Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cum va fi vremea vineri si sambata. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Cum va fi vremea vineri si sambata. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Vremea se va incalzi in toate regiunile, iar in cele intracarpatice valorile termice vor deveni predominant pozitive.
 
Vineri
 
In tara
 
Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre -5 si 5 grade, mai ridicate in Dealurile de Vest pana la 7...8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -9 si 3 grade. In regiunile vestice, nordice si centrale cerul va fi mai mult noros si vor fi precipitatii mixte, ce vor determina, local si temporar, depuneri de polei, iar in nord-vest se vor cumula local 20...25 l/mp. La munte vor predomina ninsorile si, mai ales pe creste, vantul va sufla tare, vor fi rafale de 70...80 km/h si zapada va fi viscolita si spulberata. In celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, iar precipitatii mixte favorizand poleiul se vor semnala mai ales in cursul noptii, local in Oltenia si izolat in rest. Intensificari temporare ale vantului, cu viteze de 50...65 se vor mai semnala in vestul teritoriului si pe litoral, iar in sudul Banatului se vor depasi, trecator, 70 km/h. In regiunile extracarpatice, dimineata vor fi conditii de ceata, asociata izolat cu chiciura.
 
Bucuresti
 
Vremea se va incalzi, valorile termice urmand a se situa in jurul celor normale pentru aceasta perioada; maxima va fi de -1...0 grade, iar minima de -6...-4 grade. Cerul va fi variabil, cu unele innorari spre sfarsitul intervalului. Vantul va sufla slab pana la moderat. Dimineata vor fi conditii de ceata si chiciura.
 
La munte
 
Cerul va fi mai mult noros in Carpatii Occidentali si in nordul Carpatilor Orientali, unde vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare. In restul zonei montane, cerul va fi temporar noros si izolat va ninge slab.  Vantul va sufla tare mai ales pe creste, unde vor fi rafale de 70...80 km/h, iar zapada va fi viscolita si spulberata. Temperatura aerului va fi in crestere usoara.
 
Sambata
 
In tara

Valorile termice vor continua sa creasca si vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maximele se vor incadra intre -1 si 8 grade, cu cele mai ridicate valori in Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -9 si 1 grad. In regiunile intracarpatice, cerul va fi mai mult noros si vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ. Ziua, acestea se vor semnala pe arii relativ extinse, predominant sub forma de ninsoare si lapovita, iar noaptea, va ninge local. In celelalte regiuni, innorarile vor fi temporare si precipitatii slabe, mixte, se vor semnala local in Oltenia si pe arii restranse in rest. Local in sud-vestul, centrul si nord-estul tarii si izolat in rest se va produce polei. La munte va ninge, iar vantul va avea intensificari, viscolind temporar ninsoarea si spulberand  zapada. In celelalte regiuni, intensificarile de vant vor fi sporadice si la cote mai reduse.
 
La munte
 
Cerul va fi mai mult noros, local va ninge, iar vantul va avea intensificari, viscolind temporar ninsoarea si spulberand zapada. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele inregistrate in intervalul anterior.
 
Duminica
 
La munte
 
Cerul va avea innorari indeosebi in Muntii Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali si trecator va ninge slab. Vantul va sufla slab si moderat. Valorile termice vor fi in scadere fata de intervalul precedent.

12 ianuarie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.