de scurta durata.

Pana spre sfirsitul primei saptamani de prognoza, in Transilvania vremea se va incalzi apreciabil, fiind de asteptat valori termice cu mult peste cele normale la inceput de luna mai, cu medii ale maximelor de 22...26 de grade si ale minimelor de 6...10 grade. in perioada 8 - 10 mai, temperaturile, in scadere, se vor situa in jurul celor climatologic specifice, cu valori diurne de 16...20 de grade si nocturne de 4...8 grade, mediat pe regiune. Apoi, pana la sfarsitul intervalului de referinta, este estimata o crestere semnificativa a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ce ar fi normal in prima jumatate a lunii mai.

In Maramures primele zile ale intervalului, valorile termice vor fi in crestere treptata, astfel ca vremea va deveni calda, cu medii ale maximelor de 23...25 de grade si ale minimelor de 8...11 grade. Vremea se va racori, urmand a se inregistra temperaturi in jurul mediilor climatologic specifice pentru prima decada a lunii mai, cu valori diurne de 17...20 de grade si nocturne de 5...8 grade, mediat pe regiune. Apoi, pana la sfarsitul intervalului de referinta, este estimata o crestere semnificativa a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ce ar fi normal in prima jumatate a lunii mai. Pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, in orele dupa-amiezelor instabilitatea atmosferica se va manifesta prin ploi de scurta durata.

In Moldova incalzirea vremii va fi semnificativa pe parcursul primei saptamani, astfel ca temperaturile se vor situa cu mult peste cele normale la inceput de luna mai; vor fi, in medie,
maxime de 22 la 27 de grade si minime de 7...13 grade. intre 8 si 10 mai, vremea se va racori, devenind in general apropiata de specificul climatologic al perioadei, cu valori diurne
de 17 la 21 de grade si nocturne de 5...9 grade, in medie regionala. Apoi, pana la sfarsitul intervalului de referinta, este estimata o incalzire accentuata a vremii. Ploi pe arii mai extinse, moderate cantitativ vor fi cu o probabilitate mai mare. in restul intervalului instabilitatea atmosferica se va manifesta in unele dupa-amieze prin ploi de scurta durata, cu caracter local.

In Dobrogea vremea va fi in incalzire chiar din primele zile ale lunii mai, iar valorile, relativ constante in mare parte a intervalului de referinta, se vor situa peste cele climatologic specifice, cu precadere in partea continentala a regiunii, cu maxime de 20...24 de grade si minime de 10 ...13 grade, in medie. Spre sfarsitul celor doua saptamani, este estimata o crestere semnificativa a temperaturii aerului.

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, in Muntenia vremea se va incalzi apreciabil, fiind de asteptat valori termice cu mult peste cele normale la inceput de luna mai, cu medii ale maximelor de 23...27 de grade si ale minimelor de 8...12 grade. O usoara racorire a vremii este posibila in perioada 8 - 10 mai, cand temperaturile vor fi mai apropiate de cele climatologic specifice, cu valori diurne de 18...22 de grade si nocturne de 6...10 grade, mediat pe regiune. Apoi, pana la sfarsitul intervalului de referinta, este estimata o crestere semnificativa a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ce ar fi normal in prima jumatate a lunii mai.

In Oltenia primele zile ale intervalului, valorile termice vor fi in crestere, astfel ca vremea va deveni calda, cu medii ale maximelor de 23...27 de grade si ale minimelor de 10...13 grade. In perioada 8 - 12 mai, este posibila o racorire usoara a vremii, urmand a se inregistra temperaturi mai apropiate de cele climatologic specifice pentru prima decada a lunii mai, cu valori diurne de 19...24 de grade si nocturne de 7...11 grade, mediat pe regiune. Apoi, pana la sfarsitul intervalului de referinta, este estimata o crestere semnificativa a temperaturii
aerului spre valori cu mult peste ce ar fi normal in prima jumatate a lunii mai. Pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, in orele dupa-amiezelor instabilitatea atmosferica se va manifesta prin ploi de scurta durata.

La munte incalzirea vremii va fi semnificativa in primele zile din luna mai, astfel ca temperaturile se vor situa cu mult peste cele normale in aceasta perioada din an; vor fi, in medie, maxime de 12 la 17 grade si minime de 2...7 grade. intre 8 si 10 mai, vremea se va racori, devenind in general apropiata de specificul climatologic al perioadei, cu valori diurne de 10 la 14 grade si nocturne de 0...5 grade, in medie. Apoi, pana la sfarsitul intervalului de referinta, este estimata o incalzire substantiala a vremii. Ploi pe arii extinse si in cantitati local insemnate vor fi cu o probabilitate mai mare.
8 mai 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.