Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Estimarea evolutiei valorilor termice in intervalul 20 martie - 2 aprilie 2017

Estimarea evolutiei valorilor termice in intervalul 20 martie - 2 aprilie 2017

Temperaturile aerului vor urca pana la 19 grade Celsius mai ales in zonele sudice si sud-estice in urmatoarele doua saptamani, iar precipitatiile vor fi mai prezente in regiunile montane atat pe 20 martie, cat si dupa 28 martie.
 
In Banat la inceputul intervalului de prognoza vremea se va incalzi, iar pana spre mijlocul acestuia va fi mult mai calda decat in mod normal la aceasta data, cu o medie a temperaturilor maxime de 21 de grade. Ulterior, temperaturile diurne vor scadea treptat, iar media lor se va situa intre 15 si 17 grade. Temperaturile minime vor creste si ele de la o medie de 4 grade in prima zi, pana la 8...9 grade in jurul datei de 23 martie, apoi vor scadea, astfel ca la sfarsitul lunii martie si la inceputul lunii aprilie vor reveni la valori medii in jurul valorii de 4 grade.
Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata din data de 25 martie.

In zona Crisanei in primele doua zile ale intervalului vremea se va incalzi, iar media valorilor maxime va atinge 20 de grade si va fi mult mai ridicata decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an.
Pana spre sfarsitul primei saptamani temperaturile nu se vor modifica semnificativ, apoi vor scadea usor, iar intre 26 martie si 02 aprilie vor fi de 15...16 grade. in primele 5 zile de prognoza vor creste si temperaturile minime, iar in jurul datei de 23 martie vor atinge 7...8 grade. in zilele care vor urma, mediile temperaturilor nocturne vor scadea treptat, cu aproximativ 3...4 grade.
Vor fi posibile ploi aproape in fiecare zi, pe arii restranse, exceptand intervalul 25 – 30 martie, cand temporar se pot semnala pe arii relativ extinse.

In Transilvania pana in data de 22 martie temperaturile diurne vor creste semnificativ, cu 9...10 grade, apoi, pentru urmatoarele patru zile media lor se va mentine in jurul valorii de 18 grade. Din 26 martie mediile temperaturile maxime vor scadea treptat, spre 13...14 grade. Media temperaturilor minime va fi pozitiva in cea mai mare parte a intervalului, iar cele mai ridicate valori se vor inregistra intre 23 si 26 martie, cand vor fi de 3...4 grade.
Probabilitatea pentru ploi temporare va fi mai ridicata la inceputul intervalului si, din nou, din data de 25 martie.

In Maramures vremea se va incalzi si va deveni, intre 22 si 24 martie, deosebit de calda pentru aceasta perioada, cu o medie a temperaturilor maxime in jurul a 19 grade. La sfarsitul primei saptamani se va raci cu aproximativ 5 grade, apoi temperaturile vor ramane relativ constate, iar mediile lor vor fi de 14...15 grade. Regimul termic nocturn va avea o evolutie asemanatoare, iar media temperaturilor minime va avea variatii, in general, intre 2 si 5 grade.
Temporar vor fi conditii de ploaie aproape in fiecare zi.

In Moldova la inceputul intervalului de prognoza media temperaturilor maxime va fi de 10 grade, iar in ziua urmatoare va ajunge la 17 grade. Ulterior, pana in jurul datei de 24 martie, valorile termice diurne nu se vor modifica semnificativ. intre 26 martie si 2 aprilie media maximelor va fi mai scazuta si se va situa intre 12 si 14 grade. Temperaturile nocturne vor creste pana in data de 22 martie, cand media lor va atinge 4 grade, apoi nu vor mai fi variatii semnificative.
Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata in prima zi si, din nou, din data de 25 martie.

In Muntenia vremea va fi deosebit de calda, cu temperaturi maxime ce vor fi cuprinse, in medie, intre 16 si 18 grade, in timp ce media minimelor va fi de 3…4 grade.
Exceptie va face prima zi cand media maximelor va fi in jurul a 14 grade. Valorile termice vor scadea usor in cea de a doua saptamana, dar vor continua sa se situeze peste normele climatologic specifice perioadei. Astfel, cele diurne vor fi in medie de 14…15 grade, iar cele nocturne se vor situa intre 3 si 5 grade Celsius.
Izolat va ploua slab, in prima zi a intervalului, iar dupa data de 26 martie va creste, din nou, probabilitatea de aparitie a ploilor.

In regiunea Olteniei vremea va fi deosebit de calda in prima saptamana, cand se vor inregistra, in medie regionala, temperaturi maxime cuprinse intre 17 si 19 grade si minime intre 4 si 6 grade.
Apoi, desi valorile termice vor fi in scadere, acestea se vor situa in continuare peste normele climatologice specifice perioadei. Astfel, maximele vor fi in medie de 14…16 grade, iar minimele vor fi in jurul a 4 grade.


Pana in data de 25 martie, la munte vremea va fi calda, cu o medie regionala a temperaturilor maxime in jurul valorii de 10 grade, exceptand prima zi cand se vor inregistra temperaturi diurne medii de 4 grade. Apoi, valorile termice vor fi apropiate de cele normale specifice perioadei si anume o medie de 5…7 grade. Mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse intre -2 si 0 grade, mai putin in noptile din intervalul 22 – 25 martie, cand acestea se vor situa in
jurul a 2 grade.

Local, in prima zi a intervalului, vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare, iar incepand cu data de 26 martie va creste din nou probabilitatea de aparitie a precipitatiilor mixte.
20 martie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.