Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 22 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Frig extrem in nordul Europei - Temperaturile au ajuns la -48 de grade

Frig extrem in nordul Europei - Temperaturile au ajuns la -48 de grade

Valul de frig care a cuprins Europa a facut ca temperaturile sa scada pana la -48 de grade Celsius in nordul Europei, in regiunea Arhanghelsk din partea europeana a Rusiei. Saptamana trecuta temperaturile au fost foarte scazute si in Scandinavia unde s-au inregistrat -42 de grade in localitati din Suedia si Norvegia.

In doua comune din regiunea Arhanghelsk - Kojnas si Moseyevo - minimele au ajuns la -48 de grade in noaptea de joi spre vineri, in alte localitati din regiune inregistrandu-se valori de -46 -44, extrem de scazute chiar si pentru aceasta regiune rece. Interesant este ca in aceste localitati temperaturile au fost de peste 0 grade in ultima zi din 2016.

In noaptea de miercuri spre joi valori foarte scazute s-au inregistrat si in Scandinavia, cel mai rece fiind in doua localitati din Suedia si Norvegia unde minima a fost de -42 de grade.
 
Vremea a fost deosebit de rece si in cursul zilei de ieri cand in cateva localitati din regiunea Arhanghelsk maxima nu a trecut de -44 de grade, in timp ce in Scandinavia au fost locuri in care maximele au fost de -33 de grade.

In mai multe tari - Cehia, Polonia, Belarus - minimele au fost de sub -20 noaptea trecuta. In Romania la ora 14 temperaturile erau cuprinse intre -14 grade la Barnova in Moldova si -1 la Targu Jiu. Pe varfurile montane era si mai frig (-21 de grade la varful Omu si -20 in Calimani).

Cea mai scazuta temperatura inregistrata vreodata in Europa a fost de -58,1 grade, in localitatea Ust Shugor (Rusia), in ultima zi din 1978. A doua cea mai scazuta temperatura a fost inregistrata in februarie 2010 tot in Rusia, la Hoseda-Hard (-56,4 grade), iar in 1946 la Pechora s-au inregistrat -56 de grade Celsius.

In Scandinavia cea mai scazuta temperatura a fost in localitatea Vuoggatjalme sin Suedia: -52,6 grade.

9 ianuarie 2017
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.