Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea in urmatoarele doua saptamani. Prognoza meteo 24 august - 6 septembrie 2015

Vremea in urmatoarele doua saptamani. Prognoza meteo 24 august - 6 septembrie 2015

In prima parte a intervalului analizat vremea va fi intr-o continua incalzire, cu temperaturi cu mult deasupra mediei normale a acestei perioade. Incepand cu cea de-a doua saptamana, se vor inregistra scaderi semnificative ale valorilor termice pana in jurul datei de 1 septembrie. Temperaturile minime se vor situa in jurul valorii de 13 grade iar cele maxime in jurul a 31 de grade.

Vremea in Banat

In prima saptamana vremea se va incalzi treptat, astfel ca media temperaturilor maxime va ajunge sa se situeze in jurul valorii de 31 de grade. insa, pe parcursul celei de-a doua saptamani, regimul termic diurn va fi in scadere spre valori normale pentru prima decada a lunii septembrie, spre o medie de 25 de grade. Noptile vor fi racoroase la inceputul si spre sfarsitul intervalului de prognoza, iar in rest, media temperaturilor minime se va situa intre 15 si 17 grade. Ploi in general slabe, care vor fi si sub forma de averse, se vor semnala in intervalul 1 – 4 septembrie, dar in celelalte zile ale celor doua saptamani va predomina vremea frumoasa.

Vremea in Crisana

In primele 5 zile ale intervalului vremea se va incalzi si va deveni calduroasa pentru aceasta perioada, deoarece media temperaturilor maxime, pe intreaga regiune, va ajunge la 32...33 de grade. O scadere a valorilor termice se va resimti in intervalul 1 – 3 septembrie, cand mediile vor ajunge la 24...25 de grade, apoi acestea nu se vor mai modifica semnificativ. Pana spre sfarsitul primei saptamani vom asista si la cresterea treptata a minimelor termice, de la o medie de 13 grade in prima noapte, pana la 15..16 grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, temperaturile minime vor fi in usoara scadere, spre 12 grade la sfarsitul acesteia.  

Vremea in Transilvania

In intervalul 24 – 30 august vremea se va incalzi treptat, iar valorile termice diurne vor depasi pe cele specifice perioadei, pana la o medie regionala de 30...31 de grade. in urmatoarele 3 zile regimul termic diurn va fi in scadere, spre medii de 23...24 de grade, care vor ramane relativ constante intre 4 si 6 septembrie. Cresterea temperaturii aerului din prima saptamana se va resimti si pe parcursul noptilor, iar cele mai calde vor fi intre 29 august si 2 septembrie, cand media minimelor va fi in jurul a 14 grade. Ulterior, aceasta medie va scadea treptat, spre 10 grade. Probabilitatea de aparitie a averselor pe arii relativ extinse, dar slabe cantitativ va fi mai ridicata in intervalul 1 – 4 septembrie. 

Vremea in Maramures

Mediile temperaturilor maxime vor fi in crestere, de la 27 de grade in prima zi a intervalului, pana la 31...32 de grade, pe 30 si 31 august, cand va fi mai cald decat in mod obisnuit la sfarsitul lunii august. Apoi, acestea vor fi in scadere pana la 25...26 de grade, medii ce se vor inregistra incepand cu 3 septembrie si pana la sfarsitul saptamanii viitoare. Noptile vor fi racoroase la inceputul si spre sfarsitul intervalului de prognoza, iar in rest, media temperaturilor minime din aceasta regiune se va situa intre 13 si 15 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor, in general slabe, va fi mai ridicata in intervalul 1-4 septembrie. 

Vremea in Moldova

Valorile termice diurne vor fi in crestere intre 24 si 30 august, vremea devenind treptat calduroasa, cu o medie a maximelor ce va ajunge la 31 de grade. in cursul celei de-a doua saptamani se va reveni la valorile termice obisnuite pentru inceputul lunii septembrie, cu o medie pe intreaga regiune ce se va situa in jurul valorii de 24 de grade. in ceea ce priveste temperaturile nocturne, media acestora va fi mai scazuta la inceputul si spre sfarsitul celor doua saptamani, aproximativ 13 grade, dar in celelalte nopti va fi cu 2...3 grade mai ridicata. Vor predomina zilele lipsite de ploi exceptand intervalul 1-4 septembrie, cand va fi mai ridicata probabilitatea de aparitie a ploilor, in general slabe. 

Vremea in Dobrogea

Pana sambata, 29 august, valorile termice diurne vor fi in crestere, astfel ca vremea va deveni calduroasa, cu o medie a maximelor ce va depasi 30 de grade. Dupa 1 septembrie se va reveni treptat la regimul termic normal, cu o medie a temperaturilor maxime in jurul a 26 de grade. Temperaturile minime vor avea aceeasi tendinta. Media lor va urca pana la 19...20 de grade la sfirsitul primei saptamani, iar in prima zi si in intervalul 4-6 septembrie, se va situa in jurul valorii de 17 grade. Este posibil sa ploua slab spre sfarsitul intervalului. 

Vremea in Muntenia

Vremea se va incalzi treptat, pana in data de 29 august, cand va fi mai calda decat in mod normal la aceasta data, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa in jurul valorii de 31 de grade. Dupa 1 septembrie se preconizeaza revenirea la valori termice normale, astfel ca, pana la sfarsitul celei de a doua saptamani, media regionala a temperaturilor maxime se va situa in jurul a 25 de grade. Mediile temperaturilor minime se vor situa intre 14 si 17 grade, cu valorile cele mai ridicate la mijlocul intervalului celor doua saptamani. Vor fi numeroase zilele frumoase si doar in intervalul 1-4 septembrie, s-ar putea sa apara izolat averse slabe.

Vremea in Oltenia

In intervalul 24 – 29 august, vremea va deveni calduroasa pentru aceasta perioada, iar media regionala a temperaturilor maxime poate depasi 31 de grade in intervalul 30 august - 1 septembrie. Ulterior, temperaturile diurne vor fi cele normale pentru inceputul de septembrie, cu o medie a maximelor de 25...26 de grade. Noptile vor fi racoroase la inceputul si la sfarsitul perioadei celor 2 saptamani, dar in rest vor fi normale, cele mai mari temperaturi minime urmand a atinge 17 grade, in medie. Exceptand intervalul 1-4 septembrie, cand va fi mai ridicata probabilitatea de aparitie a ploilor in general slabe, vremea va fi predominant frumoasa. 

Vremea la munte

In prima saptamana, temperatura aerului va urma un curs ascendent astfel incat media maximelor va putea depasi usor 20 de grade. insa, dupa data de 1 septembrie, aceasta va scadea cu 3...4 grade. Astfel, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, se vor inregistra valori termice diurne relativ constante, cu o medie a maximelor de 15...17 grade. Cu precadere in primele si ultimele nopti, media temperaturilor minime se va situa sub valorile normale, dar la mijlocul perioadei de 2 saptamani, aceasta medie va avea valori cuprinse intre 10 si 12 grade. Vor fi multe zilele frumoase indeosebi in prima saptamana. in intervalul 2-6 septembrie, va fi mai ridicata probabilitatea de aparitie a ploilor in general slabe, dar si sub forma de averse. 
 
Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 

24 august 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.