Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea in urmatoarele doua saptamani. Prognoza meteo 31 august - 13 septembrie 2015

Vremea in urmatoarele doua saptamani. Prognoza meteo 31 august - 13 septembrie 2015

In prima parte a intervalului analizat vremea va fi calduroasa, caniculara in anumite regiuni ale tarii, mai ales in timpul amiezii atunci cand temperaturile vor inregistra chiar si 36 de grade Celsius. De la sfarsitul primei saptamani de prognoza, vremea se va raci treptat, astfel ca, dupa 6 septembrie, temperaturile se vor incadra in normalul acestei perioade cu o maxima de 25 de grade pe timpul zilei si o minima de 8 grade Celsius pe timpul noptii. In ceea ce priveste aparitia precipitatiilor, va exista posibilitatea locala a acestora mai ales dupa data de 6 septembrie.

Vremea in Banat

in primele zile ale intervalului de prognoza vremea se va mentine calduroasa, caniculara chiar in orele amiezilor, cand temperatura aerului se va situa in jurul valorii medii de 36 de grade, iar minima nocturna nu va cobori sub 18 grade. incepand din 3 septembrie, regimul termic va marca o scadere treptata, astfel incat, in intervalul 9 – 13 septembrie, vremea va deveni normala din punct de vedere termic pentru aceasta perioada a anului, cu valori maxime ce se vor situa, in medie, in jurul a 23...24 de grade si minime de aproximativ 12...13 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va creste dupa data de 5 august, dar ploi pe arii mai extinse si, izolat, mai importante cantitativ, se vor semnala in intervalul 7-9 septembrie. 

Vremea in Crisana

Vremea va fi calduroasa, caniculara la campie la inceputul perioadei de prognoza, dar incepand cu data de 3 august va intra intr-un proces de racire treptata. Astfel, dupa temperaturile ridicate din primele zile, ce vor atinge, in medie, 35...36 de grade ziua si 18 grade noaptea, regimul termic va marca o scadere, iar in intervalul 9-13 septembrie va deveni normal pentru data calendaristica, cu maxime diurne situate, in medie, in jurul a 23 de grade si minime nocturne de 11...12 grade. Dupa data de 3 septembrie va creste probabilitatea pentru precipitatii, insa ploile vor fi in general slabe cantitativ si se vor semnala izolat, exceptand intervalul 7-9 septembrie cand aversele se vor intensifica si se vor extinde.  

Vremea in Transilvania

Prima saptamana de prognoza va debuta cu o vreme calduroasa, local caniculara la amiaza, cand se vor atinge temperaturi medii de aproximativ 34 de grade. Din 3 septembrie insa, valorile termice vor scadea usor si treptat, spre 21...22 de grade in intervalul 9-13 septembrie, vremea devenind normala din punct de vedere termic pentru a doua decada a lunii. Temperaturile nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, fiind in scadere de la 17...18 grade in primele nopti, pana la 9...10 grade spre finalul celor doua saptamani ale intervalului de prognoza. Probabilitatea de aparitie a averselor va creste dupa data de 5 septembrie, dar intre 7 si 9 septembrie acestea se vor semnala pe arii mai extinse si pot fi mai importante cantitativ. 

Vremea in Maramures

Dupa primele trei zile caniculare, in care temperaturile vor atinge la amiaza valori medii de 34...35 de grade, vremea se va raci usor de la o zi la alta. Prin urmare, maximele diurne vor cobori spre 22...23 de grade intre 9 si 13 septembrie, valori ce vor caracteriza o vreme normala sub aspect termic pentru a doua decada a lunii septembrie. Regimul termic nocturn va avea o evolutie similara, fiind in scadere de la 17 grade la inceputul perioadei de prognoza, spre 10 grade la finalul acesteia. in intervalul 3-13 septembrie vor fi ploi aproape zilnic, dar intre 7 si 9 septembrie acestea se vor semnala pe arii extinse si, izolat, vor fi mai importante cantitativ. 

