Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pe 2 saptamani. Cum va fi vremea pana pe 30 octombrie 2016

Prognoza meteo pe 2 saptamani. Cum va fi vremea pana pe 30 octombrie 2016

Pana la finalul lunii octombrie vremea ramane rece si ploioasa in majoritatea regiunilor. Doar intervalul 23 - 25 octombrie va aduce temperaturi in crestere cu maxime de pana la 16 grade Celsius.

VREMEA IN BANAT

In primele trei zile ale intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de o vreme mai rece decat in mod obisnuit, cu o medie regionala a maximelor de 12...13 grade. Incepand cu data de 20 octombrie, temperaturile vor mai creste usor si pana la sfarsitul lunii se vor situa la medii in jurul a 14 grade, exceptand perioada 23 – 25 octombrie cand vor ajunge la o medie de 16 grade. Minimele termice nu vor avea variatii semnificative de-a lungul celor doua saptamani si vor fi cuprinse, in medie, intre 5 si 8 grade.

In cea mai mare parte a primei saptamani, temporar va ploua slab, cu mentiunea ca in intervalul 20 - 22 octombrie, pe spatii mici se vor inregistra si cantitati de apa insemnate. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata si in a doua saptamana de prognoza, mai ales incepand cu data de 26 octombrie.

VREMEA IN CRISANA

Temperaturile maxime vor creste usor de la valori sub normalul perioadei, adica medii de 12...13 grade, ce se vor inregistra in primele trei zile, pana la valori in medie a 14 grade in restul intervalului, exceptand perioada 23 – 25 octombrie cand media regionala va tinde spre 15...16 grade. Valorile termice nocturne nu vor inregistra modificari importante de-a lungul celor doua saptamani, astfel ca minimele vor fi cuprinse, in medie, intre 5 si 8 grade.

Pe parcursul primei saptamani, mai ales din data de 19 octombrie, temporar va ploua slab, cu mentiunea ca in intervalul 20 - 22 octombrie, pe spatii mici se vor inregistra si cantitati de apa insemnate. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata si in saptamana a doua, cu precadere incepand cu data de 26 octombrie.

VREMEA IN TRANSILVANIA

La inceputul intervalului vremea va fi mai rece decat in mod normal, cu maxime ce vor fi cuprinse in medie intre 8 si 10 grade, dar incepand din data de 20 octombrie, valorile diurne vor creste usor si vor fi mai apropiate de mediile climatologice ale perioadei, fiind cuprinse in general intre 12 si 14 grade. In primele doua nopti, temperaturile minime se vor situa la o medie regionala in jurul valorii de 0 grade, apoi vor creste pana la o medie de 5...6 grade in noptile de 21 si 22 octombrie, urmand ca pana la sfarsitul intervalului sa fie relativ constante la medii de 2...4 grade.

In intervalul 20 – 24 octombrie temporar va ploua, chiar moderat cantitativ in jurul datei de 21 octombrie, dar probabilitatea de ploi se va mentine ridicata si dupa data de 26 octombrie.

VREMEA IN MARAMURES

Temperaturile maxime vor creste usor de la valori sub normalul perioadei, in prima zi adica o medie de 9...10 grade, pana la valori medii de 12 grade in restul intervalului, exceptand zilele de 23 si 24 octombrie, cand media regionala va tinde spre 15 grade. Valorile termice nocturne nu vor avea modificari importante de-a lungul celor doua saptamani, astfel ca minimele vor fi cuprinse, in medie, intre 3 si 7 grade.

In perioada 20 – 22 octombrie, temporar va ploua si pe spatii mici se vor strange si cantitati de apa insemnate, dar ploi, cu caracter local, se vor semnala si pe parcursul celei de-a doua saptamani.

VREMEA IN MOLDOVA

In primele trei zile ale intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de o vreme mult mai rece decat in mod obisnuit, cu o medie regionala a maximelor de 9...10 grade. Incepand cu data de 20 octombrie si pana la sfarsitul primei saptamani, acestea vor mai creste usor, pana la medii de 12...13 grade, in timp ce pe parcursul celei de-a doua saptamani vor oscila din nou la o medie de 9...10 grade. Minimele termice vor creste treptat de la valori medii in jur de 0 grade in noaptea de 18 octombrie pana la o medie de 6 grade in noaptea de 22 octombrie, apoi vor mai scadea usor si se vor situa in ultimele nopti, la medii de 2...3 grade.

Spre finalul primei saptamani va ploua, posibil moderat cantitativ in data de 22 si 23 octombrie, iar temporar ploile vor aparea si pe parcursul celei de-a doua saptamani.

VREMEA IN DOBROGEA

Vremea va fi rece in primele doua zile ale intervalului, cu temperaturi maxime ce se vor situa la o medie in jurul valorii de 11 grade, apoi se va incalzi treptat spre un regim termic normal, in perioada 21 – 23 octombrie, cand se vor inregistra valori medii diurne de 15...16 grade. Dupa data de 24 octombrie maximele vor scadea usor spre valori medii de 12...14 grade. Minimele termice vor creste treptat de la valori medii in jur de 4 grade in noaptea de 18
octombrie, pana la o medie de 10 grade in noptile de 22, 23 si 24 octombrie, apoi vor mai scadea usor spre medii de 6 grade.

In perioada 21 – 24 octombrie, dar trecator si dupa data de 26 octombrie, vor fi ploi in general slabe cantitativ.

VREMEA IN MUNTENIA

In primele trei zile ale intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de o vreme mult mai rece decat in mod obisnuit, cu o medie regionala a maximelor in jurul valorii de 10 grade. Incepand cu data de 20 octombrie si pana la sfarsitul primei saptamani acestea vor mai creste si se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei, de 16 grade, in timp ce pe parcursul celei de-a doua saptamani vor oscila la medii de 12...14 grade. Minimele termice vor creste treptat de la valori medii in jur de 4 grade in noaptea de 18 octombrie, pana la o medie de 8...9 grade in noptile de 22 si 23 octombrie, apoi vor mai scadea usor si vor tinde in ultimele nopti, spre medii de 4...5 grade.

Indeosebi perioada 21 – 24 octombrie, dar temporar si dupa data de 26 octombrie, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata.

VREMEA IN OLTENIA

La inceputul intervalului, vremea va fi mult mai rece decat in mod normal, cu maxime in medie de 9...10 grade, dar incepand din data de 10 octombrie, valorile diurne vor creste usor si se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei, fiind cuprinse intre 12 si 15 grade. In primele doua nopti, temperaturile minime se vor situa la o medie regionala in jurul valorii de 4 grade, apoi vor creste pana la o medie de 7...8 grade in noptile din perioada 21 si 24 octombrie, urmand ca pana la sfarsitul intervalului sa fie relativ constante, la medii de 5...6 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in data de 19 octombrie, dar si in perioada 21 – 23 octombrie. Temporar ploile isi vor face aparitia si pe parcursul celei de-a doua saptamani de prognoza.

VREMEA LA MUNTE

La inceputul intervalului vremea va fi rece, cu maxime in medie de 2...4 grade si minime negative de -3...-2 grade, dar incepand din data de 10 octombrie, valorile termice vor fi in crestere si se vor mentine constante pana la sfarsitul intervalului, respectiv in jur de 6 grade pe timpul zilelor si apropiate de 0 grade in cursul noptilor.

In perioada 20 – 24 octombrie, dar si dupa data de 26 octombrie temporar vor fi precipitatii, sub forma de ploaie, iar mai ales pe crestele inalte, si sub forma de lapovita si ninsoare.
19 octombrie 2016
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.