Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pe 2 saptamani. Cum va fi vremea in intervalul 3 - 16 octombrie 2016

Prognoza meteo pe 2 saptamani. Cum va fi vremea in intervalul 3 - 16 octombrie 2016

In prima saptamana a intervalului 3-16 octombrie, vremea se va raci brusc iar ploile vor fi frecvente, pe arii extinse. Situatia se va remedia in a doua saptamana, temperaturile apropiindu-se, din nou, de normele climatologice ale perioadei.

VREMEA IN BANAT 

Pe parcursul primei saptamani, valorile termice vor marca o scadere semnificativa, astfel ca vremea va deveni rece pentru aceasta perioada din an, cu medii ale maximelor de 13...16 grade si ale minimelor de 6...9 grade si chiar deosebit de rece in intervalul 5 — 6 octombrie, cand temperaturile vor fi, in medie regionala, de 9...12 grade la amiaza si 3...5 grade dimineata. In cea de-a doua saptamana se estimeaza o incalzire usoara si treptata a vremii, ce se va resimti in special la valorile diurne ce vor creste de la medii de 14...16 grade spre 20 de grade in jurul datei de 15 octombrie cand vor deveni apropiate de normele climatologice specifice mijlocului de octombrie. Prima saptamana a intervalului de referinta va aduce si ploi frecvente, moderate sau local chiar mai insemnate cantitativ, urmand ca apoi probabilitatea de ploaie sa fie mai redusa.

VREMEA IN CRISANA

Pe parcursul primei saptamani, racirea vremii va fi semnificativa, astfel ca valorile de temperatura se vor situa, in special in perioada 5 — 6 octombrie, cu mult sub cele normale in aceasta perioada din an. Mediile maximelor vor fi de 9...12 grade si ale minimelor de 2...6 grade. In cea de-a doua saptamana se estimeaza o crestere usoara si treptata a valorilor termice, cu precadere a celor diurne care vor urca de la 14...15 grade in jurul datei de 10 octombrie spre 19...20 de grade la sfarsitul intervalului de prognoza, atunci cand se vor situa in jurul celor climatologic specifice mijlocului de octombrie. Prima saptamana a intervalului de referinta va fi caracterizata de o vreme cu ploi pe arii extinse si local in cantitati mai importante, urmand ca apoi probabilitatea de ploaie sa fie mai redusa.

VREMEA IN TRANSILVANIA 

In prima saptamana, valorile termice vor marca o scadere semnificativa, astfel ca vremea va deveni rece pentru aceasta perioada din an, cu medii ale maximelor de 11...15 grade si ale minimelor de 3...7 grade si chiar deosebit de rece in intervalul 5 — 6 octombrie, cand temperaturile vor fi, in medie regionala, de 8...10 grade la amiaza si 0...3 grade dimineata. In cea de-a doua saptamana se estimeaza o incalzire usoara si treptata a vremii, ce se va resimti in special la valorile diurne ce vor creste de la medii de 13...15 grade spre 18 grade in jurul datei de 15 octombrie, devenind apropiate de normele climatologic specifice mijlocului de octombrie. Prima saptamana a intervalului de referinta va aduce si ploi frecvente, in general moderate cantitativ, urmand ca apoi probabilitatea de ploaie sa fie mai redusa.

VREMEA IN MARAMURES

Pe parcursul primei saptamani, racirea vremii va fi semnificativa, astfel ca valorile de temperatura se vor situa, in special in perioada 5 — 6 octombrie, cu mult sub cele normale in aceasta perioada din an. Mediile maximelor vor fi de 8...13 grade si ale minimelor de 2...6 grade. In cea de-a doua saptamana se estimeaza o crestere usoara si treptata a valorilor termice, cu precadere a celor diurne ce vor urca de la 13...14 grade in jurul datei de 10 octombrie spre 16...18 grade la sfarsitul intervalului de prognoza, atunci cand vor deveni apropiate de cele climatologic specifice mijlocului de octombrie. Prima saptamana a intervalului de referinta va fi caracterizata de o vreme cu ploi pe arii extinse si local in cantitati mai importante, urmand ca apoi probabilitatea de ploaie sa fie mai redusa.

