Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pe 2 saptamani: 16-29 noiembrie

Prognoza meteo pe 2 saptamani: 16-29 noiembrie

Vremea in Banat
 
In primele zile ale perioadei de prognoza, vremea se va mentine usor mai calda şi obisnuita in a doua decada a lunii noiembrie, cu temperaturi maxime, in medie, intre 15 si 17  grade. Incepand din 20 noiembrie insa, valorile termice vor scadea, devenind normale pentru aceasta perioada din an si apoi urmand a se situa chiar sub mediile climatologice, cu un ecart mediu al maximelor de 6 - 9 grade, mai mici in ultimele zile ale lunii, spre 4 grade. . Regimul minimelor nocturne va avea aceeasi evolutie, astfel ca la inceput acestea vor fi mult mai ridicate decat cele obisnuite, cu o medie de 5...8 grade, apoi vor scadea continuu, urmand a se situa, in medie, intre 0 si 2 grade, cu valori usor negative spre sfarsitul lunii. 

Intre 21-29 noiembrie exista o mai mare probabilitate de aparitii ale ploilor, iar pe 22 noiembrie vor fi semnalate averse pe suprafete mari.

Vremea in Crisana
Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme mai calda decat in mod obisnuit in a doua decada a lunii noiembrie, cu temperaturi maxime, in medie, de 12 -14 grade. Incepand din 20 noiembrie insa, valorile termice vor scadea, devenind normale pentru aceasta perioada din an, iar local chiar sub mediile climatologice, cu un ecart mediu al maximelor diurne de 5 - 9 grade, usor mai mici spre sfarsitul lunii. Regimul minimelor nocturne va avea aceeasi evolutie, astfel ca la inceput acestea vor fi mult mai ridicate decat cele obisnuite, cu o medie de 5 - 7 grade, apoi vor scadea continuu, urmand a se situa, in medie, intre 0 si 2 grade, iar spre sfasitul lunii in jurul a -2 grade Celsius. 

Vor fi averse, cu caracter temporar, in jurul datelor 18-19 noiembrie, iar ulterior se estimeaza o crestere a probabilitatii pentru precipitatii slabe mixte abia dupa data de 25 noiembrie. Cantitati semnificative de apa sunt asteptate pe 21 si 22 noiembrie.

Vremea in Transilvania
In primele zile ale intervalului, vremea se va mentine usor mai calda decat in mod obisnuit in a doua decada a lunii noiembrie, cu temperaturi maxime, in medie, de 12 si 14 grade. Insa, incepand din 20 noiembrie, valorile termice diurne vor scadea, devenind normale pentru aceasta perioada din an si apoi urmand a se situa chiar sub mediile climatologice, cu un ecart mediu al maximelor de 4 si 7 grade, mai mici catre sfarsitul lunii, spre 2 grade. Regimul minimelor nocturne va avea aceeasi evolutie, astfel ca la inceput acestea se vor situa, in cea mai mare parte a regiunii, peste cele obisnuite, cu o medie de 2 si 5 grade, apoi vor scadea continuu, urmand a se a se incadra intre -2 si -4 grade, cu valori medii local mai mici, spre -5 grade, catre sfasitul lunii. 
 
Vor fi ploi pe arii extinse in primele zile, moderate cantitativ in jurul datei de 20 noiembrie, iar in restul intervalului vor fi precipitatii in general slabe, cu caracter local, care, dupa data de 21 noiembrie, vor fi mixte. 

Vremea in Maramures
In primele zile ale intervalului, vremea se va mentine mai calda decat ar fi normal in aceasta perioada din an, astfel ca temperaturile maxime vor fi de 11 - 13 grade, in medie. Insa, incepand din 20 noiembrie, valorile termice vor scadea treptat, urmand a se situa sub mediile climatologice ale perioadei, cu un ecart mediu al maximelor diurne de 5 - 8 grade, mai mici spre 2 grade la sfarsitul lunii. Aceeasi evolutie este estimata si in privinta regimului minimelor nocturne, care vor scadea de la valori in medie de 4 - 7 grade in primele nopti, la un ecart -1 si 3 grade dupa data de 21 noiembrie, cu temperaturi chiar si mai mici spre sfarsitul lunii, cand se vor situa, in medie, in jurul a -4 grade. 