Vremea in Moldova

Valorile termice diurne se vor mentine constant ridicate in primele zile ale prognozei, cand vor caracteriza o vreme caniculara, cu medii ale temperaturilor maxime de 35...36 de grade, in timp ce regimul termic nocturn va fi caracterizat de temperaturi de 18....19 grade, in medie.
La sfarsitul primei saptamani de prognoza, vremea va intra intr-un proces de racire treptata, astfel incat, in intervalul 9-13 septembrie, va deveni normala sub aspect termic pentru aceasta perioada a anului, cu valori ale temperaturilor maxime de 22...23 de grade si ale celor minime de 12...14 grade. Dupa data de 5 septembrie va creste probabilitatea de precipitatii, insa doar intre 7 si 9 septembrie vor fi ploi pe arii mai extinse si, izolat, posibil mai importante cantitativ. 

Vremea in Dobrogea

Pe tot parcursul primei saptamani a intervalului de prognoza se va mentine o vreme calduroasa, iar temperaturile maxime vor atinge, in medie, 30...32 de grade, in timp ce mediile valorilor termice nocturne vor fi de aproximativ 20 de grade. in a doua saptamana regimul termic va marca o scadere treptata, astfel incat, la finalul perioadei de prognoza, temperaturile se vor situa in jurul mediilor multianuale ale perioadei, respectiv 23...24 de grade ziua si aproximativ 16 grade noaptea. Ploi slabe se vor semnala doar pe arii restranse, pe 7 si 8 septembrie, iar in celelalte zile ale intervalului de prognoza probabilitatea pentru precipitatii va fi foarte redusa.

Vremea in Muntenia

Vremea se va mentine calduroasa, local caniculara in orele amiezilor, aproape pe tot parcursul primei saptamani a intervalului de prognoza. Asadar, intre 31 august si 5 septembrie, media temperaturilor maxime va fi de aproximativ 34 de grade, iar a celor minime de 18...19 grade. in perioada 6 – 13 septembrie regimul termic va scadea usor si treptat, spre valori apropiate de cele normale pentru aceasta data, de 24...25 de grade ziua si 12...13 grade noaptea. Probabilitatea pentru precipitatii va fi destul de redusa si doar pe 7 si 8 septembrie vor fi ploi slabe, pe arii restranse.  

Vremea in Oltenia

In intervalul 31 august – 5 septembrie se va mentine vremea calduroasa, local caniculara, cu valori medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 34 de grade si ale celor minime de 18...19 grade. incepand cu data de 6 septembrie va avea loc un proces de racire, astfel incat, spre finalul celor doua saptamani de prognoza, valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei, respectiv vor atinge, in medie, 23...24 de grade ziua si 12...13 grade noaptea. in intervalul 31 august - 5 septembrie nu se vor semnala precipitatii, dar probabilitatea de aparitie a ploilor va creste dupa 6 septembrie si pe 7 si 8 septembrie acestea se vor semnala pe arii mai extinse si pot fi mai insemnate cantitativ. 

Vremea la munte

in primele trei zile ale intervalului de prognoza vor fi temperaturi ridicate pentru aceasta perioada a anului, de 24...25 de grade ziua si aproximativ 15 grade noaptea. incepand din data de 3 septembrie, vremea se va raci usor de la o zi la alta, astfel incat, in intervalul 9-13 septembrie valorile termice vor deveni apropiate de normele climatologice ale perioadei, cu medii ale temperaturilor maxime de 14...15 grade si ale celor minime de 6...8 grade. Probabilitatea pentru ploi va creste dupa data de 5 septembrie, iar intre 6 si 10 septembrie acestea se vor semnala pe arii mai extinse. in jurul datei de 7 septembrie se por inregistra cantitati de apa mai importante. 
 
Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 

31 august 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.