VREMEA IN MOLDOVA

Incepand din data de 4 octombrie, vremea se va raci apreciabil, astfel ca valorile de temperatura vor deveni in perioada 5 — 6 octombrie mult mai coborate decat cele normale in prima decada a lunii octombrie; mediile maximelor vor fi de 10...16 grade si ale minimelor de 4...8 grade. In cea de-a doua saptamana se estimeaza o crestere usoara si treptata a valorilor termice, cu precadere a celor diurne, ce vor urca spre 16...18 grade la sfarsitul intervalului de prognoza, atunci cand vor deveni apropiate de cele climatologic specifice mijlocului de octombrie. Prima saptamana a intervalului de referinta va fi caracterizata de intervale cu ploi frecvente ce pot fi local mai importante cantitativ, urmand ca apoi probabilitatea de ploaie sa fie mai redusa.

VREMEA IN DOBROGEA

In perioada 5—7 octombrie, vremea va deveni racoroasa, cu temperaturi maxime de 14...16 grade si minime de 7...10 grade, mediat pe regiune. In celelalte zile ale intervalului de referinta sunt de asteptat valori termice apropiate de cele nomale in prima jumatatea a lunii octombrie, respectiv 17....20 de grade ziua si 8....12 grade noaptea. Ploi mai frecvente, moderate cantitativ, vor fi in intervalele 4-5 si 7-8 octombrie, in restul timpului fiind posibil sa ploua in general slab si pe areale mai restranse.

VREMEA IN MUNTENIA

O racire semnificativa si brusca a vremii se va produce la mijlocul primei saptamani de prognoza, astfel ca temperaturile mediate pe regiune vor scadea de la 20...21 de grade la 14...16 grade, in privinta celor maxime si de la 12...13 grade spre 4...5 grade, la cele minime. Pe parcursul celei de-a doua saptamani se estimeaza o incalzire usoara si treptata a vremii ce se va resimti preponderent la valorile diurne, ce vor ajunge spre 18...20 de grade, temperaturi apropiate de mediile climatologic specifice pentru mijlocul lunii octombrie. Va ploua local si in general slab in intervalul 4-5 octombrie, iar in perioada 7-8 octombrie sunt estimate ploi mai frecvente si mai insemnate cantitativ. Pentru celelalte zile ale perioadei de referinta probabilitatea de ploaie va fi mai redusa.

VREMEA IN OLTENIA

O racire semnificativa si brusca a vremii se va produce la mijlocul primei saptamani de prognoza, astfel ca temperaturile mediate pe regiune vor scadea de la 20...21 de grade la 13...16 grade, in privinta celor maxime si de la 11...12 grade spre 3...6 grade, la cele minime. Pe parcursul celei de-a doua saptamani se estimeaza o incalzire usoara si treptata a vremii ce se va resimti preponderent la valorile diurne, ce vor ajunge la 18...20 de grade, temperaturi apropiate de mediile climatologic specifice pentru mijlocul lunii octombrie. Va ploua pe arii restranse si in general slab in primele zile ale intervalului de prognoza, urmand ca ploi mai frecvente si mai importante cantitativ sa fie in zilele de 7 si 8 octombrie. In cea de-a doua saptamana, probabilitatea de ploaie va fi mai redusa.

VREMEA LA MUNTE

Vremea se va raci brusc si semnificativ, astfel ca in intervalul 5 — 11 octombrie valorile termice vor deveni negative pe timpul noptilor, iar ziua vor fi in medie de 2...6 grade. Apoi este estimata o crestere usoara si treptata a temperaturilor, ce vor deveni apropiate de cele normale la mijlocul lunii octombrie, cele nocturne devenind, in medie, pozitive. Pe parcursul primei saptamani, precipitatiile vor fi pe spatii extinse si local in cantitati mai importante. La inceput va ploua, dar incepand din noaptea de 4 spre 5 octombrie ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare. Pentru cea de-a doua saptamana, estimarile arata o probabilitate de precipitatii mai redusa.
4 octombrie 2016
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.