Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 18 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea deosebit de rece. Prognoza meteo pentru vineri si sambata

Vremea deosebit de rece. Prognoza meteo pentru vineri si sambata

In regiunile extracarpatice si in depresiunile Transilvaniei, vremea va fi deosebit de rece, local geroasa dimineata si noaptea.
 
Vineri
 
In tara
 
Vor fi innorari accentuate in regiunile sudice, dar mai ales in Oltenia si izolat va mai ninge slab. In restul teritoriului, cerul va fi doar temporar noros. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane, spulberand zapada, precum si in sudul Banatului, pe litoral si in Delta Dunarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -10...-9 grade in nordul Moldovei si 7...8 grade, izolat, in regiunile intracarpatice, iar cele minime se vor situa intre -20 de grade in depresiunile Carpatilor Orientali si -2 grade in Dealurile de Vest. In zonele joase de relief, cu precadere din estul si sud-estul tarii, local se va semnala ceata, asociata si cu depunere de chiciura.
 
Bucuresti
 
Vremea va deveni deosebit de rece, geroasa noaptea. Cerul va fi temporar noros. Vor fi conditii de fulguiala in cursul zilei, apoi de ceata asociata cu depunere de chiciura. Vantul va sufla moderat. Temperatura maxima va fi de -6...-4 grade, iar cea minima de -12...-10 grade.
 
La munte
 
Valorile termice diurne se vor situa in jurul celor climatologic specifice acestei perioade din an, in timp ce dimineata dar mai ales  noaptea local va fi ger. Cerul va fi variabil, cu unele innorari noaptea in zona Carpatilor Orientali si Meridionali insa probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi redusa. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in Muntii Banatului. Pe vai si in depresiuni, vor fi conditii de ceata asociata cu chiciura si fulguieli.
 
In tara
 
In cursul zilei, vremea va fi deosebit de rece in regiunile extracarpatice, unde temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -8 si -1 grad, in timp ce in restul teritoriului valorile termice vor fi in general apropiate de normele perioadei si se vor situa intre 0 si 6 grade.  In cursul noptii va fi ger, local, in Moldova, Transilvania, Maramures, Muntenia si Oltenia, precum si in zonele depresionare, iar temperaturile minime se vor situa, in general, intre -18 si -4 grade.  Cerul va fi variabil in regiunile intracarpatice, dar va avea innorari relativ persistente in cele sudice si estice, unde, pe arii restranse, va fulgui. Vantul va prezenta intensificari in sudul Banatului si, trecator, in sud-est si la munte. In zonele joase de relief, mai ales dimineata si noaptea, izolat va fi ceata, asociata si cu depunere de chiciura.
 
La munte
 
Cerul, variabil ziua, va prezenta unele innorari in cursul noptii in special pe versantii sudici al Carpatilor Meridionali si pe cei estici ai Carpatilor Orientali unde doar cu totul izolat vor fi posibile fulguieli. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare indeosebi in prima parte a intervalului in Muntii Banatului. Pe vai si in depresiuni, mai ales dimineata si noaptea, izolat va fi ceata, asociata si cu depunere de chiciura. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele inregistrate in intervalul anterior.
 
Duminica
 
La munte
 
Valorile termice diurne vor continua sa se situeze in general in jurul mediilor multianuale, in timp ce dimineata si noaptea local gerul va perista. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari inspecial in zona Muntilor Banatului.


10 februarie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.