Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 23 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru trei luni. Cum va fi vremea in februarie, martie si aprilie

Prognoza meteo pentru trei luni. Cum va fi vremea in februarie, martie si aprilie

In urmatoarele trei luni se estimeaza un regim termic in incalzire, cu valori medii ce vor ajunge si la 12 grade Celsius, la nivelul lunii martie, in timp ce precipitatiile se anunta a fi excedentare pe durata intregului interval februarie – aprilie 2017.
 
In februarie, temperatura medie lunara va avea valori apropiate de normalul climatologic in regiunile sudice, sud-estice si local in cele vestice si, in general, sub norma in restul teritoriului. Masuratorile de specialitate arata ca media multianuala lunara pentru februarie este de -1 grad Celsius, fiind luate in calcul parametrii monitorizati in intervalul 1981 – 2010. In ceea ce priveste valorile termice medii, in perioada analizata, valori medii de temperatura de pana la doua grade Celsius in Banat, Oltenia si Dobrogea, respectiv de pana la un grad Celsius, in Muntenia si Crisana.
 
Precipitatiile lunare vor avea, in general, o tendinta spre excedent in centrul si local vestul tarii, iar in celelalte regiuni vor fi apropiate de normele climatologice. Media multianuala a precipitatiilor este stabilita la 31,6 litri/metru patrat, pentru luna februarie. Cele mai mari cantitati de precipitatii sunt estimate in Maramures (pana la 57 l/mp), Oltenia (pana la 55 l/mp), Crisana si Banat (pana la 50 l/mp).

In martie, prima luna de primavara a anului 2017, temperaturile medii lunare vor fi apropiate de normalul perioadei, in cea mai mare parte a teritoriului, dar posibil mai scazute, local, in nord, centru si vest. Cele mai scazute temperaturi medii se vor inregistra, in martie, in zona Moldovei (intre -1 grad si 5 grade) si Transilvaniei (intre 0 si 5 grade), iar valori termice medii mai ridicate se vor consemna in Oltenia, respectiv intre 3 si 7 grade Celsius, respectiv in Banat, intre 4 si 7 grade Celsius.
 
Cantitatile totale de precipitatii se vor putea situa, in cea mai mare parte a tarii, peste media climatologica in restul tarii, stabilita la 38,3 l/mp. Cele mai mari cantitati de precipitatii se vor consemna in Maramures (pana la 60 l/mp), Oltenia (59 l/mp), Transilvania si Crisana (pana la 54 l/mp) si Banat (53 l/mp).
 
In aprilie 2017, valorile termice medii ale aerului se vor putea situa, in general, in apropierea mediei climatologice (9,3 grade Celsius). Temperaturile medii vor fi cuprinse intre 5 si 11 grade Celsius, in Moldova. In acelasi timp, valori pozitive, de pana la 12 grade Celsius, se vor consemna in Banat, Oltenia si Muntenia.
 
Pe de alta parte, cantitatile totale de precipitatii vor putea fi excedentare, cu precadere in regiunile nordice si centrale, peste normele perioadei, stabilite prin masuratori de specialitate la 51,3 l/mp. In zona Banatului, cantitatile medii de precipitatii ar putea ajunge la 78 l/mp, in Oltenia la 75 l/mp, in Transilvania la 70 l/mp, in Crisana la 69 l/mp si in Maramures la 65 l/mp.

25 ianuarie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.