Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 21 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pe doua saptamani: Vreme va fi calda, cu intervale scurte de racire si precipitatii

Prognoza meteo pe doua saptamani: Vreme va fi calda, cu intervale scurte de racire si precipitatii

Regimul termic se va incadra, in general, in limite normale pentru perioada din calendar la nivelul intregii tari, cu exceptia unor scurte intervale de timp, cand vremea se va raci si se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie, in unele zone, iar la munte sub forma de ninsoare, reiese din prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabila in intervalul 7 - 20 martie.
 
Banat

Intervalul va debuta cu o vreme calda pentru prima decada a lunii martie, astfel incat media regionala a valorilor maxime va fi de 15 grade, iar a celor minime se va situa in jurul valorii de 5 grade. Ulterior, se va produce o racire treptata, cele mai coborate valori urmand a se inregistra in intervalul 14 - 19 martie, cand vremea va deveni mai rece decat in mod obisnuit, cu temperaturi maxime, in medie regionala, de 8 - 10 grade si minime ce pot cobori usor sub zero grade.

Vor fi ploi insemnate cantitativ la inceputul intervalului, dar si pe 9 si 10 martie. Dupa acest interval, ploile se vor semnala pe arii mai restranse si vor fi, in general, slabe cantitativ, dar trecator vor fi posibile si precipitatii mixte.

Crisana

In prima zi a intervalului, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Temperaturile maxime vor fi, in medie regionala, de 14 grade, iar cele minime de 5 - 6 grade. Regimul termic va scadea mai semnificativ dupa data de 14 martie, cand se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 6...9 grade, iar cele minime vor fi usor negative, situandu-se in jurul valorii de -1 grad, astfel incat vremea va deveni mai rece decat in mod normal in aceasta perioada. Vor fi ploi insemnate cantitativ in cursul zilei de luni 7 martie si in noaptea de luni spre marti (7/8 martie).

In restul intervalului de prognoza, ploile vor fi in general slabe si cu o probabilitate mai mare de aparitie in jurul datei de 15 martie, cand trecator vor fi posibile si precipitatii mixte.

Transilvania

In primele doua zile, vremea se va mentine calda pentru aceasta data, media regionala a maximelor diurne fiind de 13 - 15 grade, iar a minimelor nocturne de 3 - 5 grade. In intervalul 9 - 13 martie, valorile termice vor fi apropiate de normalul climatologic al perioadei, respectiv maxime in jurul a 10 grade si minime de la zero la doua grade. Dupa data de 14 martie vremea va deveni mai rece decat in mod obisnuit, media temperaturilor maxime va fi de 4...6 grade, iar a celor minime de -4....-2 grade.

Temporar vor fi ploi, in intervalul 7 - 11 martie, iar in jurul datei de 15 martie precipitatiile pot fi mixte. In restul intervalului, probabilitatea pentru precipitatii slabe va fi mai redusa.

Maramures

Pana in jurul datei de 11 martie, valorile termice se vor mentine peste mediile multianuale, astfel ca media regionala a celor maxime va fi de 12 - 14 grade, iar a celor minime de 3 - 5 grade. Ulterior, temperatura va scadea, astfel incat, in intervalul 15 - 20 martie, vremea va deveni rece pentru aceasta perioada, cu maxime in jurul valorii de 6 grade si minime la nivelul regiunii de -3...-2 grade.

Ploi moderate cantitativ vor fi consemnate la inceputul intervalului, iar in jurul datei de 15 martie precipitatiile pot fi mixte. In restul intervalului probabilitatea de precipitatii slabe va fi mai redusa.

Moldova

In primele doua zile, vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada, media regionala a temperaturilor maxime fiind de 15 - 16 grade, iar a celor minime de 4 - 6 grade. In intervalul 9 - 14 martie, valorile diurne se vor apropia de normalul perioadei, respectiv o medie a acestora de 8 - 10 grade, dar minimele se vor mentine peste mediile multianuale, media regionala urmand a se situa in jurul valorii de 3 grade. In a doua saptamana de prognoza, vremea va deveni usor mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului, cu maxime, in medie, de 6 - 8 grade si minime situate in jurul valorii de -2 grade.

