Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pe 3 luni. Cum va fi vremea in septembrie, octombrie si noiembrie 2016

Prognoza meteo pe 3 luni. Cum va fi vremea in septembrie, octombrie si noiembrie 2016

Prognoza meteo pentru luna septembrie

Media lunara pentru luna septembrie este de 14,8 grade Celsius, potrivit masuratorilor de specialitate, luandu-se in considerare parametrii monitorizati in intervalul 1981 — 2010. Pe regiuni, normele climatologice pentru temperatura medie sunt, in perioada analizata, de pana la 15 grade Celsius in Maramures, respectiv de pana la 19 grade Celsius in Dobrogea.

Cantitatile totale de precipitatii vor fi deficitare in regiunile sudice si estice si local in vest, iar in restul teritoriului vor fi apropiate de valorile normale.

Prognoza meteo pentru luna octombrie

Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi mai ridicate decat normalul perioadei in cea mai mare parte a teritoriului, exceptand, local, regiunile nordice, centrale si vestice, unde acestea se vor apropia de media climatologica. Media lunara pentru luna octombrie este de 9,6 grade Celsius, potrivit masuratorilor de specialitate, luandu-se in considerare parametri monitorizati in intervalul 1981-2010.

Cantitatile totale de precipitatii vor fi apropiate de norma in sud-estul si local in sudul tarii, iar in restul teritoriului vor avea o tendinta spre excedent. Potrivit mediei multianuale lunare, cantitatile de precipitatii vor atinge 43,5 l/mp.

Prognoza meteo pentru luna noiembrie

Temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de norma in cea mai mare parte a tarii, posibil mai ridicate, local, in sud, sud-est si vest. Media lunara pentru luna noiembrie este de 3,8 grade Celsius, potrivit masuratorilor de specialitate, luandu-se in considerare parametri monitorizati in intervalul 1981-2010.

Cantitatile totale de precipitatii se vor incadra, in general, in normele climatologice in regiunile sud-estice si sudice, iar in rest vor putea fi excedentare. Potrivit mediei multianuale lunare, cantitatile de precipitatii vor atinge 41,5 l/mp.
9 septembrie 2016
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.