Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ninsorile continua in majoritatea regiunilor. Ger patrunzator seara si dimineata. Prognoza meteo pentru intervalul 16 - 29 ianuarie

Ninsorile continua in majoritatea regiunilor. Ger patrunzator seara si dimineata. Prognoza meteo pentru intervalul 16 - 29 ianuarie

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

Muntenia
 
Prima saptamana a intervalului de prognoza va fi caracterizata de o vreme in general rece, cu precadere in perioada 19-20 ianuarie cand noptile vor deveni geroase. Astfel, temperaturile maxime vor fi, in medie, de -4...-1 grad, iar cele minime de -14...-7 grade. Dupa data de 23 ianuarie se estimeaza o crestere usoara si treptata a temperaturilor, acestea urmand a se situa in jurul mediilor climatologic specifice in ultima decada a lunii ianuarie, cu valori diurne de -1...4 grade si nocturne de -8...-3 grade, mediat pe regiune. In primele zile ale intervalului de referinta va ninge in general moderat cantitativ. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste din nou in perioada 25-29 ianuarie.
 
Transilvania
 
Vremea rece va persista pe parcursul primei saptamani, cand in timpul noptilor va fi ger, mai intens in 20 si 21 ianuarie. Temperaturile maxime vor fi in medie de -8...-3 grade, iar cele minime de -18...-10 grade. Dupa data de 24 ianuarie, sunt estimate valori termice in crestere treptata ce se vor apropia de normele climatologice ale ultimei decade din ianuarie, ziua intre -2 si 3 grade, iar noaptea intre -10 si -5 grade. Probabilitatea pentru precipitatii pe arii mai extinse va fi in crestere dupa 25 ianuarie. Pana la aceasta data, izolat vor fi ninsori slabe.
 
Moldova
 
In prima saptamana de prognoza, regimul termic va fi caracterizat de valori foarte scazute, chiar sub limita gerului in cursul noptilor. Astfel, se vor inregistra maxime de -8...-4 grade si minime de -17...-10 grade, mediat pe regiune. Dupa data de 22 ianuarie se estimeaza o crestere treptata a temperaturilor, cu tendinta de apropiere de normele climatologice, maximele urmand a se situa in ecartul de -1...4 grade, iar minimele intre -8...-2 grade, in medie. In primele zile vor fi ninsori slabe in sudul regiunii, apoi probabilitatea pentru precipitatii locale la nivelul intregii zone va fi mai mare in perioada 25 - 27 ianuarie.
 
Oltenia
 
Vremea rece va persista pe parcursul primei saptamani, cand in timpul noptilor va fi ger, mai intens in 19 si 20 ianuarie. Temperaturile maxime vor fi in medie de -6...-2 grade, iar cele minime de -14...-6 grade. Dupa data de 24 ianuarie, sunt estimate valori termice in crestere treptata ce se vor apropia de normele climatologice ale ultimei decade din ianuarie, ziua intre -1 si 4 grade, iar noaptea intre -9 si -3 grade. In primele zile ale intervalului de referinta va ninge in general moderat cantitativ. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste din nou in perioada 25-29 ianuarie.
 
Banat
 
Prima saptamana a intervalului de prognoza va fi caracterizata de o vreme in general rece, cu precadere in perioada 19-20 ianuarie cand noptile vor deveni local geroase. Astfel, temperaturile maxime vor fi, in medie, de -3...1 grad, iar cele minime de -10...-6 grade. Dupa data de 23 ianuarie se estimeaza o crestere usoara si treptata a temperaturilor, acestea urmand a se situa peste mediile climatologice specifice in ultima decada a lunii ianuarie, cu valori diurne de 2...6 grade si nocturne de -6...0 grade, mediat pe regiune. In primele zile ale intervalului de referinta va ninge. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste din nou in perioada 25-29 ianuarie.
 
Crisana
 
Pe parcursul primei saptamani de prognoza vremea va fi rece, in special dimineata si noaptea, cand in mare parte a regiunii va fi ger. Astfel, se vor inregistra valori diurne de -3...0 grade si nocturne de -12...-8 grade, in medie regionala. Dupa data de 23 ianuarie este estimata o crestere usoara si treptata a temperaturilor pana la valori apropiate de norma climatologic specifica, cu medii ale maximelor de 0...5 grade si ale minimelor de -6...-1 grad. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste spre sfarsitul intervalului de referinta, dupa 25 ianuarie, pana la acea data fiind posibile doar fulguieli trecatoare.
 
Maramures
 
In prima saptamana de prognoza vremea se va mentine rece, in special in cursul noptilor si al diminetilor, cand va fi ger. Se vor inregistra, in medie regionala, valori maxime de -5...-2 grade si minime de -16...-10 grade. O crestere treptata a temperaturilor, cu tendinta de apropiere de normele climatologice, este estimata pentru cea de-a doua saptamana, atunci cand maximele vor fi de -2...2 grade, iar minimele de -8...-4 grade, in medie. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste spre sfarsitul intervalului de referinta, dupa 25 ianuarie, pana la acea data fiind posibile doar fulguieli trecatoare.
 
Dobrogea
 
Prima saptamana a intervalului de prognoza va fi caracterizata de o vreme in general rece, cu precadere in perioada 19-21 ianuarie cand noptile vor deveni local geroase. Astfel, temperaturile maxime vor fi, in medie, de -3...0 grade, iar cele minime de -12...-6 grade. Dupa data de 23 ianuarie se estimeaza o crestere usoara si treptata a temperaturilor, acestea urmand a se situa in jurul mediilor climatologice specifice in ultima decada a lunii ianuarie, cu valori diurne de 2...6 grade si noctune de -6...0 grade, mediat pe regiune. In primele zile ale intervalului de referinta va ninge moderat cantitativ. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste din nou in perioada 25-29 ianuarie.
 
La munte
 
Pe parcursul primei saptamani de prognoza vremea va fi rece, geroasa mai ales dimineata si noaptea. Astfel, se vor inregistra valori diurne de -10...-4 grade si nocturne de -18...-10 grade, in medie. Dupa data de 23 ianuarie este estimata o crestere usoara si treptata a temperaturilor pana la valori apropiate de norma climatologic specifica perioadei, cu medii ale maximelor de -4...2 grade si ale minimelor de -12...-6 grade. Ninsori slabe, cu caracter local, vor fi in intervalul 17-18 ianuarie, iar probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste din nou dupa data de 26 ianuarie.


16 ianuarie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.