Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vreme rece in intervalul 10-23 octombrie

Vreme rece in intervalul 10-23 octombrie

In prima saptamana a intervaului 10-23 octombrie temperaturile vor scadea sub cele normale pentru aceasta perioada si va ploua abundent, urmand ca, din 17 octombrie, valorile sa se apropie de mediile perioadei.

VREMEA IN MUNTENIA

Vremea se va mentine rece pe parcursul intregului interval de prognoza. Astfel, regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ, urmand a se inregistra, in medie, maxime de 13…15 grade. In ceea ce priveste temperaturile minime, acestea vor marca o crestere accentuata in primele trei zile, in medie, de la 4 la 11 grade, apoi vor scadea din nou pana la 5…6 grade, valori la care se vor mentine pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. Va ploua insemnat cantitativ pe 11 si 12 octombrie, dar ploi locale, in general slabe, sunt prognozate si in perioada 15 – 16 octombrie. In restul intervalului, probabilitatea de ploaie va fi redusa.

VREMEA IN BANAT

In primele trei zile regimul termic diurn va marca o scadere de aproximativ 5 grade, astfel incat, in data de 12 octombrie vremea va fi deosebit de rece, iar media temperaturilor maxime se va situa in jurul a 11 grade. Ulterior, pana la sfarsitul primei saptamani de prognoza, se va reveni la valori de 15…16 grade, care vor caracteriza o vreme normala din punct de vedere termic pentru a doua decada a lunii octombrie. Temperaturile nocturne vor avea o evoluţie oscilanta in prima saptamana, urmand a se situa, in medie, intre 4 si 8 grade, cu cele mai scazute valori pe 13 si 14 octombrie. In a doua saptamana, valorile termice minime se vor mentine constante, in jurul a 6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in fiecare zi, dar precipitatiile se vor semnala pe arii extinse in zilele de 11 si 12 octombrie, cand se vor inregistra cantitati de apa insemnate, precum si in intervalul 14 – 17 octombrie.

VREMEA IN CRISANA

In prima saptamana a intervalului de prognoza, vremea se va mentine deosebit de rece, cu temperaturi diurne situate intre 11 si 15 grade, in medie, cele mai scazute valori urmand a se inregistra in jurul datei de 12 octombrie. Minimele nocturne vor avea o evolutie oscilanta, cu valori intre 3 si 7 grade. In a doua saptamana de prognoza, valorile termice vor deveni apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu medii ale temperaturilor maxime de 14…15 grade si ale temperaturilor minime de 4…6 grade. Zilnic vor fi posibile ploi slabe, exceptand intervalul 11 – 12 octombrie, cand se vor cumula cantitati de apa insemnate la nivel local.

VREMEA IN TRANSILVANIA

Valorile termice diurne vor marca o scadere la mijlocul primei saptamani de prognoza, de la 14 la 10 grade, astfel incat pe 12 si 13 octombrie vremea va deveni deosebit de rece pentru aceasta perioada din an. In schimb, pe parcursul noptilor, temperaturile medii se vor mentine relativ ridicate, intre 4 si 6 grade. Ulterior, maximele termice vor creste pana la valori medii de 13…14 grade, iar minimele nocturne vor scadea si se vor situa, in medie, intre 2 si 4 grade. In prima saptamana a intervalului de prognoza vor fi ploi pe arii extinse, mai abundente in zilele de 11 si 12 octombrie, iar ulterior, desi probabilitatea de aparitie a precipitatiilor se va mentine ridicata, acestea vor fi slabe si se vor semnala pe suprafete restranse.

