Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 18 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pe 2 saptamani. Cum va fi vremea in intervalul 1 - 14 august 2016

Prognoza meteo pe 2 saptamani. Cum va fi vremea in intervalul 1 - 14 august 2016

In intervalul 1-14 august vremea nu va suferi schimbari semnificative, teritoriul Romaniei fiind, in continuare, cuprins de temperaturi caniculare. Izolat vom avea parte de ploi de scurta durata, dar numai in a doua saptamana a perioadei. 

VREMEA IN MOLDOVA

In primele zile ale intervalului de prognoza vremea se va incalzi usor de la o zi la alta, astfel incat temperaturile medii diurne vor creste de la 31 de grade in prima zi, spre 34...35 de grade pe 28 si 29 iulie, cand vremea va deveni caniculara in cursul dupa-amiezilor. Ulterior, regimul termic va marca o scadere si se va mentine, cu mici variatii, in jurul unei valori medii de 31...32 de grade. Temperaturile nocturne vor creste usor in prima saptamana de prognoza, de la 17 la 19 grade, in medie, pentru ca dupa data de 2 august sa se mentina in jurul unei medii regionale de 18 grade. Regimul pluviometric va fi in general deficitar, iar probabilitatea pentru ploi slabe, izolate, va fi mai mare intre 29 iulie si 3 august.

VREMEA IN DOBROGEA

Vremea va fi calduroasa pe tot parcursul celor doua saptamani. Astfel, in primele doua zile temperaturile maxime vor fi, in medie, de 30 de grade in primele doua zile, apoi vor marca o crestere si vor ajunge la valori de 32...33 de grade, in perioada 28 iulie - 1 august. Ulterior regimul termic va scadea usor, iar valorile diurne vor reveni la o medie de 30 de grade spre finalul intervalului. Temperaturile minime se vor mentine la valori medii de 20...22 de grade pe toata durata intervalului de prognoza. Regimul pluviometric va fi in general deficitar si doar cu totul izolat si trecator vor fi conditii pentru ploi slabe cantitativ.

VREMEA IN OLTENIA

Vremea va fi calduroasa pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza. Regimul temperaturii aerului se va mentine relativ constant, fiind caracterizat prin medii regionale diurne situate intre 32 si 34 de grade, cu cele mai ridicate valori in intervalul 28 iulie – 1 august, dar si in jurul datei de 5 august. Temperaturile minime nocturne nu vor ava variatii semnificative in intervalul de prognoza si se vor situa in jurul unei medii de 19 grade in prima saptamana si de 18 grade in cea de a doua saptamana. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi redusa, iar ploi slabe, trecatoare, se vor semnala doar izolat, in special intre 1 si 3 august.

VREMEA IN MUNTENIA

Pe tot parcursul intervalului de prognoza regimul termic va caracteriza o vreme calduroasa. Temperaturile maxime vor avea valori medii de 33 de grade in primele doua zile, apoi vor creste spre aproximativ 35 de grade, in medie, in jurul datei de 29 iulie, vremea devenind caniculara la campie in cursul dupa-amiezilor. Ulterior, regimul termic va marca doar o usoara scadere, mentinandu-se la valori de 33...34 de grade pana la sfarsitul celor doua saptamani de prognoza. Temperaturile minime nocturne nu vor avea variatii semnificative si se vor situa, in medie, intre 18 si 20 de grade, cu cele mai ridicate valori pe 31 iulie si 1 august. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi redusa. Totusi, ploi trecatoare, slabe cantitativ, se pot semnala izolat, mai ales in intervalul 1-3 august.

VREMEA IN TRANSILVANIA

Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme calduroasa, caracterizata prin valori medii diurne de 32...33 de grade si nocturne de aproximativ 16 grade. Apoi vremea se va racori si, in jurul datei de 3 august, maximele diurne vor scadea spre 26 de grade, iar pe 4 – 5 august minimele vor fi de 13 grade, in medie. In weekend regimul termic va creste usor si, pana la sfarsitul celor doua saptamana de prognoza, nu vor mai avea loc variatii de temerpatura, valorile maxime se vor situa in jurul unei medii regionale de 30 de grade, iar cele minime vor fi de aproximativ 16 grade. Averse pe arii relativ extinse se vor semnala pe 2 si 3 august, cand izolat se pot inregistra si cantitati de apa mai importante, apoi probabilitatea pentru ploi slabe, trecatoare, va creste dupa data de 7 august.

