Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 4 august 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru miercuri si joi: Valorile termice vor marca o scadere fata de intervalul anterior

Prognoza meteo pentru miercuri si joi: Valorile termice vor marca o scadere fata de intervalul anterior

Miercuri, valorile termice vor marca o scadere fata de intervalul anterior in toate regiunile, devenind apropiate de cele climatologic specifice perioadei in vestul si nordul teritoriului, dar mentinandu-se peste normalul perioadei in rest.

Astfel, se vor inregistra temperaturi maxime de la 5...6 grade in nordul extrem al Moldovei, Maramures si estul Transilvaniei pana la 16...17 grade in sudul tarii si minime intre -5 si 5 grade.

Pe parcursul zilei, cerul va avea innorari temporar accentuate si va ploua pe arii extinse in regiunile sud-estice, unde cantitatile de apa vor depasi izolat 10...15 l/mp si local in restul teritoriului. Ploile vor avea si caracter de aversa si pot fi insotite de descarcari electrice.

La munte precipitatiile vor fi predominant sub forma de lapovita si ninsoare. Noaptea aria precipitatiilor se va restrange, cerul va deveni variabil in majoritatea regiunilor, iar izolat se va semnala ceata. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte si, temporar, in restul teritoriului.

La Bucuresti , desi in scadere fata de intervalul anterior, valorile termice se vor situa peste media climatologica specifica datei. Cerul va avea innorari accentuate pe parcursul zilei si la inceputul noptii, cand temporar va ploua. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 15...16 grade, iar cea minima de 4...5 grade.

Joi
, valorile termice vor continua sa scada in regiunile sudice si sud-estice. In cursul zilei, cerul va fi temporar noros si doar izolat va ploua slab, iar la munte vor fi fulguieli trecatoare. Noaptea, innorarile se vor accentua in regiunile vestice, unde ploile se vor semnala local.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului si pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra intre 4 si 12 grade, iar cele minime intre -6 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 6 grade in Dealurile Banatului. Spre sfarsitul intervalului, in zonele joase din sudul si din estul tarii, pe arii restranse va fi ceata.
24 februarie 2016
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.