Temporar, vor fi ploi, pe arii mai extinse si posibil insemnate cantitativ pe 10 si 11 martie. In restul intervalului, precipitatiile vor fi pe arii restranse, cu mentiunea ca, mai ales in nordul regiunii, dupa data de 15 martie, vor fi posibile precipitatii mixte.

Dobrogea


Intervalul va debuta cu o vreme calda pentru aceasta data, media regionala a temperaturilor maxime urmand a se situa in jurul valorii de 14 grade, in timp ce media temperaturilor minime va fi de 6 - 8 grade. Dupa data de 10 martie, regimul termic va marca o scadere treptata, astfel incat, in intervalul 15 - 19 martie, maximele diurne se vor situa usor sub normele climatologice si nu vor mai depasi 7 - 9 grade. Valorile minime vor fi, de asemenea, in scadere, astfel incat, dupa data de 17 martie, acestea vor atinge o medie de pana la doua grade.

Probabilitatea pentru ploi pe arii relativ extinse va fi mai ridicata pe 10 si 11 martie si in jurul datei de 15 martie.

Muntenia

In primele doua zile ale intervalului, vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului, media maximelor fiind de 16 - 18 grade, iar a minimelor de 6 - 8 grade. In intervalul 10 - 14 martie, valorile diurne se vor apropia de normele climatologice ale datei, atingand o medie de 10 - 11 grade, dar minimele nocturne se vor mentine peste mediile multianuale, urmand a fi de 3 - 5 grade. Dupa data de 15 martie, vremea va deveni usor mai rece decat in mod obisnuit, cu temperaturi maxime, in medie regionala, de 8 - 10 grade si minime de aproximativ zero grade.

Vor fi ploi pe arii extinse in intervalul 9 - 11 martie, cand si cantitatile de apa vor fi mai importante. In restul intervalului precipitatiile, in general slabe, se vor semnala pe arii mai restranse.

Oltenia


In primele doua zile ale intervalului, vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit in prima decada a lunii martie, cu medii regionale ale valorilor maxime de 15 - 16 grade si minime in jurul valorii de 6 grade. In intervalul 10 - 14 martie, valorile diurne se vor apropia de normalul perioadei, respectiv o medie a acestora de 10 - 11 grade, dar minimele se vor mentine peste mediile multianuale, urmand a fi de 3 - 5 grade. Dupa data de 15 martie, vremea va deveni usor mai rece decat in mod obisnuit, cu maxime, in medie, de 8 - 9 grade si minime in jur de zero grade.

Vor fi ploi pe arii extinse in cursul zilei de luni (7 martie) si in noaptea de luni spre marti (7/8 martie), dar si in intervalul 9 - 11 martie, cand cantitatile de apa vor fi mai importante. In restul intervalului precipitatiile, in general slabe, se vor semnala pe arii mai restranse.

La munte

In primele doua zile ale intervalului, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, astfel ca media celor maxime va fi de 5 - 8 grade, iar cea a minimelor se va situa in jurul valorii de un grad Celsius. Ulterior, vremea se va raci treptat, urmand sa devina mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada dupa data de 14 martie, cand se vor inregistra maxime preponderent negative, iar minimele vor cobori pana la valori medii de la -8 la -6 grade.

Temporar, vor fi precipitatii in cea mai mare parte a intervalului, insa probabilitatea pentru cantitati mai insemnate va fi mai mare in cursul zilei de luni (7 martie) si in noaptea de luni spre marti (7/8 martie), precum si in intervalul 9 - 11 martie. Acestea vor fi mai ales sub forma de ploaie in primele zile ale intervalului, apoi vor fi si ninsori.

8 martie 2016
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.