Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 5 decembrie 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / Cum va fi vremea in weekend-ul de 1 Mai. Prognoza meteo la munte si la mare

Cum va fi vremea in weekend-ul de 1 Mai. Prognoza meteo la munte si la mare

Vremea de 1 mai va fi in general frumoasa, cu temperaturi care nu vor depasi insa 17-18 grade si vor fi averse de ploaie izolat si la mare si la munte. Probabilitatea de aparitie a ploilor pe litoral va fi mai ridicata incepand de sambata, 29 aprilie, astfel incat in unele zile vor fi mai ales averse, in general slabe cantitativ, dar vor fi posibile si descarcarile electrice. La munte, temperaturile vor fi intre 6 si 9 grade si vor fi averse zilnic pe 28 si 29 aprilie.

Dobrogea

Pana in data de 28 aprilie, media temperaturilor maxime va creste de la 13 la 17 grade, iar intre 29 aprilie si 1 mai va scadea usor, ajungand la 15...16 grade. Temperaturile minime vor fi, de asemenea, in crestere in prima saptamana, de la 4 pana la 7...8 grade.
in perioada 2 - 7 mai, temperaturile maxime se vor situa, in medie, intre 16 si 19 grade, iar media temperaturilor minime va ajunge sa atinga 9...11 grade, in timpul celor mai calde nopti. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata incepand cu data de 29 aprilie, astfel incat in unele zile vor fi mai ales averse, in general slabe cantitativ, dar vor fi posibile si descarcarile electrice.

La munte

In perioada 28 aprilie - 1 mai, valorile temperaturii maxime vor marca o scadere si vor oscila, in medie, intre 6 si 9 grade. Ulterior, regimul termic diurn va fi apropiat de cel caracteristic inceputului de mai, cu medii ale maximelor intre 7 si 11 grade. Temperaturile nocturne vor fi scazute indeosebi in primele doua nopti, caracterizate prin medii de -6...-4 grade, dar, incepand cu 26 aprilie si pana pe 7 mai, aceleasi medii se vor inscrie in ecartul normal in aceasta perioada, de la -1 la 4 grade.

In special dupa data de 27 aprilie vor fi aproape zilnic conditii de precipitatii, predominant ploi la altitudini sub 1500 m, pe arii extinse si izolat importante cantitativ pe 28 si 29 aprilie.

Transilvania

Perioada 28 aprilie -1 mai va fi racoroasa, cu medii ale maximelor diurne ce vor scadea spre 13...14 grade si minime nocturne intre 3 si 5 grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, regimul termic se va incadra celui specific inceputului de mai, asa incat, in medie, maximele se vor situa intre 18 si 21 de grade, iar minimele, intre 4 si 7 grade. Dupa data de 27 aprilie, probabilitatea de aparitie a ploilor, mai ales averse, va fi mai ridicata in special pe 28 si 29 aprilie, cand local si cantitatile de apa vor fi insemnate.
MUNTENIA
 
Intre 29 aprilie si 1 mai, maximele vor scadea spre 17...18 grade. in perioada 2 - 7 mai, temperaturile maxime se vor situa, in medie, intre 18 si 21 de grade, valori apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, iar media temperaturilor minime va ajunge sa atinga 9...10 grade, in timpul celor mai calde nopti.

Dupa data de 27 aprilie vor fi conditii de ploi, mai ales averse, aproape in fiecare zi, dar cele pe arii mai extinse si izolat importante cantitativ au probabilitatea mai mare de realizare pe 28 si 29 aprilie, cand vor fi posibile si descarcarile electrice.
27 aprilie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.