VREMEA IN MARAMURES

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, vremea se va mentine rece, chiar deosebit de rece in perioada 11 – 13 octombrie, cand valorile termice diurne vor fi cu aproximativ 7 grade mai scazute decat normele climatologice specifice acestei perioade, astfel incat mediile maximelor vor fi de 10…12 grade. In schimb, temperaturile minime, de 4…6 grade, vor fi apropiate de cele normale. In cea de-a doua saptamana regimul termic nu se va modifica semnificativ, insa valorile medii diurne, de 13…14 grade, precum si cele nocturne, de 3…5 grade, vor caracteriza o vreme normala dinpunct de vedere termic pentru a doua decada a lunii octombrie. Pe 11 si 12 octombrie vor fi ploi abundente pe arii extinse, dar probabilitatea pentru precipitatii, slabe cantitativ, se va mentine ridicata si in restul intervalului de prognoza.

VREMEA IN MOLDOVA

Valorile termice diurne vor marca o usoara scadere in prima zi, apoi se vor mentine, in medie, intre 10 si 12 grade pana la sfarsitul intervalului de prognoza, caracterizand astfel o vreme rece, chiar deosebit de rece in prima saptamana, raportat la normele perioadei. Si tot in prima saptamana, regimul termic nocturn va avea variatii mai semnificative si se va caracteriza prin valori cuprinse, in medie, intre 4 si 8 grade, cele mai ridicate urmand a se inregistra in jurul datei de 12 octombrie. Apoi, pana la sfarsitul celei de a doua saptamani, media regionala a temperaturilor minime se va situa in jurul valorii de 3 grade. Sunt prognozate precipitatii abundente in zilele de 11 si 12 octombrie, dar ploi slabe, pe arii restranse, vor fi posibile posibile si in celelalte zile ale intervalului, cu precadere pe 15 si 16 octombrie.

VREMEA IN DOBROGEA

In intervalul 10 – 13 octombrie, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada a anului, cu medii ale maximelor de 16…18 grade si ale minimelor de 10…12 grade. Ulterior, temperaturile vor scadea cu aproximativ 5 grade, iar vremea va deveni rece pentru aceasta perioada. Astfel, valorile diurne se vor incadra, in medie, intre 12 si 14 grade, iar cele nocturne intre 6 si 8 grade. Ploi frecvente, insemnate cantitativ, vor fi pe 11 si 12 octombrie, in restul intervalului fiind prognozate doar ploi slabe, pe arii restranse.

VREMEA IN OLTENIA

Valorile termice diurne, care se vor incadra, in medie, intre 13 si 15 grade, vor caracteriza o vreme rece pe parcursul intregului interval de prognoza, chiar deosebit de rece in prima saptamana, cand abaterile negative fata de mediile climatologice vor fi de peste 5 grade. Regimul termic nocturn va avea variatii semnificative in prima saptamana, cu valori cuprinse, in medie, intre 5 si 9 grade, cele mai ridicate minime urmand a se inregistra in jurul datei de 12 octombrie. Apoi, pana la sfarsitul intervalului de referinta, media regionala a temperaturilor minime va fi de 5…6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in fiecare zi, dar precipitatiile se vor semnala pe arii extinse in zilele de 11 si 12 octombrie, cand se vor inregistra cantitati de apa insemnate, precum si in intervalul 14 – 18 octombrie.

VREMEA LA MUNTE

Valorile termice se vor mentine sub cele specifice perioadei, maximele diurne urmand a se incadra, in medie, intre 4 si 7 grade. Temperaturile nocturne vor oscila in prima saptamana intre -2 si 2 grade, cu cele mai scazute valori la inceputul intervalului de prognoza, dar si in jurul datei de 13 octombrie. In a doua saptamana de prognoza, minimele termice nu se vor modifica semnificativ, urmand a se situa in jurul valorii de 0 grade. Pe 11 si 12 octombrie vor fi precipitatii mixte, pe arii extinse, local importante cantitativ, dar probabilitatea de aparitie a acestora se va mentine relativ ridicata si in restul intervalului de prognoza, cu precadere intre 14 si 17 octombrie, cand se vor semnala pe arii mai restranse si vor fi mai slabe cantitativ.
11 octombrie 2016
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.