Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 4 august 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 24 aprilie - 8 mai 2017

Prognoza meteo pentru perioada 24 aprilie - 8 mai 2017

In vestul, centrul, nordul tarii si la munte vremea va fi in general instabila, cu innorari temporar accentuate. Regimul termic se va apropia de cel specific sfarsitului de aprilie. in medie, maximele se vor incadra intre 16 si 19 grade, iar minimele intre 3 si 7 grade.

In Banat, prima saptamana, vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada. Valorile termice maxime se vor incadra, in medie regionala, intre 8 si 15 grade, iar minimele intre -2 si 5 grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, odata cu cresterea temperaturii aerului, regimul termic se va apropia de cel specific sfarsitului de aprilie. in medie, maximele se vor incadra intre 16 si 19 grade, iar minimele intre 3 si 7 grade. Probabilitatea pentru precipitatii, indeosebi sub forma de aversa, va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului, iar in zilele de 18, 19 si 27 aprilie cantitatile de apa pot fi mai insemnate.

In zona Crisanei prima saptamana, vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada, chiar deosebit de rece in intervalul 20-25 aprilie cand temperaturile minime vor fi sub limita de inghet. in medie pe regiune, se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse intre 7 si 13 grade si minime intre -3 si 5 grade. incalzirea vremii din cea de-a doua saptamana va conduce la un regim termic apropiat de cel normal, cu valori medii ale temperaturilor maxime de 18...19 grade si de 2....6 grade ale celor minime. Probabilitatea pentru precipitatii, indeosebi sub forma de aversa, va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului, iar in zilele de 18, 19, 27 si 28 aprilie, cantitatile de apa pot fi mai insemnate.

In Transilvania prima saptamana temperaturile maxime se vor incadra, in medie, doar intre 5 si 12 grade, iar cele minime intre -5 si 3 grade. in perioada 20-26 aprilie, valorile termice, atat diurne cat si nocturne, vor fi cu mult mai scazute decat cele normale, sub limita de inghet in orele diminetilor.
In cea de-a doua saptamana, regimul termic va fi apropiat de cel normal la sfarsit de aprilie. Temperatura aerului va marca o crestere, apoi nu va avea variatii semnificative. Media pe regiune va fi caracterizata de maxime cuprinse intre 14 si 18 grade si minime intre -2 si 3…4 grade. Vor fi conditii pentru precipitatii, aproape in fiecare zi, pe arii mai extinse, moderate si insemnate cantitativ, in data de 14 aprilie si din nou dupa 27 aprilie.

Prima saptamana in Maramures va fi caracterizata de o vreme mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada, chiar deosebit de rece in perioada 24-30 aprilie. Diminetile de 24 si 25 aprilie vor fi cu valori sub limita de inghet. in medie, temperaturile maxime se vor incadra intre 6 si 13 grade, iar cele minime intre -4 si 2 grade. Pe parcursul saptamanii a doua, regimul termic se va apropia de cel climatologic specific la sfarsitul lunii aprilie. La inceput, temperatura aerului va marca o crestere, apoi va fi relativ stationara. Media maximelor se va situa intre 10 si 18 grade, iar a minimelor intre -3 si cel mult 2 grade. Vor fi conditii de precipitatii in cea mai mare parte a timpului, mai intense in zilele de 18, 19, 27 si 28 aprilie.

In Moldova prima saptamana de prognoza vremea va fi deosebit de rece, cand media maximelor termice va fi de 5... 7 grade. in cea de a doua saptamana valorile termice diurne se vor apropia treptat de cele normale si vor ajunge la medii, pe intreaga regiune, de 18...19 grade. Temperaturile nocturne vor fi in scadere pana in 21...22 aprilie, cand vor deveni negative, apoi vor incepe sa creasca, astfel ca intre 28 si 30 aprilie media minimelor termice va fi de aproximativ 6 grade. Vor fi conditii de precipitatii aproape in fiecare zi, pe arii mai extinse si importante cantitativ.

Pana in data de 25 aprilie, in Dobrogea temperaturile maxime nu vor mai depasi, in medie, 11 grade, apoi se va incalzi usor si treptat, astfel ca intre 28 si 30 aprilie acestea vor urca spre 17...18 grade. Temperaturile minime vor fi in scadere pana spre sfarsitul primei saptamani, iar in diminetile zilelor de 21 si 22 aprilie media lor va fi de doar 1 grad. Din 27 aprilie acestea vor creste si vor atinge 8...9 grade, in ultimele zile ale lunii. Pana in data de 1 mai va ploua in fiecare zi si vor fi intervale de timp in care se vor acumula cantitati mai importante de apa.

In Muntenia, prima saptamana de prognoza valorile maxime de temperatura se vor situa in general sub cele climatologic specifice perioadei, iar media lor se va incadra intre 8 grade si 16 grade. in cea de a doua saptamana se va incalzi treptat, iar in ultimele zile media maximelor diurne va urca spre 21 de grade. Temperaturile minime vor fi in scadere pana in dimineata zilei de 22 aprilie, cand media lor va cobori pana la -2 grade, apoi vor creste, astfel ca, dupa data de 27 aprilie, se vor atinge minime care in medie vor fi de aproximativ 7 grade. Temporar, vor fi precipitatii pe arii extinse si in general moderate cantitativ, apoi probabilitatea de ploaie va fi in scadere.

Pana in 30 aprilie, in Oltenia vremea va fi, in general, mai rece decat in mod obisnuit la aceasta data. Cele mai mici maxime se vor atinge intre 19 si 21 aprilie, cand media lor va fi de doar 9 grade, iar cele mai mici minime, in jurul datei de 22 aprilie, cand vor cobori sub pragul de inghet. Din 27 aprilie atat temperaturile diurne cat si cele nocturne vor fi in crestere, iar media lor va urca spre 21 de grade ziua si 7 grade noaptea.

La munte intre 24 si 30 aprilie, temperaturile vor avea variatii destul de semnificative. Temperaturile maxime vor avea valori medii intre -3 si 6 grade, iar cele minime intre -10 grade (in dimineata zilei de 21 aprilie) si -4 grade (in dimineata de 21 aprilie). Din 25 aprilie si pana la finalul intervalului de prognoza, temperaturile vor ramane relativ constante. Media lor va fi pozitiva, astfel ca ziua va avea valori pana la 9...10 grade, iar noaptea de pana la 2 grade. Vor fi precipitatii aproape in fiecare zi, mai frecvente si mai importante cantitativ.
24 aprilie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.