Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 9 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pe 2 saptamani. Vremea in intervalul 9-22 noiembrie 2015

Prognoza meteo pe 2 saptamani. Vremea in intervalul 9-22 noiembrie 2015

In intervalul 9-22 noiembrie 2015 vremea se mentine in general frumoasa, cu temperaturi medii diurne situate intre 12 si 20 de grade.

Banat:

In primele zile ale intervalului, vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit in a doua decada a lunii noiembrie, astfel ca se vor inregistra medii regionale ale temperaturilor maxime de 15 - 17 grade si ale celor minime de 7 - 9 grade. Spre finalul primei saptamani, valorile termice vor scadea si, desi vor avea usoare variatii de la o zi la alta, se vor mentine in jurul mediilor climatologice specifice pana la sfarsitul perioadei de referinta, cu maxime termice de 10-12 grade si minime de doua si 5 grade, mediat pe regiune. Vor fi ploi slabe sau burnite cu caracter local la inceputul intervalului, dar si dupa data de 17 noiembrie.  

Crisana: 

Intervalul va debuta cu o vreme mult mai calda decat in mod normal in a doua decada a lunii noiembrie, astfel ca vor fi, in medie regionala, temperaturi maxime de 14 - 16 grade si minime de 6 - 8 grade. Spre sfarsitul primei saptamani de prognoza, se va produce o racire a vremii, dar valorile termice nu vor scadea sub limita climatologic specifica perioadei, fiind estimate, pana spre finalul intervalului de referinta, maxime termice de 9 - 12 grade si minime de pana la 4 grade, medii regionale. Se vor semnala local burnite sau ploi slabe la inceputul intervalului si, din nou, dupa data de 17 noiembrie.  

Transilvania:

In primele zile ale intervalului, vremea va fi mult mai calda decat ar fi normal in a doua decada a lunii noiembrie, astfel ca se vor inregistra medii regionale ale temperaturilor maxime de 12 - 16 grade si ale minimelor de 5 - 8 grade. Spre sfarsitul primei saptamani de prognoza, valorile termice vor scadea si, desi vor avea usoare variatii de la o zi la alta, se vor mentine in jurul mediilor climatologice specifice pana la finalul perioadei de referinta, cu maxime termice de 8 - 10 grade si minime intre zero si doua grade, mediat pe regiune, fiind de asteptat si valori nocturne negative, in special in zonele depresionare. Vor fi ploi slabe sau burnite pe areale restranse la inceputul intervalului, iar probabilitatea de ploaie va creste, din nou, in cea de-a doua saptamana, cu precadere in jurul datei de 17 noiembrie. 

Maramures:

In primele zile ale intervalului, vremea va fi mult mai calda decat ar fi normal in a doua decada a lunii noiembrie, astfel ca se vor inregistra medii ale temperaturilor maxime de 12 - 14 grade si ale minimelor de 6 - 7 grade. Spre sfarsitul primei saptamani de prognoza, valorile termice vor scadea si, desi vor avea usoare variatii de la o zi la alta, se vor mentine in jurul mediilor climatologice specifice pana la finalul perioadei de referinta, cu maxime termice de 8 - 10 grade si minime intre un grad si 4 grade, mediat pe regiune. Vor fi ploi slabe sau burnite local la inceputul intervalului, iar probabilitatea de ploaie va creste in cea de-a doua saptamana, cu precadere in jurul datei de 17 noiembrie. 

Moldova: 

Pana la sfarsitul primei saptamani, valorile de temperatura se vor situa cu mult peste cele inregistrate in mod obisnuit in aceasta perioada din an, media temperaturilor maxime urmand a fi de 14...17 grade, iar a minimelor de 5...9 grade. Ulterior, vremea se va raci, insa temperaturile estimate nu vor cobori sub cele climatologic specifice perioadei, cu medii regionale de 8 - 12 grade ziua si doua si grade, noaptea. Probabilitatea pentru ploi slabe sau burnita va fi mai mare in jurul datei de 10 noiembrie si in perioada 17 - 18 noiembrie.  

Dobrogea:

Pe parcursul primei saptamani, vremea va fi mult mai calda decat in mod normal in a doua decada a lunii noiembrie, astfel ca se vor inregistra, in medie, temperaturi maxime de 14 - 17 grade si minime de 7 - 10 grade. Incepand cu data de 15 noiembrie, se va produce o racire a vremii, dar valorile termice nu vor scadea sub limita climatologic specifica perioadei, fiind estimate, pana spre finalul intervalului de referinta, maxime termice de 10 - 14 grade si minime de 4 - 6 grade, medii regionale. Probabilitatea de ploaie va fi redusa in cea mai mare parte a intervalului.  

Muntenia: 

Prima saptamana a intervalului va fi caracterizata de o vreme mult mai calda decat in mod obisnuit pentru perioada aceasta din an, cu valori maxime de 16 - 19 grade si minime de 6 - 9 grade, mediat pe regiune, fiind de asteptat, in dupa-amiaza de 11 noiembrie, chiar si valori de peste 20 de grade. Incepand cu 15 noiembrie, temperaturile vor scadea, dar vor oscila in jurul mediilor climatologice, respectiv 10 - 14 grade ziua si intre doua si 5 grade, noaptea. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi redusa pe tot parcursul intervalului de referinta.  

Oltenia:

Pe parcursul primei saptamani, vremea va fi mult mai calda decat in mod normal in a doua decada a lunii noiembrie, astfel ca se vor inregistra, in medie, temperaturi maxime de 15 - 19 grade si minime de 7 - 10 grade. Incepand cu data de 15 noiembrie, se va produce o racire a vremii, dar valorile termice nu vor scadea sub limita climatologic specifica perioadei, fiind estimate, pana spre finalul intervalului de referinta, maxime de 10 - 13 grade si minime intre doua si 5 grade, medii regionale. Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusa in cea mai mare parte a intervalului.  

La munte:

Vremea mult mai calda decat ar fi normal in luna noiembrie se va mentine pe parcursul primei saptamani, cand vor fi medii ale maximelor termice de 7 - 11 grade si ale minimelor de pana la 3 grade. Dupa data de 15 noiembrie, temperaturile vor scadea, dar, in general, vor oscila in jurul celor obisnuite ale perioadei. Astfel, se vor inregistra valori de 3 - 6 grade, ziua, iar noaptea vor predomina temperaturile negative. Se vor semnala ploi locale la inceputul intervalului, apoi probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste in cea de-a doua saptamana, in special in jurul datei de 17 noiembrie.
9 noiembrie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.