Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 14 iunie 2021 

Vreme rece

Astazi, vremea va fi rece in cea mai mare parte a tarii, in special dimineata, cand va fi ger local in Maramures si in Transilvania, dar izolat si in restul teritoriului. Cerul va fi variabil la senin, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului, dar mai ales pe crestele montane, unde va spulbera zapada deja depusa.

Temperaturile maxime se vor incadra intre -4 si 6 grade. Pe arii restranse in zonele joase de relief, mai ales in orele diminetii, se va semnala ceata asociata cu depunere de chiciura.

Bucuresti. In Capitala, vremea va fi rece, in special dimineata. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi de 3...4 grade.

La munte, vremea va fi rece, izolat geroasa, in special dimineata si noaptea, desi valorile termice diurne vor marca o crestere usoara fata de ziua precedenta. Cerul va fi variabil la senin, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari, mai ales pe creste, unde va spulbera zapada deja depusa. In orele diminetii, pe spatii mici se va semnala ceata asociata cu depunere de chiciura.

In regiunile intracarpatice, dupa frigul de dimineata, chiar ger in nord-vest si centru, temperatura creste semnificativ pina la amiaza. In conditii de cer predominant insorit ajunge pina la 6 grade la Resita, 5 la Timisoara si Arad, 4 la Oradea, 3 la Baia Mare dar la valori mai mici in Transilvania unde sunt conditii de ceata dimineata: 1 grad la Cluj si -4 grade la Miercurea Ciuc. Vintul se va intensifica in sudul Banatului.

In sud, vreme predominant insorita dar rece in special in primele ore ale zilei. La amiaza vor fi 5 grade la Tg Jiu, 4 la Drobeta, Craiova, Alexandria, Giurgiu si Ploiesti, 3 la Calarasi si 2 la Buzau.

Și in Dobrogea, soare de dimineata pina seara in aproape toata regiunea si cu toate astea numai 1-2 grade vor arata la amiaza temometrele la Tulcea si la Constanta.

In Moldova vreme in general frumoasa dar rece. De la -6...-5 grade dimineata, temperatura deabea trece de zero grade cu 3 grade la Suceava, 2 la Iasi si Bacau si doar 1 grad la Galati. 

In Capitala, vremea va fi rece, in special dimineata. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi de 3...4 grade.


Marti, temperatura va marca o crestere usoara in majoritatea zonelor dar dimineata va fi tot rece pentru aceasta data. Temperaturile maxime, pozitive in toata tara, cu cele mai mari valori in estul si sudul tarii, ajung la 9 grade la Drobeta. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare seara in nord-est si in centru unde pe spatii mici, cu precadere in zona Carpatilor Orientali, va ninge slab. Vantul va avea intensificari pe crestele montane, dar izolat si trecator si in rest. Mai ales dimineata, in zonele joase de relief, local se va semnala ceata, asociata cu depunere de chiciura.

Se mai incalzeste si in capitala insa dimineata va fi tot rece, cu -5...-4 grade, spre -7 in zona preoreseneasca si conditii de ceata. Cerul va fi variabil iar temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 6 grade.


Miercuri, valorile termice vor fi scadere in special in estul, sudul si centrul tarii, astfel ca vremea va fi rece. Temperaturile maxime se vor incadra intre -2 grade la Suceava ...si 7-8 grade in Oltenia. Cerul va fi variabil mai mult senin, cu innorari temporare in regiunile extracarpatice si la munte. Trecator va ninge slab, pe arii restranse in Moldova, Carpatii Orientali si cei Meridionali, dar posibil izolat si in dealurile sudice. Vantul va avea unele intensificari in regiunile extracarpatice precum si pe crestele montane. Izolat, in zonele joase de relief, va fi ceata, asociata si cu depunere de chiciura.

In Bucuresti, temperatura aerului va scadea, astfel ca vremea va fi rece, indeosebi dimineata. -4...-3 grade la prima ora si 3-4 grade la amiaza. Cerul va avea innorari temporare, iar vantul va sufla slab si moderat. 
5 decembrie 2016
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.