Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 14 iunie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ploaie spectaculoasa de meteori in weekend

Ploaie spectaculoasa de meteori in weekend

O ploaie de meteori este una dintre cele mai spectaculose si unici privelisti. Perseidele au loc in fiecare an insa, in acest an, promit ca vor fi o aparitie extrem de deosebita, fiind mult mai intense.

Conform expertului Bill Cooke, NASA, in acest an, in loc de 80 de perseide pe ora, s-ar putea sa aiba loc o ploaie cu peste 200 de stele cazatoare. Asta inseamna ca ploaia de meteori va lumina cerul intreaga seara.

In anul 2016, ploaia de meteori Perseid va avea loc pe data de 12 august si va continua pâna pe 24 august, iar daca vreti sa surprindeti cele mai bune fotografii, cel mai bun moment este chiar inainte de luna plina, pe data de 18 august.

Cum sa vezi o ploaie de stele

Perseidele se vad mai bine cand cerul nu este luminat, ca in parcurile nationale sau in zonele rurale. Pentru cei care nu pot scapa de poluarea luminoasa, NASA ofera un streaming al evenimentului.

"Pentru a vedea Perseidele este destul sa privim spre zenit, chiar deasupra capului nostru, si sa asteptam", a explicat pentru ABC astrofizicianul Miquel Serra-Ricart, de la Institutul de Astrofizica din Canare (Instituto de Astrofisica de Canarias, IAC). "Le vom putea vedea in orice punct al boltei ceresti, este doar o chestiune de rabdare", a subliniat acesta.

Verifica vremea: meteorii sau stelele cazatoare sunt foarte usor de remarcat si, tot ce ai nevoie este un cer senin si o privire curioasa.

Stai departe de oras: cauta un loc cât mai departe de posibila lumina artificial a orasului.

Asteapta: poti lua cu tine ceva pe care sa te astezi sau sa te intinzi. Fa-te confortabila si pregateste-ti lista de dorinte.
12 august 2016
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.