Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 23 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Se intorc ninsorile si viscolul. Vin trei zile de iarna grea si temperturi de minus 14 grade Celsius

Se intorc ninsorile si viscolul. Vin trei zile de iarna grea si temperturi de minus 14 grade Celsius

Precipitatiile sub forma de ninsoare si vantul puternic revin, incepand de luni seara, in Banat,Oltenia, Muntenia si Dobrogea, cu intensitate mare in partea de sud, in judetele din Lunca Dunarii.
 
Vremea va fi rece in mare parte din tara, geroasa dimineata si noaptea in majoritatea zonelor, dar indeosebi in partea de nord si de centru. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 7 si 3 grade iar minimele in general intre minus 14 si minus 4 grade. Inca de maine seara, maine noapte (n.r.- luni noapte) se va innora in cea mai mare parte din tara si va ninge in Banat, Oltenia, Muntenia si in Dobrogea, cu o intensitate mai mare in extremitatea sudica., spre Lunca Dunarii. Aici sunt vizate judetele de la Lunca Dunarii, cele de jos- Teleorman, Giurgiu. Vor fi si intensificari ale vantului cu viteze de 45-55 km/h in zonele in care va ninge. In sudul Banatului, in Baragan si in Dobrogea vor fi si rafale chiar de peste 60km/h. Luni noaptea in estul Dobrogei, deci zona litoralului, vor fi si precipitatii mixte si conditii de polei. Vor scadea in intensitate din cursul zilei de miercuri. Dupa care ramane vreme rece, geroasa dimineata si noaptea in mare parte din tara si ninsori slabe doar izolat tot indeosebi in partea de sud.
 
In contextul avertizarilor facute de meteorologi, pregatiri se fac si la nivelul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Fortele de interventie in cazuri de urgenta sustin ca sunt pregatite la nivelul fiecarui judet unde s-ar putea instala o astfel de situatie.
 
"Ca urmare a avertizarilor meteo vor fi activate grupele operative si Comitetele Judetene pentru Situatii de Urgenta de la nivelul fiecarui judet, astfel incat sa se poata interveni operativ in sprijinul populatiei. In prima faza, sunt luate masuri preventive in scopul protejarii vietii oamenilor. Cetatenii sunt rugati sa anunte situatiile de urgenta la 112 pentru ca autoritatile sa poata interveni. De asemenea, sunt rugati sa respecte intocmai indicatiile si recomandarile autoritatilor, pentru a evita sa se puna in pericol", arata institutiile statului.
16 ianuarie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.