Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 23 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru perioada 27 martie-9 aprilie 2017

Prognoza meteo pentru perioada 27 martie-9 aprilie 2017

In Banat, vremea se va incalzi, ajungand spre mijlocul primei saptamani sa fie mai calda decat in mod normal la aceasta data, cu o medie a temperaturilor maxime de 19...20 de grade. Dupa o racire de scurta durata, incepind din 31 martie, aceasta medie se va incadra in limite apropiate de normele perioadei, respectiv intre 16 si 18 grade. Temperaturile minime vor creste si ele, de la o medie de 1...2 grade pana la 6...7 grade in jurul datei de 30 martie. Apoi media acestora va scadea pana spre 2...3 grade in ultima noapte din martie, ulterior urmand sa oscileze intre 4 si 7 grade, deci si regimul termic nocturn va fi apropiat de cel normal pentru prima decada a lunii aprilie.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in data de 30 martie si si din nou, temporar, in timpul celei de-a doua saptamani.

In zona Crisanei, vremea se va incalzi treptat, ajungand spre mijlocul primei saptamani sa fie mai calda decat in mod normal la aceasta data, cu o medie a temperaturilor maxime de 19...20 de grade. Ulterior vor fi variatii de la o zi la alta ale aceastei medii, care se va incadra in limite apropiate de normele perioadei, respectiv intre 16 si 18 grade. Temperaturile minime vor creste si ele, de la o medie de 1...2 grade in prima noapte, pana spre 6 grade in jurul datei de 30 martie, iar apoi se va situa intre 4 si 7 grade, fapt ce semnifica si pentru regimul termic nocturn o evolutie apropiata de cea normala pentru prima decada a lunii aprilie.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in cursul celei de-a doua saptamani.

In primele zile, in Transilvania se va incalzi, ajungand mai calda decat in mod normal, in data de 29 martie, cand media temperaturilor maxime va fi de 18...19 grade. Ulterior unei raciri de scurta durata, aceasta medie se va incadra in limite apropiate de normele perioadei, respectiv intre 13 si 17 grade. Temperaturile minime vor creste si ele, de la o medie de -2 grade in prima noapte, pana la 3...4 grade in jurul datei de 30 martie. Apoi, media acestora va oscila intre -1 si 4 grade, fapt ce semnifica si pentru regimul termic nocturn o situatie apropiata de cea normala in prima decada a lunii aprilie.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, predominant sub forma de ploaie, va fi mai
ridicata in data de 30 martie si din nou, temporar, in intervalul 3-9 aprilie.  

In zona Maramuresului vremea se va incalzi, devenind mai calda decat in mod normal, in data de 29 martie, atunci cand media regionala a temperaturilor maxime va atinge 18...19 grade. Dupa o racire de scurta durata in 30 si 31 martie, vremea se va incalzi din nou, apoi temperaturile diurne
nu vor avea variatii semnificative, iar mediile valorilor maxime vor fi de 16...18 gade.

Temperaturile minime vor creste si ele, de la o medie regionala in jurul a 0 grade in prima noapte, pana la 5...6 grade in jurul datei de 30 martie. Apoi, media acestora va oscila intre 2 si 5 grade, fapt ce semnifica un regim termic nocturn apropiat de cel normal din prima decada
a lunii aprilie.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor sub forma de ploaie va fi mai ridicata in intervalul 29 - 30 martie si temporar, pe parcursul celei de-a doua saptamani.

In Moldova la inceputul intervalului de prognoza media temperaturilor maxime va fi de 11 grade, iar pe 29 martie ea va ajunge la 19 grade. Dupa doua zile mai reci, vremea se va incalzi din
nou astfel incat pe 2 aprilie media regionala a maximelor termice va reveni la 19 grade. in timpul celei de-a doua saptamani, aceeasi medie se va incadra intre 15 si 17 grade.

Temperaturile minime vor creste si ele in urmatoarele zile, de la o medie in jurul a 0 grade in prima noapte, pana la 6...7 grade in jurul datei de 30 martie. Vor urma doua nopti cu minime termice apropiate de pragul inghetului, iar ulterior aceasta medie va oscila intre 2 si 5 grade, adica si regimul termic nocturn va fi apropiat de normalul primei decade a lunii aprilie.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in data de 30 martie si din nou in unele zile ale celei de-a doua saptamani.

In intervalul 28-30 martie, in Dobrogea vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit la sfarsit de martie, cu o medie a temperaturilor maxime de 17...18 grade.

Dupa o racire de scurta durata, aceasta medie va creste treptat pana la 14 grade pe 3 aprilie, pentru ca ulterior sa se mentina apropiata de acesta valoare. Temperaturile minime vor creste si ele, de la o medie de 2 grade in prima noapte, pana la 7 grade in jurul datei de 30 martie. Urmeaza o scadere de circa 5 grade, apoi pana pe 3 aprilie media minimelor termice va creste spre 5...6 grade. Ulterior aceeasi medie va oscila intre 5 si 7 grade, fapt ce semnifica si pentru regimul termic nocturn o situatie apropiata de cea normala in prima decada a lunii aprilie.
Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in intervalul 5-7 aprilie.

In Muntenia procesul de incalzire a vremii va determina o medie regionala a temperaturilor maxime de 20 de grade pe 29 si 30 martie. Dupa o zi mai rece, din nou vremea se va incalzi, astfel incat pe 3 aprilie vor fi, in medie, temperaturi maxime de 18 grade. Ulterior, aceasta medie se va incadra in limite apropiate de normele perioadei, respectiv intre 16 si 18 grade.

Temperaturile minime vor creste si ele, de la o medie de 1...2 grade in primele doua nopti,pana la 5...6 grade in jurul datei de 31 martie. Dupa o noapte rece, aceasta medie va urca treptat spre o medie de 4...6 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata pe 30 martie si in intervalul 4 - 7 aprilie.

Procesul de incalzire in Oltenia va determina o medie regionala a temperaturilor maxime de 20 de grade pe 29 si 30 martie. Dupa o zi mai rece, din nou vremea se va incalzi astfel incat pe 3 aprilie vor fi, in medie, temperaturi maxime de 19 grade. Ulterior, aceasta medie se va incadra in limite apropiate de normele perioadei, respectiv intre 17 si 19 grade.

Temperaturile minime vor creste si ele, de la o medie de 0...2 grade in primele doua nopti, pana la 4...5 grade in jurul datei de 31 martie. Dupa o noapte rece, aceasta medie va urca treptat spre 4....6 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata pe 30 martie si in intervalul 3 - 7 aprilie.

Pana in data de 29 martie, la munte vremea se va incalzi, asfel incat media maximelor termice va ajunge la valori in jurul a 10 grade. Zilele de 30 si 31 martie vor fi mai reci, dar ulterior media temperaturilor maxime se va incadra in limite apropiate de cele normale ale primei decade a lunii aprilie, respectiv intre 6 si 8 grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsa intre -2 si 2 grade, exceptand noaptea de 27 spre 28 martie precum si intervalul 30 martie – 1 aprilie, cand aceasta medie va fi de -4...-3 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare va fi mai ridicata in data de 30 martie si din nou in unele zile ale intervalului 3-8 aprilie.

28 martie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.