Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 5 decembrie 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pe 2 saptamani. Vremea de Craciun

Prognoza meteo pe 2 saptamani. Vremea de Craciun

In perioada 14-27 decembrie 2015, vremea va continua sa se menţina frumoasa, temperaturile maxime urmand sa atinga si valori de 12-13 grade Celsius in majoritatea regiunilor. Din punct de vedere al precipitatiilor, acestea vor aparea cel mai probabil dupa data de 22 decembrie, insa vor fi neinsemnate cantitativ.

BANAT

In perioada 15-17 decembrie, valorile termice vor fi in scadere si vor deveni apropiate de cele normale in a doua decada a lunii decembrie, respectiv o medie regionala de 2...5 grade ziua si -3...0 grade noaptea. Incepand din data de 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice, cu maxime de 8...13 grade si minime de 2...5 grade, in medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa acestea nu vor cobori sub limita normala a datei.

In prima saptamana de prognoza vor fi doar precipitatii neinsemnate cantitativ, pe spatii mici, ploi sau burnite. Probabilitatea pentru precipitatii, predominant sub forma de ploaie, va creste insa dupa data de 22 decembrie.

CRISANA

Valorile de temperatura vor fi in scadere in perioada 15-17 decembrie si vor caracteriza o vreme normala pentru data calendaristica, cu maxime de 2...4 grade si minime de -4...-2 grade, mediat pe regiune. Apoi, incepand din 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei din an, cu maxime de 6...12 grade si minime de 1...4 grade, in medie. Pentru ultimele zile din intervalul de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa acestea nu vor cobori sub limita normala a datei.

La inceputul intervalului de prognoza vor fi doar pe spatii restranse precipitatii neinsemnate cantitativ, ploi sau burnite. In perioada 17-19 decembrie precipitatiile, mai ales sub forma de ploaie, se vor semnala local, iar probabilitatea pentru precipitatii va creste din nou dupa data de 22 decembrie.

TRANSILVANIA

In perioada 14-17 decembrie, valorile termice vor fi in general apropiate de cele normale in a doua decada a lunii decembrie, respectiv o medie regionala de 1...4 grade ziua si -5...-2 grade noaptea. Incepand din data de 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa peste cele climatologic specifice, cu maxime de 4...9 grade si minime de -2...2 grade, in medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa cel mai probabil acestea nu vor cobori sub limitele normale ale datei.

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, local vor fi precipitatii mixte cu caracter trecator si slabe cantitativ. Apoi, dupa data de 22 decembrie, este estimata o crestere a probabilitatii pentru precipitatii.

MARAMURES

Valorile de temperatura vor fi in scadere in perioada 15-17 decembrie si vor caracteriza o vreme normala pentru data calendaristica, respectiv maxime de 1...4 grade si minime de -4...-2 grade, mediat pe regiune. Apoi, incepand din 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei din an, cu maxime de 6...9 grade si minime de 1...3 grade, in medie. Pentru ultimele zile din intervalul de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa acestea nu vor cobori sub limita normala a datei.

In perioada 16-18 decembrie vor fi precipitatii mixte, cu caracter temporar si slabe cantitativ. Apoi, o crestere a probabilitatii pentru precipitatii este estimata dupa data de 22 decembrie.

MOLDOVA

Valorile de temperatura vor fi in scadere in perioada 15-17 decembrie si vor caracteriza o vreme normala pentru data calendaristica, cu maxime de 1...5 grade si minime de -5...-2 grade, mediat pe regiune. Apoi, incepand din 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei din an, cu medii ale maximelor de 6...10 grade si ale minimelor de 1...4 grade. Pentru ultimele zile din intervalul de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa acestea nu vor cobori sub limita normala a datei.

In perioada 15-19 decembrie, temporar vor fi precipitatii slabe cantitativ, pe spatii restranse, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. Apoi, este estimata o crestere a probabilitatii pentru precipitatii in intervalul 22-24 decembrie.

DOBROGEA

In perioada 15-17 decembrie, valorile termice vor fi in general apropiate de cele normale in a doua decada a lunii decembrie, respectiv o medie regionala de 3...5 grade ziua si -2...2 grade noaptea. Incepand din data de 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa peste cele climatologic specifice, cu maxime de 7...12 grade si minime de 2....5 grade, in medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa cel mai probabil acestea nu vor cobori sub limitele normale ale datei.

Pe parcursul primei saptamani de prognoza probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa, dar este estimata a fi in crestere dupa data de 22 decembrie.

MUNTENIA

In perioada 15-17 decembrie, valorile termice vor fi in scadere si vor deveni apropiate de cele normale in a doua decada a lunii decembrie, respectiv o medie regionala de 3...5 grade ziua si -3...-1 grad noaptea. Incepand din data de 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice, cu maxime de 7...12 grade si minime de 1...4 grade, in medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa acestea nu vor cobori sub limita normala a datei.

Pana in jurul datei de 21 decembrie, vor fi posibile precipitatii slabe, izolate, mai ales ploi sau burnita. Probabilitatea pentru precipitatii, predominant sub forma de ploaie, este estimata a fi in crestere in perioada 22-24 decembrie.

OLTENIA

In perioada 15-17 decembrie, valorile termice vor fi in scadere si vor deveni apropiate de cele normale in a doua decada a lunii decembrie, respectiv o medie regionala de 4...6 grade ziua si -3...-1 grad noaptea. Incepand din data de 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice, cu maxime de 7...13 grade si minime de 1...4 grade, in medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa acestea nu vor cobori sub limita normala a datei.

Pana in jurul datei de 21 decembrie, vor fi posibile precipitatii slabe, izolate, ploi sau burnite. Probabilitatea pentru precipitatii, predominant sub forma de ploaie, este estimata a fi in crestere in perioada 22-24 decembrie.

LA MUNTE

In perioada 14-17 decembrie valorile de temperatura vor fi in general apropiate de cele normale pentru data calendaristica, respectiv maxime de -2...2 grade si minime de -8...-4 grade, in medie. Apoi, incepand din 18 decembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa peste cele specifice perioadei din an, cu medii ale maximelor de 2...6 grade si ale minimelor de -3...0 grade. Pentru ultimele zile din intervalul de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, insa acestea nu vor cobori sub limita normala a datei.

In perioada 15-19 decembrie vor fi precipitatii locale, cu caracter temporar si slabe cantitativ, lapovita si fulguieli. Apoi, dupa data de 22 decembrie, este estimata o crestere a probabilitatii pentru precipitatii.
14 decembrie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.