Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cum va fi vremea de Craciun

Cum va fi vremea de Craciun

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

In Banat valorile termice diurne nu vor prezenta variatii semnificative pe tot parcursul intervalului de prognoza, urmand a se inregistra, in medie, maxime termice de 1...3 grade. Noptile vor fi reci, cu valori de temperatura ce se vor situa sub limita de inghet, cand media regionala va fi in jur de -8 grade, caracterizand o vreme deosebit de rece pentru aceasta perioada din an.

Probabilitatea aparitie a precipitatiilor de va fi mai ridicata in intervalul 19 - 20 decembrie si 23 – 25 decembrie.

In Crisana, la inceputul intervalului de prognoza media temperaturilor maxime se va situa in jurul valorii de 0 grade, apoi aceasta va marca o crestere usoara si treptata si va fi de 1...3 grade. Minimele nocturne vor fi mai coborate decat mediile climatologic specifice acestei perioade si se vor incadra, in medie, intre -6...-4 grade.

Probabilitatea aparitie a precipitatiilor de va fi mai ridicata in intervalul 19 - 20 decembrie si 23 – 25 decembrie.

In Transilvania, media regionala a temperaturilor maxime va marca o crestere si va depasi usor pragul de 0 grade. Temperaturile minime vor caracteriza o vremea deosebit de rece pentru aceasta perioada, cu o medie de - 9....-7 grade.

Probabilitatea aparitie a precipitatiilor de va fi mai ridicata in intervalul 14 - 16 decembrie.

In Maramures, valorile maxime de temperatura vor creste usor, pana spre valori medii, de aproximativ 0...1 grad. Minimele nocturne se vor situa pe tot parcursul intervalului de prognoza mult sub pragul de inghet, cu valori medii de aproximativ -9...-7 grade, dar in intervalul 17-19 decembrie va fi ger, media regionala situandu-se sub -10 grade.

Precipitatiile vor fi prezente in fiecare zi, dar mai ales pe 19 decembrie, respectiv in intervalul 23-25 decembrie, acestea se vor semnala pe arii relativ extinse si vor fi posibil mai insemnate cantitativ.

In Moldova, temperaturile maxime vor scadea accentuat, dupa care vor varia usor de la o zi la alta si se vor situa in jurul pragului de inghet, in medie, de -2...-1 grad in intervalul 16-18 decembrie si spre 1...2 grade in restul zilelor. Minimele nocturne vor fi mult sub 0 grade, caracterizand o vremea deosebit de rece pentru aceasta perioada, cu valori in medie regionala de -9...-8.

Vor fi precipitatii indeosebi in zilele de 19 si 20 decembrie, cand se vor semnala pe arii mai extinse si posibil mai insemnate cantitativ.

In Dobrogea, temperaturile maxime vor scadea de la medii in jurul a 9 grade, pana spre -1...0 grade, valori mai mici decat mediile multianuale specifice perioadei. Va exista o usoara crestere termica pana la medii de 2...3 grade, iar pana la sfarsitul intervalului vor fi doar usoare variatii in jurul acestora. Valorile termice nocturne vor fi predominant negative si vor varia usor de la medii de -6...-4 grade, la medii in jurul a -2 grade.

Vor fi precipitatii in jurul datei de 20 decembrie, dar si in restul intervalului se mentin conditiile de aparitie a acestora.

In Muntenia valorile termice diurne vor marca o usoara crestere pana la valori, in medie, de 2...3 grade, iar pana la sfarsitul intervalului variatiile vor fi nesemnificative. Minimele termice vor fi negative si vor varia usor de la medii de -8...-7 la medii de -6...-5 grade.

Vor fi precipitatii in zilele de 19 si 20 decembrie, dar si in restul intervalului se mentin conditiile de aparitie a acestora.

In Oltenia va exista o usoara crestere termica pana la medii de 3...5 grade, iar pana la sfarsitul intervalului vor fi doar usoare variatii in jurul acestora. Minimele termice vor fi negative si vor varia usor de la medii de -8...-7 grade la medii de -6...-5 grade .

Vor fi precipitatii in jurul datei de 24 decembrie, iar in restul intervalului conditiile de aparitie a acestora vor fi reduse.

La munte va exista o crestere termica, mai importanta in a doua saptamana, pana la medii de -2...0 grade. Valorile termice nocturne se vor situa intre - 9...-7 grade.

Vor fi precipitatii pe arii relativ extinse si posibil mai insemnate cantitativ in jurul datelor de 20 si 24 decembrie, dar si in restul intervalului, insa pe spatii mai mici si in general slabe.

19 decembrie 2016
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.