Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / CNAIR: Noua drumuri nationale afectate de caderile de zapada; tot personalul este implicat in activitatea de deszapezire

CNAIR: Noua drumuri nationale afectate de caderile de zapada; tot personalul este implicat in activitatea de deszapezire

Tot personalul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) este implicat in activitatea de deszapezire pe cele noua drumuri nationale afectate de caderile de zapada din perioada 19 - 21 aprilie, a anuntat, miercuri, CNAIR.

Zonele afectate sunt: DN 66 (defileul Jiului), DN 67C (Ranca), DN 7A (Voineasa-Obarșia Lotrului), DN 1A (Cheia), DN 58 (Anina), DN 10 (intorsura Buzaului — Siriu), DN 73 (Rucar-Bran), DN 11 (pasul Oituz), DN 17 (pasul Tihuta in zona Campulung Moldovenesc).

Potrivit sursei citate, in aceste zone se actioneaza cu 200 autoutilaje proprii și cu 60 autoutilaje inchiriate, in special in zonele administrate de DRDP Iași și DRDP Brașov.

"CNAIR SA a luat masuri de dislocare a autoutilajelor proprii din zonele de șes, in zonele de deal și munte, in urma avertizarilor meteorologice emise de catre Administratia Nationala de Meteorologie. Tot personalul propriu este implicat in acest moment in activitatea de deszapezire pana la imbunatatirea conditiilor meteorologice. Cele 53.800 de tone de sare și 1.000 tone de clorura de calciu, aflate in stoc, sunt suficiente pentru asigurarea circulatiei pe autostrazile și drumurile nationale afectate de caderile de zapada din perioada 19 aprilie — 21 aprilie 2017", se arata intr-un comunicat al CNAIR remis miercuri AGERPRES.

CNAIR SA, impreuna cu Directia Rutiera din cadrul IGPR, solicita participantilor la trafic care tranziteaza in special traseele de drum situate in zonele montane inalte, pasuri, trecatori, afectate de actualele fenomene meteorologice specifice iernii, sa iși echipeze corespunzator autovehiculele (anvelope de iarna, lanturi antiderapante, combustibil, paturi, saculet cu material antiderapant, mancare, apa, etc).

Informatii suplimentare privind starea retelei de autostrazi si drumuri nationale de la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarna, la numerele de telefon 021/9360, 021/264.33.33, 021/264.33.34, TEL VERDE 0800.80.9360, sau de pe pagina de web a CNAIR SA.
20 aprilie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.