Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 9 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea in urmatoarele doua saptamani. Prognoza meteo 7 - 20 septembrie 2015

Vremea in urmatoarele doua saptamani. Prognoza meteo 7 - 20 septembrie 2015

In prima saptamana a intervalului analizat vremea va fi racoroasa, cu temperaturi sub normalul termic al acestei perioade in anumite regiuni ale tarii, mai ales in timpul noptii atunci cand temperaturile vor inregistra chiar si 9 grade Celsius. De la sfarsitul primei saptamani de prognoza, vremea se va mai incalzi, astfel ca, dupa 15-16 septembrie, media temperaturilor diurne se va incadra intre 25-27 grade Celsius si 12-13 grade Celsius pe timpul noptii. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai mare in intervalul 11-12 septembrie in restul perioadei precipitatiile avand doar aspect izolat. 

Vremea in Banat

In primele zile ale intervalului de prognoza vremea va fi racoroasa, cu medii termice diurne situate in jurul a 22 de grade si nocturne intre 9 si 11 grade. Dupa 12 septembrie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, devenind calda pe 15-16 septembrie, atunci cand temperaturile maxime se vor situa, in medie, in jurul valorii de 28 de grade si minimele vor fi de aproximativ 13 grade. intre 18 si 20 septembrie, regimul termic va redeveni normal, fiind caracterizat de temperaturi diurne de 24 de grade si nocturne de 12 grade, mediate pe intreaga regiune. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare intre 10 si 13 septembrie, cand va ploua pe arii extinse si se vor cumula cantitaţi de apa mai importante si, din nou, dupa 15 septembrie, cand ploile se vor semnala izolat si vor fi, in general, slabe cantitativ. 

Vremea in Crisana

Vremea va fi racoroasa in decursul primei saptamani a intervalului de prognoza, cand temperaturile maxime se vor situa, in general, in jurul unor valori medii de 20 de grade, in timp ce minimele vor fi de 8...10 grade. Din 13 septembrie va avea loc un proces de incalzire treptata, care va determina, in jurul datei de 16 septembrie, maxime diurne de aproximativ 27 de grade si minime nocturne de 12...13 grade. Ulterior, o noua racire va conduce, in ultimele zile de prognoza, la un regim termic normal pentru aceasta perioada a anului, cu medii ale temperaturilor maxime de 24 de grade si ale minimelor de 12...13 grade. Va ploua pe arii extinse si mai insemnat cantitativ in jurul datei de 11 septembrie, iar dupa 15 septembrie va creste din nou probabilitatea pentru ploi, dar in general slabe si pe arii mai restranse.   

Vremea in Transilvania

Intre 7 si 12 septembrie regimul temperaturii aerului va fi usor mai scazut decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada a anului, concretizandu-se prin valori termice diurne de 19...21 de grade si nocturne situate intre 6 si 9 grade. in intervalul 13 – 16 septembrie vremea se va incalzi, si temperatura aerului va creste spre 24...25 de grade ziua si 10 grade noaptea, in medie. Abia in ultimele zile ale celor doua saptamani de prognoza valorile termice se vor apropia de normele climatologice ale perioadei, cu o medie de 22 de grade a valorilor maxime si de 8...9 grade a celor minime. Probabilitatea de apariţie a averselor pe arii extinse va fi mai mare pe 11,12 si 15 septembrie, cand izolat ploile pot fi mai abundente, iar in rest doar trecator si pe arii restranse va ploua slab.  

Vremea in Maramures

Vremea va fi racoroasa in cea mai mare parte a primei saptamani de prognoza, cand temperaturile maxime se vor situa, in medie, intre 18 si 21 de grade, iar cele minime vor fi de 7...9 grade. Dupa 12-13 septembrie va avea loc o crestere a mediilor termice, spre valori diurne de 26 de grade si nocturne de 12 grade, in jurul datei de 16 septembrie. Ulterior, regimul termic va marca o scadere usoara, spre valori apropiate de normele climatologice ale perioadei. Astfel, in ultimele zile ale prognozei, vor fi temperaturi de 22 de grade ziua si aproximativ 11 grade noaptea. Pe 11 si 12 septembrie va ploua pe arii extinse si, izolat, posibil mai insemnat cantitativ, iar in celelalte zile ale intervalului de prognoza vor fi doar ploi trecatoare, nesemnificative.  

