Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 25 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru trei luni. Cum va fi vremea in aprilie, mai si iunie

Prognoza meteo pentru trei luni. Cum va fi vremea in aprilie, mai si iunie

In urmatoarele trei luni se estimeaza un regim termic mai cald, in care valorile termice se vor situa in limitele normelor climatologice. In ceea ce priveste precipitatiile, acestea vor fi peste norma stabilita, raportat la media multianuala pe durata intregului interval aprilie - mai 2017.

In aprilie, temperatura medie lunara va fi apropiata de norma climatologica in cea mai mare parte a ţarii, media multianuala fiind de 9,3 grade Celsius. Specialistii ANM estimeaza valori medii de pâna la 12 grade Celsius in Banat, Oltenia, Muntenia si de pâna la 11 grade Celsius in Crisana, Maramures, Transilvania, Dobrogea, Moldova.

In ceea ce priveste precipitatiile, cele mai mari cantitati sunt estimate in Banat, Oltenia, Transilvania si cele mai scazute in Dobrogea.

In luna mai sunt inregistrate temperaturi medii lunare mai scazute decat media climatologica, in special local in nord si centru si apropiate de norme in restul teritoriului. Media multianuala pentru luna mai va fi de 14,9 grade Celsius. Cele mai scazute temperaturi medii vor fi in Moldova (intre 11 si 17 grade), iar valori medii mai ridicate vor fi in Banat, Oltenia, Muntenia (pâna la 18 grade).

Precipitatiile vor fi peste norma stabilita in Maramures, Crisana, Banat si Oltenia.

In iunie, temperaturile medii lunare vor fi situate in apropierea mediilor multianuale, inregistrate la 18,3 grade Celsius. Temperaturile medii se vor situa intre 15 si 19 grade in Transilvania. Temperaturile de pâna la 22 de grade Celsius se vor inregistra in zona Oltenia si Muntenia.

30 martie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.