Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 14 iunie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / A nins artificial in Tibet

A nins artificial in Tibet

A nins artificial in Tibet

Oamenii de stiinta au provocat ninsoare artificiala in muntii din nordul Tibetului. Crearea fenomenului are rolul de a ameliora efectele schimbarii climatice, care a determinat topirea ghetarilor si seceta.
Ninsoarea a putut fi posibila prin insamantarea norilor cu iodura de argint. Infiltrarea substantei in nori s-a realizat prin raspandirea substantei chimice din avion. Tehnica este utilizata in general pentru a provoca precipitatii in zonele afectate de seceta. Ninsoarea artificiala a format un strat de zapada de o grosime de un centimetru la o altitudine de 4.500 de metri.

Aplicarea metodei ce presupune injectarea norilor cu iodura de argint trebuie implementata cu maxima precautie din cauza consecintelor dezastruoase. Astfel, potrivit ecologistilor, iodura de argint determina efecte daunatoare pentru sol si plante.

Sursa: Adevarul, 20 aprilie 2007

20 aprilie 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.