Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 8 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pe 3 luni. Afla cum va fi vremea in ianuarie, februarie si martie 2016

Prognoza meteo pe 3 luni. Afla cum va fi vremea in ianuarie, februarie si martie 2016

In primele trei luni ale anului 2016 valorie termice vor peste cele normale ale perioadei. In ceea ce priveste precipitatiile, acestea vor fi sub mediile normale in estul, sud-estul si local in sudul tarii.

Ianuarie 

Temperaturile vor fi apropiate de cele medii in centrul, nordul si local in vestul tarii, iar in rest vor fi peste norme.

In Banat, Dobrogea, Muntenia si Oltenia se vor inregistra maxime de pâna la 2 grade, iar in Crisana si Moldova mercurul din termometre se va situa in jurul valorii de -2 grade. In centrul si in nordul tarii se vor inregistra intre 4 si -6 grade. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general apropiate de mediile multianuale in estul, sud-estul si sudul tarii, iar in restul regiunilor vor avea o tendinta de excedent.

Februarie 

Temperaturile vor fi apropiate de mediile lunare multianuale. Fac exceptie zonele de sud-est, sud si local in ves, unde temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale.

In Muntenia, Oltenia, Dobrogea si Banata maximele se vor incadra intre 2 si 8 grade Celsius. In Moldova si Crisana se vor inregistra valori cuprine intre 0 si 2 grade.
Precipitatiile vor avea o tendinta de excedent si vor face exceptie estul, sud-estul si local sudul tarii, unde vor fi aproape de mediile multianuale.

Martie 

Temperaturile medii vor peste mediile climatologice in sudul, sud-estul si local vestul tarii, iar in celelalte regiuni vor fi in limite normale. In Maramures, Transilvania si nordul Moldovei se vor inregistra valori termice cuprinse intre 0 si 4 grade. In Moldova si Crisana se vor inregistra pâna la 6 grade. In Banat, Oltenia, Muntenia si Dobrogea, temperaturile vor fi intre 6 si 10 grade Celsius.

Precipitatiile lunare se vor situa peste normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii.

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
 
undefined
27 decembrie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.