Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru doua saptamani. Cand se opresc ploile

Prognoza meteo pentru doua saptamani. Cand se opresc ploile

Vremea se mentine instabila in majoritatea zonelor tarii, urmand ca la sfarsitul lunii august temperaturile sa creasca treptat. Meteorologii au emis prognoza pentru urmatoarele doua saptamani.

BANAT
 
Urmeaza un proces de incalzire, astfel incat valorile diurne vor ajunge, in perioada 27 august – 2 septembrie, la 30...31 de grade.
 
Incepand cu data de 3 septembrie este posibila o usoara scadere a temperaturile maxime. In acelasi timp, valorile minime de temperatura nu vor avea oscilatii semnificative in decursul celor doua saptamani si se vor situa in medie intre 14 si 17 grade. Dupa 24 august, vor fi posibile ploi slabe si de scurta durata.
 
CRISANA
 
Temperaturile maxime vor creste treptat, astfel incat in perioada 27 august – 2 septembrie se vor situa la medii in jurul a 30 de grade. Incepand cu data de 3 septembrie este posibila o usoara scadere a valorilor termice diurne. Minimele nocturne de temperatura nu vor avea oscilatii semnificative de-a lungul intregului interval si se vor situa in medie intre 14 si 16 grade.
 
Dupa data de 24 august, ploile se vor ivi pe spatii restranse si vor fi slabe cantitativ.
 
TRANSILVANIA
 
In perioada 24 – 26 august acestea se vor situa in jurul a 26 de grade. Din 27 august si pana la finalul lunii august valorile termice diurne vor creste usor pana la medii de 29 de grade, dupa care va avea loc o usoara racorire a vremii. Temperaturile minime vor avea valori medii in jurul a 14 grade, exceptand noptile din perioada 25 - 27 august si cele din 3 si 4 septembrie cand vor fi mai scazute. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mica va scadea dupa data 24 august.
 
MARAMURES
 
In intervalul 26 – 30 august vremea se va incalzi treptat, maximele termice atingand la sfarsitul intervalului medii de 29...30 de grade. In primele zile ale lunii septembrie vremea se va raci usor, astfel ca la sfarsitul intervalului temperaturile diurne se vor apropia de o medie de 26...27 de grade, iar cele minime vor oscila in jurul a 14 grade.
Probabilitatea de ploaie va creste din nou incepand cu data de 30 august.
 
MOLDOVA
 
Maximele diurne vor scadea treptat, de la o medie regionala de 32 de grade, pana la 26 de grade in data de 25 august. In intervalul 26 - 30 august, vremea se va incalzi, pana la o medie de 32 de grade. Apoi temperaturile maxime vor marca o scadere treptata. Temperaturile nocturne vor scadea in intervalul 24 - 26 august de la o medie de 18 grade, pana la 15 grade, apoi, pana in data de 31 august, vor creste cu aproximativ 2 grade. Pana la finalul celei de a doua saptamani, minimele nocturne vor ajunge din nou la o medie de 15 grade. Local vor fi averse in intervalul 24 - 25 august, iar in celelalte zile ale celor doua saptamani, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi foarte redusa.
 
DOBROGEA
 
Vremea se va racori de la o zi la alta, pana in data de 26 august, asfel incat mediile maximelor diurne vor scadea, de la 32 la 27 de grade. Intre 27 si 31 august se va produce o usoara crestere pana la o medie de 30 de grade, dupa care, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, mediile diurne vor scadea usor, din nou. Temperaturile nocturne se vor mentine in jurul mediei de 21 de grade, apoi vor marca o scadere pana la 18 grade in data de 26 august. In intervalul 27 august - 4 septembrie, mediile minimelor regionale vor avea variatii nesemnificative, mentinandu-se la valori de 18...19 grade. In primele zile, cu precadere in cursul dupa-amiezelor, local vor fi averse slabe, apoi vremea va fi in general frumoasa, cu o probabilitate foarte redusa pentru ploi.
 
MUNTENIA
 
Valorile diurne vor marca o scadere pana la 28 de grade, in zilele de 25 si 26 august. Apoi vremea se va incalzi din nou, mediile temperaturilor maxime urmand a urca pana la 32 de grade in zilele de 30 si 31 august. In intervalul 1 - 4 septembrie, maximele vor scadea treptat pana la 29 de grade. Temperaturile nocturne se vor mentine in jurul mediei de 18 grade in primele zile de prognoza, apoi vor marca o scadere pana la o medie usor sub 16 grade in data de 26 august. In intervalul 27 august - 4 septembrie, mediile temperaturilor minime nu vor avea variatii semnificative si vor oscila intre 15 si 17 grade, cu cele mai ridicate valori in 31 august si 1 septembrie.
 
OLTENIA
 
Temperaturile maxime vor scadea pana la o medie de 28 de grade si se va mentine la aceasta valoare pana in 26 august. Intre 27 si 31 august, media regionala va creste pana spre 32 de grade, apoi va marca o scadere treptata pana pe 4 septembrie, la o valoare de 28 de grade. Mediile temperaturilor nocturne, pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza, vor oscila intre 15 si 17 grade, cu cele mai ridicate valori in intervalul 30 august - 2 septembrie si cu cele mai scazute valori in zilele de 27 august si 4 septembrie. Vor fi averse si descarcari electrice in primele zile de prognoza, dupa care probabilitatea de aparitie a ploilor va fi foarte redusa.
 
LA MUNTE
 
Temperaturile maxime nu vor avea modificari semnificative si se vor situa la o medie de 18 grade, apoi vor creste spre medii in jurul a 20 de grade, in perioada 28 august – 1 septembrie, dupa care vor marca o scadere usoara. Temperaturile minime vor avea in medie valori de 12 grade, exceptand noptile din perioada 24 - 27 august si 3 - 4 septembrie cand vor fi la medii de 9...10 grade. Luni, 22 august si marti, 23 august, vor fi averse pe arii relativ extinse, local insemnate cantitativ. Ploi slabe si pe spatii restranse vor aparea si in restul intervalului, in special in zilele de 24 si 25 august, precum si in perioada 30 august – 4 septembrie.


24 august 2016
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.