In intervalul 17-21 noiembrie vor fi precipitatii pe spatii extinse, cu caracter temporar, predominant sub forma de ploaie. Probabilitatea pentru precipitatii mixte, in general slabe, va creste dupa data de 25 noiembrie.

Vremea in Moldova
In primele zile ale intervalului,vremea se va mentine mai calda decat ar fi normal in aceasta perioada din an, astfel ca temperaturile maxime vor fi de 11 si 14 grade, ziua, si valorile minime intre 3 si 6 grade, noaptea. in medie regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale in a doua decada a lunii noiembrie, cu temperaturi maxime, in medie, de 6 si9 grade si minime de 3 - 6 grade. Incepand din 20 noiembrie insa, vremea se va raci treptat, temperaturile urmand a se situa sub mediile climatologice specifice perioadei, cu valori medii ale maximelor diurne de 0 si 4 grade si ale minimelor nocturne de -4 si 2 grade. 

In prima saptamana probabilitatea pentru precipitatii nu este foarte ridicata, acestea urmand a fi mai frecvente si izolat in cantitati mai insemnate in data de 20 noiembrie, cand vor predomina ploile, dar si in 20-21 noiembrie cand sunt de asteptat precipitatii mixte. 

Vremea in Dobrogea 
In primele zile ale intervalului, valorile termice vor fi usor peste cele caracteristice perioadei calendaristice, cu maxime de 15, 16 grade si minime de 6 si 8 grade, mediat pe regiune. Insa, incepand din 24 noiembrie, vremea se va raci, valorile termice urmand a se situa sub mediile climatologice, cu maxime diurne de 7 si 9  grade si minime nocturne situate, in general, intre 1 si 3 grade. 

In intervalul 17-21 noiembrie probabilitatea pentru ploi va fi destul de scazuta, iar incepand cu 22 noiembrie acestea se vor semnala pe arii extinse, desi neinsemnate cantitativ. 

Vremea in Muntenia 
Si in Muntenia, vremea se mentine calda pentru perioada in care ne aflam, iar maximele diurne se vor situa in jurul valorii de 16 grade, cu exceptia datei de 17 noiembrie, care se anunta a fi mai racoroasa. In prima saptamana a prognozei, temperaturile minime nocturne se vor situa in jurul valorii de 5 grade. In a doua saptamana, vremea se raceste , temperaturile  fiind caracterizate de maxime cuprinse intre -1 si 2 grade, apropiate de mediile multianuale ale perioadei. 

Dupa data de 21 noiembrie, aproape in fiecare zi, vor fi ploi la nivel local, in general slabe cantitativ. 

Vremea in Oltenia 
Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme mai calda  pentru data din calendar si  spre mijlocul saptamanii, astfel ca valorile maxime vor fi, in medie, intre 14 si 16 grade. Abatarea pozitiva fata de mediile specifice perioadei va fi evidenta la valorile nocturne de la inceputul intervalului, acestea urmand a se incadra intre 5 si 7 grade, mediat pe regiune. Incepand din 22 noiembrie insa, temperaturile vor scadea, devenind mai mici decat cele normale in aceasta perioada din an, cu un ecart mediu de 4 si 8 grade la cele diurne si -2 si 2 grade la minimele nocturne. 

In jurul datei de 21 noiembrie, vor fi ploi pe arii extinse, dar in general slabe cantitativ. Dupa data de 25 noiembrie va creste probabilitatea pentru precipitatii mixte. 

17 noiembrie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.