Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 25 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pe 2 saptamani. Vremea in perioada 29 februarie - 13 martie 2016

Prognoza meteo pe 2 saptamani. Vremea in perioada 29 februarie - 13 martie 2016

Vremea se mentine calda in toata tara, cu ploi, dar si valori termice peste media normala a perioadei.

Vremea in BANAT

In primele doua zile ale intervalului vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada, media regionala a temperaturilor maxime fiind de 14...16 grade, iar cea a minimelor de 6...8 grade. Apoi, valorile termice vor fi in scadere si se vor apropia de normalul termic al perioadei, respectiv, maxime in jurul valorii de 9 grade si minime, in medie, de 0...2 grade. Spre finalul primei saptamani de prognoza se va incalzi din nou, spre o medie regionala a valorilor maxime de 15 grade si a celor minime de 5 grade. In a doua parte a intervalului, tendinta va fi de racire usoara, spre valori termice in jurul mediilor multianuale. Vor fi ploi moderate cantitativ in noaptea de luni spre marti (29 februarie/1martie) si in jurul datei de 4 martie, iar dupa data de 6 martie sunt de asteptat ploi slabe.

Vremea in CRISANA

In prima zi a intervalului, valorile termice se vor situa mult peste mediile multianuale, media celor maxime va fi de 16...17 grade, iar cea a minimelor de 4...6 grade. Ulterior va fi o racire, astfel in intervalul 2 - 4 martie, maximele regionale vor fi de 6...8 grade, iar minimele vor fi de 1...2 grade, caracterizand o vreme normala sub aspect termic. Spre finalul saptamanii temperatura va creste, spre maxime in medie de 14...15 grade si minime in jur de 4 grade. In a doua saptamana, tendinta valorilor termice va fi de scadere usora.

Vremea in TRANSILVANIA

In primele doua zile vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada, media regionala a maximelor fiind de 14...15 grade. Apoi, valorile termice vor fi in scadere, apropiindu-se de normalul perioadei, respectiv maxime in jurul valorii de 8 grade si minime la nivelul regiunii de -2....0 grade. Spre finalul primei saptamani se va incalzi din nou, astfel, in medie, maximele vor fi de 13...14 grade, iar minimele se vor situa in jurul valorii de 1 grad. Dupa data de 9 martie valorile termice vor fi in scadere, urmand sa revina in limite normale pentru aceasta perioada.

Vremea in MARAMURES

Prima zi a intervalului valorile termice se vor situa mult peste mediile multianuale, temperaturile maxime vor avea o medie regionala de 16 grade, iar cele minime de 4...6 grade. Ulterior va fi o racire, astfel in intervalul 2 - 4 martie, maximele regionale vor fi de 6...8 grade, iar minimele vor fi de 0...1 grad, caracterizand o vreme normala sub aspect termic. Spre finalul saptamanii temperatura va creste, spre maxime in jurul valorii de 12 grade si minime de 2...3 grade. In a doua saptamana, tendinta valorilor termice va fi de scadere usoara.

Vor fi ploi in cea mai mare parte a intervalului, mai insemnate cantitativ si pe arii mai extinse in jurul datei de 1 martie si posibil dupa data de 6 martie. In 2 martie, trecator vor fi conditii pentru precipitatii mixte.

Vremea in MOLDOVA

Intervalul va fi caracterizat de alternante termice, dar vremea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada. La inceput, temperatura va creste, spre maxime, la nivelul regiunii, de 13...15 grade, apoi, in 3 si 4 martie se va raci, pana la valori in jurul a 9 grade. Spre finalul primei saptamani de prognoza, se vor atinge maxime de 14...15 grade, iar ulterior va fi posibila o scadere treptata pana la valori, in medie regionala, de 10 grade. Media temperaturilor minime se va situa in jur de 4 grade, valori mai coborate fiind posibile in intervalul 3 - 6 martie si spre sfarsitul intervalului. Probabilitatea pentru ploi in general slabe va fi mai ridicata in jurul datei de 4 martie si data de 8 martie.

Vremea in DOBROGEA

Vremea se va mentine calda pe parcursul celor doua saptamani de prognoza. Intervalul va debuta cu o incalzire, ceva insemna, la nivelul regiunii, maxime de 14 grade si minime in medie de 6...8 grade. In 3 si 4 martie, temperatura va fi mai coborata, media regionala a temperaturilor maxime urmand sa fie de 11 grade, iar a celor minime de 4...5 grade. Spre finalul saptamanii temperatura va creste din nou, spre maxime in jurul valorii de 14 grade si minime de 6...7 grade. Dupa data de 9 martie, tendinta valorilor termice va fi de scadere usoara. In zona litorala, valorile diurne de temperatura se vor mentine mai scazute.

Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicata in jurul datei de 4 martie si dupa data de 8 martie.

Vremea in MUNTENIA

Primele trei zile ale intervalului vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada, media regionala a maximelor fiind de 15...17 grade, iar a minimelor de 5...7 grade. In 3 si 4 martie, se va raci, dar valorile termice vor fi in continuare peste mediile multianuale, respectiv, maxime, in medie, de 11...12 grade si minime in jur de 3 grade. Spre finalul primei saptamani de prognoza se va incalzi din nou, spre o medie regionala a valorilor maxime de 17 grade si a celor minime de 5 grade. Dupa data de 9 martie, temperatura va fi in scadere usoara si treptata.

Vor fi ploi in general slabe, in noaptea de luni spre marti (29 februarie/1 martie) si in jurul datei de 4 martie, iar dupa data de 8 martie sunt de asteptat ploi slabe.

Vremea in OLTENIA

Vremea va fi calda in primele doua zilei ale intervalului, cand media regionala a maximelor termice va fi de 14...16 grade, iar cea a minimelor de 6...7 grade. Ulterior, temperatura va fi in scadere, astfel ca in data de 4 martie media valorilor maxime va fi de 8...9 grade, iar a celor minime se va situa in jur de 1 grad. Spre finalul primei saptamani de prognoza se va incalzi din nou, astfel, media valorilor diurne va fi de 15...16 grade, iar a celor nocturne de 3...5 grade. Dupa data de 9 martie, temperatura va scadea si se va apropia de normalul termic al perioadei.

Vor fi ploi temporare, in noaptea de luni spre marti (29 februarie / 1 martie ) si in jurul datei de 4 martie, dar si in a doua saptamana de prognoza.

Vremea LA MUNTE

Intervalul va debuta cu o vreme calda pentru aceasta data, insa vremea se va raci treptat, in intervalul 2 - 4 martie valorile termice se vor apropia de normele climatologice, respectiv medii ale temperaturilor maxime de numai 1...2 grade si ale celor minime de -5....-3 grade. Dupa acest interval, temperatura va creste usor, media valorilor diurne urmand sa fie de 4...6 grade, iar a celor nocturne de -3...-1 grad.

Temporar vor fi precipitatii, pe arii mai extinse si posibil mai insemnate cantitativ, in noapte de luni spre marti (29 februarie/1martie), in jurul datei de 4 martie, dar si in a doua saptamana de prognoza. In primele doua zile vor fi mai ales ploi, apoi precipitatiile vor fi mixte. 
2 martie 2016
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.