Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 3 august 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo in intervalul 18 aprilie - 1 mai 2016. Cum va fi vremea de Pasti

Prognoza meteo in intervalul 18 aprilie - 1 mai 2016. Cum va fi vremea de Pasti

In intervalul mentionat temperaturile se vor incadra in normele climatologice ale perioadei, cu valori termice diurne de maxim 19 grade. Din punct de vedere al precipitatiilor putem vorbi de vreme instabila, cauzata de perioadele cu ploi scurte si slabe.

VREMEA IN BANAT

Dupa temperaturile de vara din 18 aprilie, local peste 30 de grade, intre 19 si 21 aprilie vremea va deveni racoroasa, cu medii ale maximelor de 16...17 grade. Apoi, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, valorile termice diurne se vor mentine in jurul celor normale pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor de 18...20 de grade, fiind posibile valori mai scazute intre 25 si 28 aprilie. Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 21 si 22 aprilie, cand media temperaturilor minime va fi de 3...4 grade, insa ulterior aceasta medie nocturna se va incadra intre 5 si 8 grade, fara a suferi modificari semnificative pana pe 1 mai.

In intervalul 24 - 26 aprilie va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ, iar ploi in general slabe vor fi atat pe 19 aprilie cat si, temporar, in cursul celei de-a doua saptamani.
 
VREMEA IN CRISANA

Dupa temperaturile ridicate din 18 aprilie, local peste 28 de grade, intre 19 si 21 aprilie vremea va deveni racoroasa, cu medii ale maximelor de 14...16 grade. Apoi, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, valorile termice diurne se vor mentine in jurul celor normale pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor de 17...19 grade, fiind posibile valori mai scazute pe 27 si 28 aprilie. Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 21 si 22 aprilie, cand media temperaturilor minime va fi de 2...3 grade, insa ulterior aceasta medie nocturna nu va avea modificari semnificative pana pe 1 mai si se va incadra intre 4 si 7 grade.

In intervalul 24 - 26 aprilie va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ, iar ploi in general slabe cantitativ vor fi atat pe 19 aprilie cat si, temporar, in cursul celei de-a doua saptamani.

VREMEA IN TRANSILVANIA

Media temperaturilor diurne va scadea semnificativ in primele patru zile, de la 27 la 13 grade, apoi va creste, mentinandu-se in jurul a 17 grade pana pe 26 aprilie, urmand ca in intervalul 27 aprilie - 1 mai sa fie de 14...16 grade. Tendinta regimul termic mediu nocturn este tot de scadere semnificativa, de la 9 grade in primele doua nopti, la valori apropiate de 0 grade pe 21 si 22 aprilie, cand vor fi conditii de bruma. Ulterior, media temperaturilor minime nu va avea modificari semnificative pana pe 1 mai si se va situa intre 2 si 6 grade.

Pe 19 si 24 - 25 aprilie va ploua pe arii extinse si moderat cantitativ, iar ploi in general slabe se vor semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua saptamani.

VREMEA IN MARAMURES

Media temperaturilor diurne va scadea semnificativ in primele patru zile, de la 25 la 13 grade, apoi va creste, mentinandu-se in jurul a 17 grade pana pe 26 aprilie, urmand ca in intervalul 27 aprilie - 1 mai sa fie de 13...16 grade. Tendinta regimul termic mediu nocturn este tot de scadere semnificativa, de la 11 grade la valori apropiate de 0 grade pe 21 si 22 aprilie, cand vor fi conditii de bruma. Ulterior, media temperaturilor minime nu va avea modificari semnificative pana pe 1 mai si se va situa intre 2 si 6 grade.

In intervalele 18-19 aprilie si 24 - 26 aprilie va ploua pe arii extinse, slab si moderat cantitativ, iar ploi in general slabe vor cadea, temporar, pe parcursul celei de-a doua saptamani.

VREMEA IN MOLDOVA

Temperaturile maxime vor scadea la inceputul intervalului, de la o medie de 29 de grade la 13 grade, apoi vor creste pana in jurul a 18 grade pe 24 aprilie, urmand ca in intervalul 25 aprilie - 1 mai sa oscileze usor in jurul a 17 grade. Tendinta temperaturilor minime este tot de scadere semnificativa, de la 13 grade la 2...4 grade pe 21 si 22 aprilie. Ulterior, media temperaturilor minime nu va avea modificari semnificative pana pe 1 mai si se va situa intre 5 si 8 grade.

Pe 19 si 24 - 25 aprilie va ploua pe arii extinse, slab si moderat cantitativ, iar ploi in general slabe se vor semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua saptamani.

VREMEA IN DOBROGEA

Dupa temperaturile ridicate din 18 aprilie, local peste 28 de grade, intre 19 si 21 aprilie vremea va deveni racoroasa, cu medii ale maximelor in jurul a 15 grade. Apoi, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, valorile termice diurne se vor mentine in jurul celor normale pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor de 17...19 grade. Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 22 aprilie, cand media temperaturilor minime va fi de 5 grade, insa ulterior aceasta medie nocturna nu va avea modificari semnificative pana pe 1 mai si se va incadra intre 7 si 10 grade. 

Vor fi averse pe spatii extinse si moderate cantitativ pe 19 - 20 si 24 - 25 aprilie, iar ploi in general slabe se pot semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua saptamani.

VREMEA IN MUNTENIA

In 18 aprilie vor fi temperaturi de vara, local peste 31 de grade, apoi, intre 20 si 22 aprilie, vremea va deveni racoroasa, cu medii ale maximelor in jurul a 17 grade. Pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, valorile termice diurne se vor mentine apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, cu o medie regionala a maximelor de 18...21 de grade. Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 22 aprilie, cand media temperaturilor minime va fi de 3 grade, insa ulterior aceasta medie nocturna nu va avea modificari semnificative pana pe 1 mai si se va incadra intre 6 si 9 grade.

Vor fi averse pe spatii extinse si moderate cantitativ pe 19 - 20 aprilie si 24 - 25 aprilie, iar ploi in general slabe se pot semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua saptamani.

VREMEA IN OLTENIA

Dupa temperaturile de vara din 18 aprilie, local peste 30 de grade, intre 20 si 22 aprilie vremea va deveni racoroasa, cu medii ale maximelor de 17...18 grade. Apoi, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, valorile termice diurne se vor mentine apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor de 19...20 de grade. Temperaturile minime vor fi in scadere pana pe 22 aprilie, cand media regionala a acestora va fi de 4 grade, insa ulterior aceasta medie nocturna nu va avea modificari semnificative pana pe 1 mai si se va incadra intre 5 si 8 grade.

Vor fi averse pe spatii extinse si moderate cantitativ pe 19 si 24 - 25 aprilie, iar ploi in general slabe se pot semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua saptamani.

VREMEA LA MUNTE

Media temperaturilor diurne va scadea semnificativ in primele patru zile, de la 18 la 5 grade, apoi va oscila usor in jurul a 9 grade pana pe 26 aprilie, urmand ca in intervalul 27 aprilie - 1 mai sa fie de 5...7 grade. Tendinta regimul termic mediu nocturn este tot de scadere semnificativa, de la 9 grade la valori negative pe 21 si 22 aprilie. Ulterior, pana pe 1 mai, media temperaturilor minime nu va avea modificari semnificative si se va situa intre - 2 si 2 grade.

Pe 19 aprilie si 24 - 25 aprilie va ploua pe arii extinse, moderat cantitativ, iar ploi in general slabe se vor semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua saptamani. Trecator, la altitudini de peste 1700 m, se pot semnala precipitatii mixte.
19 aprilie 2016




Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.