Vremea in Moldova

Valorile termice diurne se vor menţine, in general, in limite normale climatologic pentru aceasta perioada pe parcursul primei saptamani de prognoza, cand se vor consemna medii ale maximelor diurne de 21...23 de grade si ale minimelor nocturne de 9...11 grade. intre 14 si 16 septembrie vremea se va incalzi, spre valori medii de 25 de grade ziua si 16 grade noaptea, pentru ca la finalul intervalului de prognoza regimul termic sa redevina normal. Ploi slabe cantitativ se vor semnala aproape in fiecare zi a intervalului de prognoza, dar numai izolat, si doar in jurul datei de 12 septembrie va ploua pe arii extinse.  

Vremea in Dobrogea

Pe tot parcursul celor doua saptamani ale intervalului de prognoza regimul termic nu va avea variaţii importante, fiind caracterizat de valori medii ale temperaturii aerului apropiate de normele perioadei. Astfel, maximele diurne se vor situa intre 21 si 23 de grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse, in medie, intre 14 si 16 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in jurul datei de 12 septembrie, iar in celelalte zile doar izolat si trecator vor fi posibile ploi slabe. 

Vremea in Muntenia

In prima saptamana a intervalului de prognoza regimul termic se va menţine apropiat de cel normal pentru aceasta perioada a anului, cu valori diurne situate, in medie, intre 23 si 25 de grade. Dupa 12 septembrie, un proces de incalzire treptata va determina o crestere a temperaturii aerului, spre medii ale maximelor diurne de aproximativ 26 de grade, pentru ca spre 19...20 septembrie acestea sa scada cu aproximativ 2 grade, vremea redevenind normala din punct de vedere termic pentru a doua decada a lunii septembrie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori cuprinse, in medie, intre 11 si 13 grade, pe tot parcursul intervalului de prognoza. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi destul de redusa si doar pe 11 si 12 septembrie vor fi ploi pe arii extinse, posibil, izolat, mai importante cantitativ. 

Vremea in Oltenia

Media regionala a temperaturilor maxime diurne va fi de aproximativ 23...24 de grade in intervalul 7-10 septembrie, apoi va marca o scadere, spre 20 de grade, in jurul datei de 11 septembrie, cand vremea va deveni racoroasa. Dar treptat, un nou proces de incalzire va conduce la valori usor peste mediile multianuale ale perioadei, respectiv 26 de grade, pe 15 si 16 septembrie. in ultimele zile ale prognozei, o noua scadere a temperaturii va readuce regimul termic la normal, cu valori maxime diurne de 23...24 de grade. Regimul termic nocturn, concretizat prin temperaturi de 13 grade la inceputul intervalului, va marca o scadere spre 10 grade pe 9 septembrie, apoi va creste din nou, iar intre 11 si 20 septembrie se va menţine relativ constant, la valori de 12...14 grade. intre 10 si 12 septembrie va ploua pe arii extinse si se vor cumula si cantitaţi de apa mai importante. Ulterior, va mai ploua, dar numai trecator si izolat, dupa data de 15 septembrie. 

Vremea la munte

In prima saptamana a intervalului de prognoza vremea va fi racoroasa, cu medii ale temperaturilor maxime intre 10 si 12 grade, in timp ce nopţile vor fi destul de reci, cu medii termice de 2...4 grade. intre 13 si 16 septembrie temperaturile vor fi in crestere de la o zi la alta, astfel incat se vor atinge 18 grade ziua si 8 grade noaptea si, abia spre sfarsitul perioadei de prognoza, regimul termic va reveni la normal, fiind estimate medii ale maximelor diurne de 16 grade si ale minimelor nocturne de aproximativ 7 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare intre 10 si 12 septembrie, cand acestea se vor semnala pe arii relativ extinse, apoi va creste din nou dupa 15 septembrie, cand ploile vor fi slabe cantitativ.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 
7 septembrie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.