Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 23 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pe 2 saptamani. Cum va fi vremea in intervalul 5-18 septembrie 2016

Prognoza meteo pe 2 saptamani. Cum va fi vremea in intervalul 5-18 septembrie 2016

Intervalul 5-18 septembrie debuteaza cu vreme frumoasa si calda, temperaturile scazand usor in a doua jumatate. Din punct de vedere al precipitaiilor, ploaia in reprize va insoti intreaga perioada.

Vremea in Banat

La inceputul intervalului, temperaturile diurne vor marca o scadere accentuata, de la 27 - 28 de grade medie regionala, pana la 23 de grade, pe data de 6 septembrie, dupa care vor creste din nou, spre 28 - 29 de grade in intervalul 7 - 14 septembrie. Din 15 septembrie pana la sfarsitul intervalului de prognoza, maximele diurne vor fi in scadere usoara si treptata, pana la 25 - 26 de grade, in medie, pe 18 septembrie. Temperaturile minime nu vor avea variatii importante, urmand a se situa, in medie, intre 14 si 16 grade pana pe 15 septembrie, prezentand o tendinta de usoara scadere in ultimele zile din interval. Va ploua pe arii extinse pe 5 septembrie, cand punctiform se pot cumula cantitati de apa mai insemnate, iar pe 6 septembrie ploile se vor semnala la nivel local, dupa care, pana la finalul celor doua saptamani de prognoza, probabilitatea de precipitatii va fi redusa.

Vremea in Crisana

Dupa primele doua zile ale intervalului de prognoza, in care temperaturile diurne vor scadea de la 27 la 25 de grade - valoare medie la scara intregii regiuni - vremea se va incalzi, iar intre 7 si 14 septembrie se vor inregistra temperaturi maxime situate, in medie, intre 28 si 30 de grade. In ultimele zile, regimul termic va scadea usor, spre 24 de grade. Minimele nocturne se vor mentine relativ constante, la valori de 14 - 15 grade, pana pe 15 septembrie, dupa care vor marca o usoara scadere de 2 - 3 grade, pana pe 18 septembrie. In prima zi a intervalului de prognoza se vor semnala ploi pe arii extinse, izolat importante cantitativ, pentru ca apoi probabilitatea pentru precipitatii sa scada semnificativ si sa se mentina redusa pe tot parcursul celor doua saptamani.

Vremea in Transilvania

Regimul termic nu va avea variatii semnificative in intervalul 5 - 14 septembrie, interval in decursul caruia maximele diurne vor fi de 27 - 28 de grade, iar minimele nocturne de 12 - 13 grade. Incepand cu data de 15 septembrie, va avea loc un proces de racire usoara, care va determina, in ultima zi a intervalului de prognoza, temperaturi maxime de aproximativ 24 de grade si minime de 10 grade, ca medii la scara intregii regiuni. Probabilitatea de ploaie va fi redusa in cea mai mare parte intervalului, dar pe 5 septembrie si, din nou, in jurul datei de 15 septembrie, se vor semnala ploi la nivel local.

Vremea in Maramures

Regimul termic diurn va fi caracterizat, in primele zile, de temperaturi in jurul a 27 de grade. Pe 7 septembrie, vremea se va incalzi, iar maxima termica va atinge, in medie, 30 de grade. Ulterior, pana la sfarsitul celor doua saptamani ale intervalului de prognoza, temperaturile diurne, mediate pe intreaga regiune, vor scadea usor de la o zi la alta, spre 24 de grade in data de 18 septembrie. Temperaturile minime, de 14 - 15 grade intre 5 si 14 septembrie, vor marca o usoara scadere spre finalul celor doua saptamani, astfel incat, pe 18 septembrie, vor fi, in medie, de aproximativ 11 grade. Pe 5 septembrie va ploua pe arii extinse, apoi probabilitatea de ploaie va fi redusa si abia dupa data de 13 septembrie, izolat, se vor semnala ploi slabe, de scurta durata.

Vremea in Moldova

Intervalul va debuta cu o vreme calduroasa, apoi maximele diurne vor scadea de la o medie regionala de 30 - 31 de grade in primele zile, pana la aproximativ 25 de grade la sfarsitul celor doua saptamani de prognoza. Temperaturile minime nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, fiind in scadere usoara de la o zi la alta, de la 15 - 16 grade la inceput, spre 12 - 13 grade, la finalul intervalului. In prima saptamana de prognoza, probabilitatea de ploaie va fi redusa, dar dupa data de 12 septembrie, pe arii restranse, vor fi ploi slabe, trecatoare.

Vremea in Dobrogea

Pe tot parcursul intervalului de prognoza nu se vor semnala modificari semnificative ale regimului termic. Astfel, temperaturile diurne vor fi de 28 - 29 de grade in primele zile si 25 - 26 de grade la sfarsitul celei de-a doua saptamani, ca medie regionala. Minimele nocturne, situate de asemenea intr-un ecart strans, vor fi de 17 - 18 grade in prima saptamana, iar la finalul intervalului vor sadea usor, spre 16 grade pe data de 18 septembrie. Probabilitatea pentru ploi izolate, trecatoare si slabe cantitativ, va fi mai mare dupa data de 13 septembrie.

Vremea in Muntenia

In prima saptamana a intervalului de prognoza, maximele diurne se vor mentine, relativ constant, in jurul unei valori medii regionale de 31 de grade, in timp ce minimele nocturne vor fi de 15 - 16 grade. In a doua saptamana se va manifesta o usoara tendinta de scadere a regimului termic ce va determina, la sfarsitul celor doua saptamani (18 septembrie), temperaturi maxime de 26 de grade si minime de 13 grade. Probabilitatea pentru ploi izolate, trecatoare, va fi mai mare pe 13 septembrie si, din nou, in intervalul 15 - 17 septembrie, iar in celelalte zile din intervalul de prognoza va fi foarte redusa.

Vremea in  Oltenia

In primele zile ale intervalului de prognoza, regimul termic diurn va avea variatii semnificative ca medie regionala, de la 31 de grade in prima zi, la 27 de grade in cea de-a doua zi, pentru ca apoi sa creasca, din nou, spre 30 de grade, valoare in jurul careia se va mentine pana pe data de 14 - 15 septembrie. In ultimele zile, va avea loc o usoara racire, astfel incat, pe 18 septembrie, media la scara intregii regiuni a maximelor diurne va fi de aproximativ 28 de grade. Temperaturile minime vor avea o tendinta de evolutie similara pe parcursul celor doua saptamani ale intervalului, fiind in usoara scadere, de la o medie regionala de 15 - 17 grade in primele zile, spre 13 grade la final (18 septembrie). Probabilitatea de aparitie a ploilor slabe, de scurta durata, va fi mai mare pe 5, 6 si 9 septembrie, dar si incepand cu data de 15 septembrie.

Vremea la munte

Regimul temperaturii aerului nu va prezenta variatii importante in decursul celor doua saptamani de prognoza, manifestand o tendinta usoara, dar constanta, de scadere. Astfel, maximele diurne se vor situa, in medie, intre 18 si 20 de grade in prima saptamana de prognoza, iar ulterior vor scadea treptat, spre 14 - 15 grade, in jurul datei de 18 septembrie. Temperaturile nocturne vor avea valori medii de 10 grade in mare parte a intervalului si, doar in ultimele zile, vor marca o usoara scadere, spre 7 - 8 grade. Va ploua local pe data de 5 septembrie, cand, punctiform, se pot cumula cantitati de apa mai importante, apoi probabilitatea pentru ploi slabe, izolate, va creste din nou, dupa data de 10 septembrie.
6 septembrie 2016
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.