Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea va deveni instabila. Prognoza meteo 4 - 6 septembrie 2015

Vremea va deveni instabila. Prognoza meteo 4 - 6 septembrie 2015

Vremea in tara - vineri

Vremea va fi in continuare calduroasa in majoritatea zonelor, caniculara in sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, sudul si centrul Moldovei, unde si disconfortul termic va fi ridicat. in restul teritoriului doar izolat indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80. in vestul, centrul si nordul tarii, precum si in zonele montane si submontane, cerul va avea innorari temporar accentuate si, mai ales in a doua parte a zilei si noaptea, pe arii restrânse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vântului. Izolat vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa pot depasi 20 l/mp. in restul teritoriului, cerul va fi variabil la senin. Temperaturile maxime se vor incadra intre 26 de grade pe litoral si 37 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime intre 12 si 23 de grade. in primele ore ale diminetii, in sud-estul tarii pe spatii mici va fi ceata.

Vremea in Bucuresti - vineri

Vremea va fi in continuare calduroasa, caniculara dupa-amiaza, cu o maxima a temperaturii aerului in jurul valorii de 35 de grade si disconfort termic. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura minima va fi de 19...20 de grade, usor mai scazuta in zona preoraseneasca.

Vremea in tara - sambata

Vremea se va mentine calduroasa in jumatatea de sud-est a tarii, iar in Muntenia, local in Oltenia, sudul Moldovei si vestul Dobrogei dupa-amiaza va fi din nou canicula si disconfort termic. in restul teritoriului, vremea va fi in general instabila, cerul va avea innorari temporar accentuate, pe arii relativ extinse vor fi averse si descarcari electrice, conditii in care valorile termice vor fi mult mai scazute decât in zilele anterioare, apropiindu-se de cele climatologic specifice datei din calendar. Izolat va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 25...30 l/mp. Astfel de fenomene isi vor face aparitia izolat si in celelalte regiuni, mai ales pe timpul noptii. Vântul va avea unele intensificari la munte, in zona litoralului, dar cu precadere asociate averselor, când pot lua si aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi de la 22...23 de grade in Maramures si nordul extrem al Moldovei pâna la 37...38 de grade local in Muntenia si sudul Olteniei; minimele termice se vor incadra intre 13 si 23 de grade.

Vremea in Bucuresti - sambata

Vremea va fi in continuare caniculara dupa-amiaza, cand temperatura aerului va urca pana la 37...38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de 20...22 de grade.

Vremea in tara - duminica

Vremea se va raci in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul teritoriului unde se va mentine calduroasa, local caniculara dupa-amiaza. in nordul, centrul, nord-estul tarii si la munte, vor fi innorari temporare si, mai ales in prima parte a intervalului, vor mai fi averse locale. Instabilitatea atmosferica se va accentua spre seara si noaptea in Muntenia si Dobrogea, unde pe arii relativ extinse vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice si izolat va cadea grindina. in celelalte regiuni, ploile se vor semnala doar pe arii restrânse. Vântul va avea intensificari temporare in cea mai mare parte a tarii, iar in timpul fenomenelor asociate instabilitatii atmosferice trecator poate lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 19 grade in Maramures si 35 de grade in Baragan si in vestul Dobrogei, iar cele minime se vor incadra, in general, intre 10 si 20 de grade.

Vremea in Bucuresti - duminica

Desi temperatura va marca o scadere, vremea se va mentine calduroasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari spre seara si noaptea, când se vor semnala averse, insotite de descarcari electrice. Vântul va avea intensificari temporare in cursul zilei. Temperatura maxima va fi de 33...34 de grade, iar cea minima de 17...19 grade.

3 septembrie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.