Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 22 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea se raceste

Vremea se raceste

Dupa o perioada cu valori termice semnificativ ridicate pentru aceasta perioada a anului, temperaturile vor scadea brusc incepand cu ziua de marti, 29 decembrie 2015.

Valorile termice inregistrate in perioada Craciunului au fost cu aproximativ 11 grade Celsius mai ridicate fata de cele specifice acestei perioade, cea mai ridicata temperatura, de 18 grade, fiind la Ramnicu Sarat.

Potrivit meteorologilor, cea mai scazuta temperatura din tara in aceasta perioada, de -5 grade Celsius, a fost masurata, ieri dimineata, la Miercurea Ciuc, in judetul Harghita, o valoare termica mult mai ridicata fata de -33 grade Celsius in 1998, cea mai scazuta temperatura minima de cand se fac masuratori in judet.
 
Cel mai consistent strat de zapada din tara, de 98 de centimetri, a fost masurat la Varful Omu, la Balea Lac sunt 67 de centimetri de zapada, iar la Bucin 37 de centimetri. In statiunile montane de pe Valea Prahovei stratul de zapada este modest, variind intre doi centimetri la Predeal si 16 centimetri la Sinaia.

Vremea prea calda pentru aceasta perioada se va raci accentuat incepand de marti. Potrivit reprezentantilor ANM, valorile termice nu vor mai depasi zero grade Celsius pe timpul zilei, iar noptile vor deveni geroase in partea nordica si centrala a tarii, unde temperaturile vor cobori pana spre -18 grade Celsius. "Vremea incepe sa se raceasca de marti, scaderea va fi semnificativa, astfel ca ne asteptam ca pe 29 decembrie sa avem temperaturi de cel mult 8 grade Celsius, poate 9 grade Celsius in sudul tarii. Miercuri continua procesul de racire accentuata a vremii, astfel ca vom avea temperaturi intre -5 si 3 grade Celsius la scara intregii tari in timpul zilei, iar joi nu vom mai depasi 0 grade pe timpul zilei decat cu totul izolat, in vestul Olteniei, in rest temperaturi sub zero grade chiar si pe timpul zilei. Noptile vor deveni geroase in partea nordica si centrala a tarii, cu temperaturi care vor cobori pana spre -17, -18 grade in depresiunile Carpatilor Orientali, iar in estul si sudul tarii cam intre -6 si -9 grade Celsius", a spus Adrian Boariu.
28 decembrie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.