Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vreme rece si precipitatii in intervalul 12 - 25 decembrie

Vreme rece si precipitatii in intervalul 12 - 25 decembrie

Regimul termic prognozat pentru urmatoarele doua saptamani va fi unul, in general, destul de rece, cu nopti in care temperaturile vor scadea sub limita de inghet in cateva regiuni, dar si cu perioade in care precipitatiile vor fi importante cantitativ la nivelul intregii tari, dar mai ales la munte.

In zona Banatului, valorile termice diurne nu vor prezenta variatii semnificative pe tot parcursul intervalului de prognoza, urmand a se inregistra, in medie, maxime termice de la un grad Celsius la 3 grade. Noptile vor fi reci, cu valori de temperatura ce se vor situa sub limita de inghet, cu precadere in intervalul 12-14 decembrie, cand media regionala va fi in jur de—8 grade, caracterizand o vreme deosebit de rece pentru aceasta perioada din an. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in jurul datelor de 12 si 14 decembrie, precum si in intervalul 19 — 20 decembrie si 23 — 25 decembrie.

Pentru regiunea Crisanei, la inceputul intervalului de prognoza, media temperaturilor maxime se va situa in jurul valorii de zero grade Celsius, apoi aceasta va marca o crestere usoara si treptata si va fi de maximum 3 grade Celsius. Minimele nocturne vor fi mai coborate decat mediile climatologic specifice acestei perioade si se vor incadra, in medie, intre—6 si—4 grade, mai scazute in noaptea de 13 spre 14 decembrie, spre—10 grade. Precipitatiile vor fi mai prezente in jurul datelor de 12 si 14 decembrie, precum si in intervalul 19 — 20 decembrie si 23 — 25 decembrie.

In prima saptamana, media regionala a temperaturilor maxime se va situa in jurul valorii de—3 grade, apoi vor marca o crestere si vor depasi usor pragul de zero grade Celsius. Temperaturile minime vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru aceasta perioada, cu o medie cuprinsa intre—9 si—7 grade, mai scazuta spre—15 grade, in noaptea de 13 spre 14 decembrie si, din nou, in cursul noptilor din intervalul 17 — 19 decembrie. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in jurul datei de 12 decembrie si in intervalul 14 — 16 decembrie, dar si pe parcursul celei de-a doua saptamani de prognoza.

In Maramures, in prima saptamana, valorile maxime de temperatura vor fi coborate, sub zero grade, in primele doua zile chiar si sub minus doua grade Celsius, pentru ca. mai apoi. acestea sa creasca usor, pana spre valori medii, de aproximativ un grad Celsius. Minimele nocturne se vor situa, pe tot parcursul intervalului de prognoza, mult sub pragul de inghet, cu valori medii intre—9 si—7 grade, dar in noaptea de 13 spre 14 decembrie si, din nou, in intervalul 17 — 19 decembrie va fi ger, media regionala situandu-se sub—10 grade. Cu exceptia intervalului 16 — 18 decembrie, precipitatiile vor fi prezente in fiecare zi, dar mai ales pe 12 si 19 decembrie, respectiv in intervalele 14 — 16 si 23 — 25 decembrie, acestea se vor semnala pe arii relativ extinse si vor fi posibil mai insemnate cantitativ.

Prognoza de specialitate releva ca, in Moldova, la inceputul intervalului, temperaturile maxime vor scadea accentuat, de la medii regionale de 7 grade pana spre—1 grad, dupa care vor varia usor de la o zi la alta si se vor situa in jurul pragului de inghet, in medie, de la minus doua la—1 grad, in intervalul 16 — 18 decembrie, si spre doua grade Celsius, in restul zilelor. Minimele nocturne vor fi mult sub zero grade, caracterizand o vremea deosebit de rece pentru aceasta perioada, cu valori in medie regionala de la—9 pana la—8 grade, in noaptea de 13 spre 14 decembrie, respectiv in intervalul 16 — 18 decembrie, si de pana la—6 grade, in rest. Vor fi precipitatii indeosebi in zilele de 12, 14, 15, 19 si 20 decembrie, cand se vor semnala pe arii mai extinse si posibil mai insemnate cantitativ.

In Dobrogea, la inceputul intervalului, vremea se va raci accentuat. Temperaturile maxime vor scadea de la medii in jurul a 9 grade, pana spre—1 grad, valori mai mici decat mediile multianuale specifice perioadei. Incepand din 14 decembrie, va exista o usoara crestere termica pana la medii de cel mult 3 grade Celsius, iar pana la sfarsitul intervalului vor fi doar usoare variatii in jurul acestora. Valorile termice nocturne vor fi predominant negative si vor varia usor de la medii intre—6 si—4 grade, la medii in jurul a minus doua grade. In jurul datelor de 12, 16 si 20 decembrie, dar si in restul intervalului, mai ales in a doua saptamana, se mentin conditiile de aparitie a precipitatiilor.

In zona Munteniei, dupa scaderea accentuata a valorilor termice diurne din primele doua zile de la medii in jurul a 9 grade, pana spre zero grade, maximum un grad Celsius, acestea vor marca o usoara crestere pana la valori, in medie, de doua — trei grade Celsius, iar pana la sfarsitul intervalului variatiile vor fi nesemnificative. Minimele termice vor fi negative si vor varia usor de la medii de—8 grade, in jurul datelor de 14, 17 si 18 decembrie, la medii de pana la—6 grade Celsius in restul intervalului. Vor fi precipitatii in zilele de 12, 15, 19 si 20 decembrie, dar si in restul intervalului, mai ales in a doua saptamana, se mentin conditiile de aparitie a acestora.

In Oltenia, la inceputul intervalului, vremea se va raci accentuat si astfel temperaturile maxime vor scadea de la medii in jurul a 7 grade, pana spre doua grade Celsius. Incepand din 14 decembrie, va exista o usoara crestere termica pana la medii intre 3 si 5 grade, iar pana la sfarsitul intervalului vor fi doar usoare variatii in jurul acestora. Minimele termice vor fi negative si vor varia usor de la medii cuprinse intre—8 si—7 grade, in jurul datelor de 14 si 18 decembrie, la medii intre—6 si—5 grade in restul intervalului. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi destul de mare in jurul datelor de 12 si 24 decembrie. In restul intervalului, conditiile de aparitie a acestora vor fi reduse.

La munte, in primele zile ale intervalului de prognoza, vremea se va raci accentuat. Astfel, temperaturile maxime vor scadea de la medii de—3 grade pana spre—9 grade. Incepand din 14 decembrie, va exista o crestere termica, mai importanta in a doua saptamana, pana la medii cuprinse intre minus doua grade Celsius si zero grade. Valorile termice nocturne vor varia de la medii de—14 pana la—12 grade, in prima saptamana, la medii de la—9 la—7 grade, in a doua saptamana. In perioada analizata, vor fi precipitatii pe arii relativ extinse si posibil mai insemnate cantitativ, mai ales in jurul datelor de 12, 15, 20 si 24 decembrie, dar si in restul intervalului, insa pe spatii mai mici si in general slabe.

13 decembrie 2016
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.