Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea se raceste. Prognoza meteo 5 - 7 septembrie 2015

Vremea se raceste. Prognoza meteo 5 - 7 septembrie 2015

Vremea in tara - sambata

Vremea se va mentine calduroasa in jumatatea de sud-est a tarii, iar in Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei si sudul Moldovei dupa-amiaza va fi din nou canicula si disconfort termic accentuat. in restul teritoriului, vremea va fi instabila, cerul va avea innorari temporar accentuate, vor fi averse si descarcari electrice, conditii in care valorile termice vor fi mai scazute decat in zilele anterioare, apropiindu-se de cele climatologic specifice datei din calendar. Va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 35...40 l/mp. Astfel de fenomene isi vor face aparitia local si in celelalte regiuni, mai ales seara si noaptea. Vantul va avea unele intensificari la munte, in zona litoralului, dar cu precadere asociate averselor, cand vor lua si aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi de la 22...23 de grade in Crisana si Maramures, pana la 37...38 de grade local in Muntenia si cu totul izolat in Oltenia. Minimele termice se vor incadra intre 13 si 23 de grade.

Vremea in Bucuresti - sambata

Vremea va fi in continuare caniculara dupa-amiaza, cand temperatura aerului va urca pana la 36...37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu innorari noaptea, cand vor fi conditii pentru averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura minima va fi de 20...22 de grade, usor mai scazuta in zona preoraseneasca.

Vremea in tara - duminica

Vremea se va raci in majoritatea regiunilor, dar in sud-estul teritoriului se va mentine calduroasa, izolat caniculara dupa-amiaza. in nordul, centrul tarii si la munte, vor fi innorari temporare si, mai ales in prima parte a intervalului, vor mai fi averse locale. in regiunile estice si sud-estice instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata seara si in prima parte a noptii si pe arii relativ extinse vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice si izolat va cadea grindina. in celelalte regiuni, ploile se vor semnala izolat. Vantul va avea intensificari temporare in cea mai mare parte a tarii, iar in timpul fenomenelor asociate instabilitatii atmosferice trecator poate lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 19 grade in Maramures si 35 de grade in Baragan si in vestul Dobrogei. Temperaturile minime se vor incadra, in general, intre 9 si 20 de grade.

Vremea in Bucuresti - duminica

Desi temperatura aerului va marca o scadere, vremea se va mentine calduroasa. Cerul va fi temporar noros, iar seara si la inceputul noptii se vor semnala averse, insotite de descarcari electrice. Vantul va avea unele intensificari in cursul zilei, apoi va slabi in intensitate. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 33 de grade, iar cea minima va fi de 16...18 grade, usor mai scazuta in zona preoraseneasca.

Vremea in tara - luni

Vremea va continua sa se raceasca, chiar accentuat in sud-estul teritoriului, astfel ca valorile termice diurne vor ajunge in cea mai mare parte a tarii sa se incadreze in limitele normale ale perioadei. Exceptie vor face regiunile intracarpatice, unde vremea va deveni racoroasa pentru aceasta data. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17...18 grade in Maramures, Transilvania si Crisana si 28 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor incadra intre 3 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 19 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in jumatatea de nord-vest, iar in prima parte a zilei si in sud-est, dar numai pe arii restranse va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana si trecator in sudul Olteniei si pe litoral.

Vremea in Bucuresti - luni

Vremea se va raci accentuat, devenind normala sub aspect termic pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in prima parte a zilei, dar probabilitatea de ploaie va fi redusa. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 26 de grade, iar cea minima va fi de 12...14 grade.

4 septembrie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.