Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 23 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pe 2 saptamani. Vremea in intervalul 11 - 24 aprilie 2016

Prognoza meteo pe 2 saptamani. Vremea in intervalul 11 - 24 aprilie 2016

In prima parte a intervalului mentionat ploile se vor opri si vremea se va incalzi usor. Incepand cu data de 18 aprilie vremea va deveni instabila si va intra intr-un proces de racire. 

BANAT

In primele trei zile, temperaturile vor creste treptat, iar vremea va deveni calda, cu medii ale maximelor de pana la 24 de grade. Apoi, pana la sfarsitul saptamanii, desi valorile termice se vor mentine usor peste cele normale din punct de vedere climatologic, tendinta lor va fi de scadere. Din 20 aprilie, vremea va fi caracterizata de temperaturi diurne sub cele obisnuite si care se vor situa, in medie, intre 15 si 17 grade. Regimul termic nocturn nu va suferi modificari semnificative, iar minimele se vor incadra, in medie, intre 6 si 10 grade.

Pe parcursul intregului interval, pe spatii restranse sunt posibile ploi slabe, trecatoare; exceptie va face ziua de 14 aprilie, cand va ploua pe arii extinse si se vor cumula cantitati mai importante de apa.

CRISANA

In prima saptamana de prognoza temperaturile diurne vor oscila de la o zi la alta, in medie intre 16 grade si 22 de grade, cu cele mai scazute valori in 11 aprilie si cele mai ridicate in 13 aprilie, iar temperaturile nocturne vor fi cuprinse intre 7 si 10 grade. Din 18 aprilie vremea va intra intr-un proces de racire, astfel ca, la sfarsitul intervalului se vor inregistra, in medie, maxime de 14...15 grade si minime de aproximativ 4 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in fiecare zi, dar in 13 si 14 aprilie cantitatile de apa vor fi mai insemnate, iar ploile se vor semnala pe arii extinse.

TRANSILVANIA

Temperaturile diurne vor creste in primele trei zile, in medie, de la 14 la 20 de grade, apoi vor scadea cu 3...4 grade, dar in weekend maximele vor reveni la valori mai mari decat cele normale in aceasta perioada. In a doua saptamana de prognoza vremea se va raci treptat, astfel ca in 23 si 24 aprilie, in orele pranzului se vor inregistra, in medie, 14 grade. Si tendinta regimul termic mediu nocturn este de scadere, de la 8 grade in primele nopti, la aproximativ 2 grade la sfarsitul intervalului. Averse pe arii extinse vor fi in jurul datelor de 11 si 14 aprilie, cand sunt posibile cantitati mai importante de apa si, din nou, dupa data de 20 aprilie. In restul intervalului, ploile slabe vor fi posibile izolat.

MARAMURES

Valorile termice medii diurne vor oscila, in prima saptamana de prognoza, intre 16 si 20 de grade, apoi acestea vor incepe sa scada, astfel ca, spre sfarsitul intervalului se vor situa sub limitele climatologice specifice perioadei, adica in jurul a 14 grade. Regimul termic nocturn se va mentine relativ stationar, la 8...9 grade, pana joi, 14 aprilie, apoi temperaturile minime vor scadea spre 4 grade, valoare in jurul careia acestea vor oscila pana la sfarsitul intervalului de prognoza.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in fiecare zi, dar cu precadere in 11, 13 si 14 aprilie, atunci cand va ploua pe arii extinse si se pot aduna cantitati mai importante de apa.

MOLDOVA

La inceputul intervalului, temperaturile diurne vor creste, in medie, de la 15 pana la 22 de grade, valori peste cele normale in aceasta perioada. In 15 aprilie maximele scad, in medie, cu 6 grade, dar in weekend vremea va redeveni calda, cu circa 20 de grade in timpul amiezii. In a doua saptamana de prognoza vremea se va raci treptat, astfel ca, din 22 aprilie, se vor inregistra, in medie, 14 grade. Regimul termic mediu nocturn este in scadere treptata, de la 10 grade in primele nopti, pana la 4 grade la sfarsitul intervalului.

Probabilitatea de aparitie a averselor, pe arii extinse si insemnate cantitativ, va fi ridicata in jurul datelor de 11 si 14 aprilie. Ploi slabe, de scurta durata, pot sa apara si in restul intervalului.

DOBROGEA

Pe parcurul celor doua saptamani de prognoza, temperaturile maxime se vor incadra, in medie, intre 15 si 20 de grade, cu cele mai scazute valori la inceputul si sfarsitul intervalului si cele mai ridicate in 13, 14 si 17 aprilie. Temperaturile nocturne nu se vor modifica semnificativ in prima saptamana, cand se vor situa in jurul a 11 grade, apoi vor incepe sa scada, astfel ca in 24 aprilie se vor inregistra in medie, 7...8 grade.

Vor fi averse pe spatii extinse si moderate cantitativ, in 11 aprilie si in intervalul 14-15 aprilie, dar ploi slabe, de scurta durata, pot sa apara si in celelalte zile ale intervalului de prognoza

MUNTENIA

La inceputul intervalului, regimul termic diurn va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada, apoi vremea va deveni calda, indeosebi in zilele de 13, 14 si 17 aprilie, cand se vor inregistra, in medie, maxime de 23 de grade. Din 18 aprilie vremea va intra intr-un proces de racire, iar valorile termice medii se vor situa sub cele climatologice specifice in ultima decada a lunii aprilie, urmand a fi in jurul a 16 grade. In ceea ce priveste temperaturile minime, acestea se vor incadra, in medie, intre 8 si 10 grade in prima saptamana, apoi vor scadea pana la 5 grade, la sfarsitul intervalului.

Averse pe arii extinse vor fi in ziua de 11 aprilie, cand se vor cumula si cantitati mai importante de apa, dar si in 14 aprilie si dupa data de 21 aprilie. In restul intervalului ploile slabe vor fi posibile izolat.

OLTENIA

In primele trei zile, temperaturile vor creste treptat, iar vremea va deveni calda, cu medii ale maximelor de pana la 24 de grade. Apoi, desi vor fi variatii de la o zi la alta, valorile termice se vor mentine usor peste cele normale din punct de vedere climatologic, pana la sfarsitul primei saptamani. Din 21 aprilie, vremea va fi caracterizata de temperaturi diurne sub cele obisnuite si care se vor situa, in medie, intre 16 si 18 grade. Regimul termic nocturn nu va suferi modificari semnificative, totusi, tendinta acestuia este de scadere, in medie, de la 10 la 5 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in zilele de 11 si 14 aprilie, dar si dupa data de 20 aprilie, dar acestea vor fi, in general, slabe cantitativ.

LA MUNTE

Valorile termice diurne se vor situa usor peste cele normale in prima saptamana de prognoza, cand se vor inregistra, in medie, pana la 12...13 grade, apoi vremea se va raci treptat, astfel ca in 23-24 aprilie maximele vor fi de aproximativ 6 grade. Temperaturile minime se vor mentine in general pozitive, dar din 22 aprilie se vor situa usor sub pragul de inghet in cea mai are parte a zonei montane.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor sub forma de ploaie, si doar izolat, in zona inalta, si lapovite sau ninsori, va fi ridicata pe tot parcursul intervalului de prognoza. In jurul datelor de 11 si 14 aprilie se vor inregistra si cantitati de apa mai insemnate.
13 aprilie 2016
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.