VREMEA IN BANAT

Dupa o prima zi calduroasa, cu o medie regionala a temperaturilor diurne de 31...32 de grade, regimul termic va marca o scadere, spre valori maxime de 26...27 de grade pe data de 2 august. Ulterior, vremea se va incalzi usor de la o zi la alta, pana in jurul datei de 6 august, cand se vor atinge 32...33 de grade. In a doua saptamana de prognoza nu vor fi variatii semnificative ale temperaturii aerului, care se va mentine in jurul mediilor atinse la sfarsitul primei saptamani. Temperaturile minime vor scadea treptat la icenutul intervalului, de la aproximativ 19 grade in prima noapte, spre 15 grade pe 4 august, apoi vor creste usor, iar in intervalul 5 – 14 august regimul termic nocturn va fi caracterizat de o medie de 17 grade. Vor fi averse pe arii relativ extinse si izolat, posibil, mai insemnate cantitativ, la inceputul intervalului. Ulterior, probabilitatea pentru ploi trecatoare, in general slabe, va creste dupa data de 7 august.

VREMEA IN CRISANA

In prima zi vremea va fi calduroasa, cu o medie termica diurna de aproximativ 31 de grade, dar in a doua zi a intervalului de prognoza vremea se va raci si temerpaturile maxime vor fi de 26 de grade, in medie. In intervalul 3 – 6 august va avea loc o incalzire treptata, care va determina valori de 32 de grade la finalul primei saptamani, iar in a doua saptamana regimul diurn al temperaturii aerului nu va avea variatii semnificative si va fi caracterizat de medii ale maximelor de 31...32 de grade. Temperaturile nocturne vor fi in scadere usoara la inceputul intervalului, de la 18 grade in prima noapte, spre 14...15 grade in jurul datei de 4 august, apoi vor creste usor si in a doua saptamana se vor situa unei valori medii de aproximativ 16 grade. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in primele doua zile, cand vor fi averse pe arii extinse si izolat se vor cumula cantitati de apa mai importante. Ulterior, probabilitatea pentru ploi de scurta durata, in general slabe, va fi mai mare pe 7, 12 si 13 august.

VREMEA IN MARAMURES

In prima zi de prognoza vremea se va mentine calduroasa, media temperaturilor maxime va fi de aproximativ 31 de grade, iar cea a temperaturilor minime de16...17 grade. In a doua zi regimul termic va marca o scadere accentuata, valorile diurne vor scadea spre 25 de grade, in medie. Valorile nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, astfel incat, in jurul datei de 4 august, nu vor mai depasi valoarea medie de 14 grade. Dupa aceasta data va avea loc o usoara incalzire, iar in a doua saptamana de prognoza temperaturile se vor mentine constante, in jurul unor medii regionale de 30 de grade ziua si 16 grade noaptea. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata pe 1 si 2 august, cand vor fi averse pe arii extinse, izolat mai insemnate cantitativ. apoi vremea se va ameliora si doar trecator va mai ploua slab, cel mai probabil in jurul datei de 7 august si, din nou, in intervalul 11-14 august.

VREMEA LA MUNTE

In urmatoarele doua saptamani, regimul termic se va mentine constant, iar valorile de temperatura vor fi apropiate de normele climatologice specifice pentru sfarsitul lunii iulie si inceputul lunii august. Prin urmare, maximele diurne se vor situa, in medie, intre 20 si 22 de grade, iar minimele nocturne vor avea valori medii de 12...13 grade. Instabilitatea atmosferica va fi mai pronuntata in perioada 26 - 29 iulie si 1 - 3 august, cand pe arii relativ extinse vor fi averse si izolat se pot cumula cantitati de apa mai insemnate. Ploi de scurta durata, dar in general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local si in celelalte zile ale intervalului de anticipatie.
1 august 2016
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.