Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pe 2 saptamani. Vremea pana pe 6 decembrie 2015

Prognoza meteo pe 2 saptamani. Vremea pana pe 6 decembrie 2015

In perioada urmatoare vremea se raceste comparativ cu intervalul anterior, dar fara ca temperaturile sa coboare semnificativ sub valorile termice normale ale perioadei. 

MUNTENIA

Chiar daca scaderea de temperatura fata de saptamana care s-a incheiat va fi semnificativa, valorile se vor mentine in general mai ridicate decat mediile climatologice specifice la sfarsit de noiembrie si inceputul lunii decembrie, cu precadere la valorile nocturne. Astfel, se vor inregistra maxime de 7...11 grade si minime de 1...6 grade, mediat pe regiune, valori mai mici fiind posibile in perioada 29-30 noiembrie.

Probabilitatea pentru ploi va fi ridicata, in special pe parcursul primei saptamani de prognoza, cand vor fi posibile si cantitati de apa mai insemnate. 

OLTENIA

In intervalul celor doua saptamani de prognoza, sunt estimate temperaturi ce se vor situa in jurul celor normale in aceasta perioada din an, cu maxime de 6...9 grade si minime de 0...4 grade, mediat pe regiune. Vor fi insa si nopti cu o vreme mai rece, cu temperaturi usor negative.

Probabilitatea pentru ploi va fi ridicata, mai ales pe parcursul primei saptamani de prognoza, cand local se vor cumula cantitati de apa mai insemnate. 

BANAT

In cea mai mare parte a intervalului, valorile termice vor fi apropiate de cele caracteristice in ultima decada de noiembrie si la inceputul lunii decembrie, dar vor fi si zile cu vreme mai rece decat normal. Astfel, in medie, vor fi maxime termice de 5...9 grade si minime de 0...4 grade, iar temperaturi mai scazute vor fi posibile in perioadele 25-26 si 28-29 noiembrie.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor se va mentine relativ ridicata pe parcursul celor doua saptamani de prognoza. Vor fi mai ales ploi, ce pot cumula local cantitati de apa mai insemnate, dar temporar vor aparea precipitatii mixte. 

CRISANA

Pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de mediile climatologice specifice perioadei, astfel ca se vor inregistra medii ale maximelor de 4...7 grade si ale minimelor de 0...4 grade. Vor fi si perioade, cel mai probabil in datele de 25-26 si 28-29 noiembrie, cand sunt estimate temperaturi mai scazute, ce vor caracteriza o vreme mai rece decat obisnuit.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor se va mentine relativ ridicata de-a lungul intervalului de referinta. Vor fi mai ales ploi, ce pot fi moderate cantitativ, dar temporar vor aparea precipitatii mixte. 

TRANSILVANIA

In intervalul celor doua saptamani de prognoza, sunt estimate temperaturi ce se vor situa in general in jurul celor normale in aceasta perioada din an, cu maxime de 3...7 grade si minime de -3...2 grade, mediat pe regiune. Vor fi insa si zile cu o vreme rece, mai ales la sfarsitul primei saptamani ( zilele de 28 si 29 noiembrie).

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor -in general moderate cantitativ- va fi relativ ridicata pe parcursul intervalului de referinta. Vor fi ploi, dar temporar si lapovita sau ninsoare, in special in zonele perimontane. 

MARAMURES

In cea mai mare parte a intervalului, se vor inregistra valori termice in jurul celor obisnuite in ultima decada de noiembrie si la inceputul lunii decembrie, dar vor fi si zile cu vreme mai rece decat normal. Astfel, in medie, vor fi maxime de 4...7 grade si minime de -2...0 grade, iar temperaturi mai scazute vor fi posibile la sfarsitul primei saptamani.

Precipitatiile vor aparea cu o probabilitate mare pe parcursul intregului interval, dar vor fi slabe sau moderate cantitativ. Vor predomina ploile, temporar fiind de asteptat si precipitatii mixte. 

MOLDOVA

Mediile valorilor de temperatura se vor apropia de normalul pentru ultima decada de noiembrie si inceputul lunii noiembrie, fiind estimate maxime de 4...7 grade si minime de -2...3 grade. Fata de aceste valori mediate pe regiune sunt de asteptat temperaturi mai ridicate in sudul regiunii, dar o vreme ceva mai rece in partea sa nordica.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in special pe parcursul primei saptamani de prognoza cand local, mai ales in sud, se pot cumula cantitati de apa mai mari. In nord si in dealurile subcarpatice temporar vor fi si lapovite sau ninsori, iar in restul regiuni vor predomina ploile. 

DOBROGEA

Chiar daca vor scadea semnificativ fata de intervalul anterior, valorile de temperatura se vor mentine mai ridicate decat cele obisnuite in aceasta perioada din an, atat ziua cand vor fi in medie 8...13 grade, dar cu precadere pe timpul noptilor cand se vor inregistra intre 5 si 9 grade.

Probabilitatea pentru ploi (in general moderate cantitativ) va fi ridicata, in special pe parcursul primei saptamani de prognoza. 

LA MUNTE

Regimul valorilor termice va fi unul apropiat de cel normal pentru perioada din an in care ne aflam. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 0...2 grade, iar minimele vor fi exclusive negative, urmand a se situa in general intre -7 si -4 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor se va mentine ridicata, in special pe parcursul primei saptamani. La peste 1400 m altitudine vor predomina ninsorile, care temporar pot fi mai consistente, iar la altitudini mai mici vor fi si lapovite sau ploi. Izolat se va depune polei.
24 noiembrie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.