Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 18 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cum va fi vremea in weekend si de 1 Mai

Cum va fi vremea in weekend si de 1 Mai

Vremea va fi mult mai calda decat ar fi normal in ultima decada a lunii aprilie. Temperaturile vor depasi 20 de grade in aproape toata tara. In Bucuresti sunt asteptate maxime de 27 de grade.

Vineri


Temperaturile maxime se vor incadra intre 21 si 29 de grade, mai scazute doar in estul Dobrogei, unde se vor inregistra valori de 13...19 grade. (29 de grade se vor inregistra in Transilvania si Lunca Dunarii) . Ziua cerul va fi variabil, cu unele innorari in vestul tarii si la munte unde izolat vor fi ploi de scurta durata. incepand cu orele serii insa, gradul de instabilitate atmosferica va creste si se vor semnala averse de ploaie in Banat, Crisana, Maramures si pe arii restranse in Transilvania, Oltenia si jumatatea de nord a Moldovei. Ploile vor fi insotite de descarcari electrice, vor fi conditii de grindina, iar izolat cantitatile de apa pot depasi 15 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare la munte, local in estul si sud-estul teritoriului, dar si in partea de vest, unde rafalele vor fi mai mari in timpul ploilor. in extremitatea de sud-est a tarii vor mai fi conditii de ceata.

Bucuresti

Vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta data, cu o maxima a temperaturii aerului de 26...27 de grade. Cerul va fi variabil la senin, cu unele innorari spre sfarsitul intervalului, iar vantul va sufla slab si moderat.

Sambata

In regiunile vestice si nord-vestice vremea se va raci semnificativ, cerul va fi noros si va ploua pe arii extinse. in restul tarii, desi temperaturile vor scadea usor, vremea se va mentine calda pentru sfarsitul lunii aprilie, iar instabilitatea atmosferica se va manifesta incepand cu orele amiezii prin innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si izolat grindina. Pe arii restranse cantitatile de apa vor fi insemnate. in sud-estul teritoriului, probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusa. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari de scurta durata in majoritatea zonelor, in special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor incadra intre 12...13 grade in extremitatea de vest a teritoriului si 25...26 de grade in cea de sud.

Bucuresti

Vremea va fi calda pentru sfarsit de aprilie. Treptat, innorarile se vor accentua si indeosebi in cursul noptii va creste probabilitatea pentru averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima va fi de 23...24 de grade.

Duminica

Valorile termice vor continua sa scada, astfel ca vremea va deveni racoroasa, chiar rece pentru aceasta data indeosebi in jumatatea de vest a tarii. Cerul va avea innorari temporar accentuate. indeosebi pe parcursul zilei va ploua pe arii extinse, exceptand sud-vestul si estul extrem, unde ploile se vor semnala pe spatii mai mici. Vor fi si descarcari electrice, izolat grindina, iar cantitatile de apa local insemnate. Noaptea, in nordul Carpatilor Orientali, la peste 1800 m, vor fi posibile precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate, de scurta durata. Temperaturile maxime se vor incadra intre 9 grade in nordul Moldovei si 21 de grade in Moldova, Baragan si vestul Dobrogei.

Bucuresti

Valorile termice diurne vor scadea semnificativ, vremea devenind racoroasa. Cerul va avea innorari, temporar va ploua si vor fi posibile descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari de scurta durata in timpul ploilor. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 17 grade.

Luni

Vremea va deveni in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu innorari in prima parte a zilei indeosebi in regiunile din jumatatea nordica a teritoriului si pe arii restranse vor fi mai ales averse, posibil insotite de descarcari electrice. in nordul Carpatilor Orientali, la peste 1800 m, precipitatiile mai pot fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime, in crestere fasa de ziua anterioara, se vor incadra intre 14 grade in dealurile de Vest si 24 de grade in est-sud-est. Izolat in zonele joase, dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata.
28 aprilie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.